• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Aparati za zavarivanje ili po domači "švasaparat"

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
Bok, tražim neki inverter MMA aparat do nekih 200a ali da je stvarna amperaža pa sam pronašao ovo, mislim da ga nema u HR ali imam par poznanika koji bi ga mogli donesti iz njemačke, dali netko zna nešto o WELDINGER aparatim dali to vrijedi nešto ili je klasična Kina WELDINGER EW 200 professional profitauglicher Elektroden/WIG-Schweißi
Pogledaj ovdje Schweißgeräte STAHLWERK ARC 200 ST- Vollausstattung, 200,79 €.
Ja imam ovaj 4 godine https://www.stahlwerk-schweissgeraete.de/schutzgasschweissgeraet-mig-mag-270-st-igbt,sa jedinicom žicom reže pločevinu 15mm ko sir.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Odneso kolega susjedu koji je varioc,rekao je da ih bacimo u smeće.
A do tog zaključka smo i sami došli nakon što smo probali variti.
Neznam kako da neide na inverteru.
Ja većinu potrošenih elektroda nađem na otpadu ili mi daju prijatelji da im nisu dobre, kod mene rade ekstra, i mokre i bez pola obloge .. Još nisam naišao na neku da se neda variti.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,926
#Hass, a da uzmeš najjeftiniji pa dok dura pod garancijom? Onda kupiš drugoga.
Za 4000 možeš ih kupiti 4.
#Smilan, tako i ja imam kojekakvih elektroda, čak nekoliko komada za tzv žljebljenje!

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
E neznam ni ja,samo znam da nevaljaju.
Ja ti ih poklonim,pa ako tebi budu dobre,nitko sretniji od mene;)

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
Da meni treba samo kablovi za elektrode aparat do nekih 200A i do 4000kn planiram dati za aparat, Fronius je ipak profi i meni skup i nepotreban ne bavim se profi varenjem nego doma samo za sebe, do sad sam imao 2 ona kineza invertera po 2g mi izdrže pa bi htio nešto malo bolje da ne kupim isto takvog kineza zapakiranog u neku "marku"
Da li si razmišljao o ovome Aparat za zavarivanje MMA-160R ja ga imam nekih 2,5-3 godine i radi bez greške, do duše ne radim ja često ali kad radim onda u 2-3 dana potrošim kutiju elektroda. Amperaža ne laže, sa 3,25 elektrodama vari na 120 ampera i vari non stop, opet, vario sam do 20 elektroda 3,25 jednu za drugom i nisam ga uspio pregriijati a cjena je...smješna no garanciju možeš kupiti do 5 godina

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ja se odlučil za Božić počastiti sa novim aparatom ali iskreno neznam kaj da kupim, imam dva favorita i neznam na kaj se odlučiti 🙂Podjednako koštaju oko 2000€

ESAB🙂

Ili Lincon 🙂

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,717
Prijatel, još nisi riješil dilemu koju motorku kupiti, a već ulaziš u još veću dilemu sa aparatom. ;) To bi se moglo nazvati i kvadrilema.:unsure: Otprilike kak da ti lema odjedanput napadne 4 rali pšenice, a ti ne znaš koju ral da ideš prvu špricat.
Ako kaj vrijedi imaš moj glas za Lincoln.:ppozdrav: Živ mi bio i nemoj se puno sekirati, kupuj jer bu sutra skuplje.

Dobrica

Član
Tu od
14 Pro 2015
Poruka
82
po meni, bolja opcija od oba gore navedena je hugong extremig lcd 200. Specifikacije su mu identične, a najveći plus je što ima puno bolji pogon žice jer ima 4 pogonska kotačića i tjera žicu kroz 5 metara gorionik bez problema. Plus što je duplo jeftiniji, a u bauhausu ima 5 godina jamstva. Za 2000€ se isplati ići na Stel iron mig 221p koji je klasa iznad ovih

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ma ja bi ovog Kineza najbolje, ali ga nema kod nas za kupit, nego samo u trećim zemljama, ovaj aparat je top.

Dobrica

Član
Tu od
14 Pro 2015
Poruka
82
taj jasic je lijep i fensi, ali mogućnosti su mu iste ko i svakom drugom jednofaznom 200 ampera aparatu. To što piše da on ima 250 ampera u praksi ne znači puno jer odmah obara osigurače i to nije za duži rad. S takvim aparatom si limitiran na transfer u kratkom spoju i na njega se ne isplati kačiti mješavina argon/co2. Ti aparati su za limove do cca 5 mm. Ako kupuješ da si miran do penzije kupi nešto trofazno, može i kinesko. Ozbiljniji trofazni aparat otvara puno mogućnosti i to je druga kategorija u odnosu na jednofazne/dvofazne

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
A čuj ima i jednofazni da su top klasa, evo ja se danas cjeli dan sa ovim ljepotanom družim. 🙂
Ali najskuplji je u klasi.
Nije za doma taj aparat, to je za nekog ko cjeli dan dela snjim.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Ma očem ovak nekaj da si kupim još dok mogu prije penzije.
Neznam zakaj se meni čini, ali imam osječaj da ti nekog kopiraš :unsure:

Pošto te znam, dok ti odeš u penziju ti aparati budu prošlost, a pošto znam kaj delaš bojim se da nebu u tebi snage ni utičnicu u utikač gurnuti a kamoli švasati.

Na tvom mjestu ja bi kupil aparat koji trenutno zadovoljava moje potrebe da ima čim dulju garanciju sa čim bržim vremenskim rokom otplate. Najbolje dok je još u garanciji.
Igračka za stalažu za 2 soma eura je po meni nepotrebna u životu, za te pare kad platim uslugu neko drugi guta plinove, svoje oči kvari, svoju struju, svoju žicu, plin.... i u konačnici taj aparat.
Da ja sa njim novce služim nebi puno trebal razmišljati kaj bum si kupil

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ma velim ti baš mi želja kupit da imam doma za gušt kad mi treba, imam dva, ali ovaj novi koji bi kupil zamjenil bi oba dva.
Najbitije mi je da švasa dobro co2, tj mig mag.
Kupil bum sigurno nekaj ali neznam kaj, jer ovo sve kaj se nudi teško se odlučit kaj se splati.Nije ti to puno love 2soma eura, to je aparat za doma, nije za profi upotebu.
Evo 10 vur hvečer a ja još sa froniusom nisam gotov za denes, još krov popikat na šleperu🙂
Denes cjeli dan froinius u pogonu.

Najnoviji postovi

Na vrh