Koliko sam vidio na internetu tig postupak zavarivanja traži nekakav plin tj argon... ništa mi ne govorite o potrošnom materijalu ..
1.-da li može koristiti elektrode za standardno elektrolučno zavarivanje
2.-da li koristi kakav plin pri tig zavarivanju
2.-kolike su struje zavarivanja
4.-koliko je spor tig zavarivač
5.-kakav je mig tj da li mi je on isplativlji
6.-vidim na ovim tutorijalima na you tubeu da ljudi vare sa maskom tj bez pregleda kakvoče vara pretpostavljam da im maska kada osjeti varenje aktivira se i sama uključi uv filtar a kad varenje prestane vrati čisto staklo (nadam se da ste me shvatili ovo pitanje ..)
Nismo ti takve stvari govorili jer sam, barem ja mislio, pošto tražiš takvu opremu, da imaš nekog znanja..ta sva znanja se nemogu prek foruma savladat, pa zato guglaj, ima literature poprilično, a i svaki zavarivač ima svoj neki način i preferencije. Npr neka knjiga Slobodana Kralja itd...
1. Može
2. U pravilu isto kao i kod mig-a(mješavine Ar-CO2)
3. Za konkretni Kempi 140A pri 35% intermitence
4. Sporiji od ostalh konvencionalnih elektrolučnih postupaka, prednost tanki limovi, zeznute legure
5.teško reči, ali lakši za raditi i naučiti, nije za vanjski rad(osim punjenom žicom).
6. olakšava rad, ali ne i nužno, za nekoga ko pikne tu i tamo kakvu lopati ili motiku, a ak te krene posao, zašto ne. Kod tig-a ima najveću prednost, ak nevoliš trzajne ozljede vrata.