Da to je TO no lift tig nije nesto naj sretnije rjesenje posto luk moras "grebanjem" pokretati dok kod "full" tig aparata to odradjujes dugmetom ili u dodatnoj opremi s noznom pedalom. ako imas pedalu, onda aparat na iber i pedalom reguliras jacinu luka i tu je preciznost da ti pamet stane. kod lift tig zavarivanja stelas aparat na samom potenciometru i nema ni opcije pulsiranja nit ista sto je kod tiga dosta bitna stavka.
Inace kad sam kupovao lincolna odmah sam gledao TIG kablove i kad je reko majstor 1500kn +pdv, reko, neka hvala...
Kico, uz lincolna 135 se dobivaju kablovi u paketu a uz jace ne osim ako u trgovini ne skompletiraju neke kablove tako d ai to treba uzeti u obzir.
kad aparat ima lift,kresanje je stvar rutine,da se to lipo palit kad se navikneš..ali nije za precizne radove ka kad ima hf(high frekvency)..moj doma ima frekvenciju,ac-dc, i sve ostalo šta se na takvom aparatu da naći.ali radija sam sa svakakvima..da vidiš starih aparata,koji nemaju ni lift,kako svaki put ostane komad igle na materijalu,zalipi ka elektroda kad ju nabiješ ka sivonja,nemožeš ju otkinit sa materijala...
ipak za 5 tkn,triba bi imat lift,bar 160 a struje,nekoliko šalterćića,a ne samo jedan potenciometar.ja sam aparat kupija na njemačkom ebay-u,200a,ac-dc,10 potenciometara za štelovanje početne struje,završne struje,fokusiranje luka,ma sve ima šta sam god igdi vidija,osim regulacije struje na klištima,koju imaju veći froniusi,vodenjare..taj aparat sam uvatija na jednoj aukciji za 930 eura..da sestrinu adresu u njemačkoj i aparat uredno doša..već je 6 godina u mene,da kucnem u drvo..samo šlauf paket mi je u ajme stanju,ostalo ka prvi dan..dosta se varilo s njim..ima i ono čudo protiv lipljena elektrode,tako da mi kad varim s ovim drugim,prvih 2-3 puta uvati elektroda..naviknem se da mogu svakako,baš ka šta si spominja..da me se ne shvati krivo,prika to je odličan aparat..vjerovatno vridi para..samo netriba baš svakom mercedes..naročito ne za 500km misečno....