• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Aparati za zavarivanje ili po domači "švasaparat"

pila

Aktivni član
Tu od
10 Srp 2023
Poruka
231
Po meni to nije pametno, svaki plin s razlogom ima svoj tip navoja i manometra

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,726
Da li tko doma toči plin iz velike u malu bocu? Ima kakva fora ili samo spojim i vidim da li ću prebaciti što? Nisam to nikad doma radio ali sad sam nabavio novu bocu pa da vidimo kako bude išlo.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,773
Spojiš. Otvoriš malu do kraja, veliku otvaraš polako i čekaš dok prestane šuštanje.. Bilo bi dobro da polegneš boce 😀
Odgovarajuće crijevo ti more napraviti hidrauličar. Ak trebaš javi se u inbox 😀
PS: misliš na co2/mješavinu?

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,985
Malu bocu bi bilo dobro staviti u škrinju prije pretakanja i rashladiti ju. Velika bi trebala biti na suncu. Polegnuti ih i onda pretakati.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,726
Zar nije gore pol cola priključak? Obavezno ih treba polegnuti? Moram vidjeti kakva crijeva imam doma.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,773
Ma ohladi se mala.. Sam ju je najbolje na miru ostavit.
Ak u velkoj imaš 200bara u onoj čist najmanjoj budeš dobil 150bara..
Tu ti nejde lajtung z konusom, trebaš prihvat kak na manometru

Prilozi

• 20240928_204504.jpg
    20240928_204504.jpg
    27.8 KB · Pregleda: 16

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,726
Mislim da nemam takav lajtung, imaš za prodati dok ne dam ju nekom da mi ju napune? Može i u inbox dogovor

TH87

Aktivni član
Premium
Tu od
8 Svi 2016
Poruka
321
Što se dobije ako su boce polegnute?

Znam ljude koji pretaču "normalno"... samo spoje bocu na bocu, puste plin i kad se izjednače tlakovi to je to. Osobno nisam nikada probao.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,865
Danas mu je bila proba...
Poslije Varmiga mi je malo čudan (nema šaltera s položajima, nema gumba već sam štima brzinu žice) ali me iznenadilo kak lijepo namjesti brzinu, tak da uvijek luk "cvrči".
Ono kaj mi je važno, zapravo glavni razlog nabave, je da je lako prenosiv, jer za Varmiga prenesti su trebala dvojica i još sam skidal bubanj sa žicom.
Ovaj aparat ima osnovne funkcije (nije pulsni), ali ima sve kaj treba (Hot Start, Arc force, VRD, 2T,4T, brzo upeljavanje žice... ), ne trebam više drugi aparat za elektrode...
I, kaj je najvažnije, zaslon pokazuje točnu struju (uspoređeno sa strujnim kliještima); najprije namještenu, a tijekom zavarivanja stvarnu.
20241012_151635.jpg

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,773
Ve mu još nekva kolica napravi, z bocom gore pa da ga moreš v kompletu seliti po gruntu..
5 kil žica ide?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,865
Imam kolica, ali to nije praktično ak nije beton ili asfalt.
Ovak mi je zgodnije: odštekam kable, bocu i odnesem ga kam treba.
Jedino čekam da mi dobave 5m polikabel, tak da bu kompletan.

Na vrh