• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Auto-prikolice

tbradaric

Član
Tu od
8 Tra 2024
Poruka
32
Kako se slikaju kad se na STP sa novom prikolicom ide samo s računom?

Kako se zakonski voziti se neregistriranom prikolicom do STP ?

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,868
U papirima ti piše da prikolica ima arnjeve i ceradu. Kad dođeš ponovno na tehnički sa njom onda to moraš i imati na njoj.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
10,426
Kako se slikaju kad se na STP sa novom prikolicom ide samo s računom?

Kako se zakonski voziti se neregistriranom prikolicom do STP ?
Paaaa, ima ono PROBA!
Baš sam sad pogledao, ne piše arnjevi i cerada, iako je sve original bilo na TP!

tbradaric

Član
Tu od
8 Tra 2024
Poruka
32
E to nisam znao, meni je rečeno da ne treba prikolica ići na tehnički, već da je dovoljanm samo račun.

tbradaric

Član
Tu od
8 Tra 2024
Poruka
32
Ha onda mi je bolje uzet bez cerade, pa posle vozat sa ceradom i skidat ceradu kod svakog tehničkog pregleda.
Mada, ako mene zaustave sa 1500kg šodera mislim da će biti manji problem to što imam ili nemam ceradu.

Galda

Iskusan lik
Premium
Tu od
11 Ruj 2022
Poruka
532
Ne znam kako ta Trigano može biti jača od Veste, kad za vestu piše nosivost 2x750kg, a za trigano 2x500kg. Nisam vidio uživo nijednu od njih, a niti imam gdje. Predaleko mi je da bi ih otišao samo pogledati.
Svakako bih išao na drvenu, lakše se poprave stranice ako se deformiraju ili oštete.
Također imam sve kategorije osim tramvaja i busa.
To je nosivost osovina. Sama prikolica ima neku težinu pa je nosivost sigurno manja od 1500 kg. Osobno imam vestu sa dvije osovine i kad sam je kupovao nakon sto smo riješili novce i papire pitao sam koliko je realna nosivost prikolice. Nakon 10ak minuta rasprave da je onolika koliko piše u papirima( oko 400 i nešto kg) došli ako do podatka od oko 1t. Dakle sa 1,5t je debelo pretovarena
Ako ćeš voziti 10x po 1,5t u njoj sigurno će se negde nešto oštetiti i to je daleko skuplje nego platiti kamion 50-100€

Galda

Iskusan lik
Premium
Tu od
11 Ruj 2022
Poruka
532
Evo jedne pretovarene. Pouka: nikom ne posuđuj prikolicu
Evo i uzrok pretovara

Prilozi

• IMG_5374.jpeg
    IMG_5374.jpeg
    25.1 KB · Pregleda: 34
  • IMG_5373.jpeg
    IMG_5373.jpeg
    44.8 KB · Pregleda: 33
  • IMG_5372.jpeg
    IMG_5372.jpeg
    78.8 KB · Pregleda: 33

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,421
Moram prvo naći kod kog je trenutno da bi ju mogao prestati posuđivati 🤣.

Jel znate koji je jedini način da prikolica nejde po selu?

Da ju prodate na njuškalu

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,421
Sretan sam samo kad mi ju vrate čitavu...

Jednom sam je trebao. I susjed se ponudi da mi sa svojim autom preveze jer još nije gotov s njom..

tbradaric

Član
Tu od
8 Tra 2024
Poruka
32
To je nosivost osovina. Sama prikolica ima neku težinu pa je nosivost sigurno manja od 1500 kg. Osobno imam vestu sa dvije osovine i kad sam je kupovao nakon sto smo riješili novce i papire pitao sam koliko je realna nosivost prikolice. Nakon 10ak minuta rasprave da je onolika koliko piše u papirima( oko 400 i nešto kg) došli ako do podatka od oko 1t. Dakle sa 1,5t je debelo pretovarena
Ako ćeš voziti 10x po 1,5t u njoj sigurno će se negde nešto oštetiti i to je daleko skuplje nego platiti kamion 50-100€
Čovjek koji prodaje limene Temared dvoosovinske prikolice kaže da su testirane na 2 tone.
Koju vestu imaš ? Drvenu ili limenu? Jedan na forumu istu takvu drvenu Vestu gazi nemilice, ovdje na slici sigurno ima tona i po. Rekao je da mu je to stajalo 7 dana na prikolici.
Evo jedne pretovarene. Pouka: nikom ne posuđuj prikolicu
Evo i uzrok pretovara
Šoder je druga priča. Valjda...
On bi bio ravnojerno raspoređen po cijeloj površini.

Prilozi

• Screen Shot 2025-03-01 at 20.59.13.jpg
    Screen Shot 2025-03-01 at 20.59.13.jpg
    51 KB · Pregleda: 2
Posljednje uređivanje:

Galda

Iskusan lik
Premium
Tu od
11 Ruj 2022
Poruka
532
Čovjek koji prodaje limene Temared dvoosovinske prikolice kaže da su testirane na 2 tone.
Koju vestu imaš ? Drvenu ili limenu?

Šoder je druga priča, on bi bio ravnojerno raspoređen po cijeloj površini. Tu je pritisak pretežito na sredini.
Limenu sa povišenim stranicama.
Kako je testirana na 2t ako su osovine nosivosti 1,5t? Ima li objašnjenje za to? Kako je kad naiđeš na neravninu/ rupu/ ležećeg policajca? Kako misliš autom od 1,5t naglo zaustaviti teret i prikolicu od skoro ili vise od 2t?
10km udaljenosti je prilično malo ali opet previše ako stvari krenu po zlu… a za nevolju ne treba puno
Sve ovo sto govorim govorim iz iskustva i na kraju svatko odlučuje za sebe i radi kako misli da je najbolje.

tbradaric

Član
Tu od
8 Tra 2024
Poruka
32
Ne znam.
Ne prodajem ja prikolice niti ih proizvodim.

3 brzina i lagano do kuće, da motor sam koči, uz minimalno kočenje.
Ovdje kuda ja vozim cesta je slabo prometna.
Ne znam zašto ne postoje ovakve dvoosovinske,kao ova Neptun, sa ovakvim oprugama i amortizerom :

Prilozi

• Screen Shot 2025-03-01 at 21.14.36.jpg
    Screen Shot 2025-03-01 at 21.14.36.jpg
    36.7 KB · Pregleda: 24

Zetorboy

Iskusan lik
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,778
Paaaa, ima ono PROBA!
Baš sam sad pogledao, ne piše arnjevi i cerada, iako je sve original bilo na TP!
Kod mene pisu oblik karoserije P-otvoreno sa ceradom, + u dimenzijama visina 190.

To sta on hoce napraviti kupit sanduk a da mu je prva rega kao sa ceradom, visinu koju hoce, to sam ja napravio sa svojom, dobio visinu koju sam htio, samo nisam smio preci visinu koja je upisana kada sam radio arnjeve.

I nije pravilo da na tehnicki moras sa ceradom ici, lani kada sam imao tehnicki, isao sam samo sa sandukom bez nadogradnje, bitno je ono sta uvedu prvi puta.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,868
Osobno na svoje oči sam vidio kad su čovjeka vratili sa tehničkog po arnjeve i ceradu. Ispitivač mu je rekao da mora biti kako je upisano i slikano, inače nema prolaza.
Mene prošle godine nije pustio zato jer nisam na motoru imao onaj vizir (zaštitu od vjetra), pukao mi par dana prije i došao sam bez njega obaviti TP. Ne bi vjerojatno ni skužil da nije gledao slike od godinu prije gdje se lijepo vidi da je vizir bio.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,057
Za tak tovariti, prikolica mora imati ozbiljnu šasiju, poput Zoranove.
Ove prikolice za za bruto 750kg, znači maks 500kg raspređeno čim bliže stranicama (odnoso šasiji).
Ukratko, za voziti namještaj, bijelu tehniku, stiropor i tak...

To kaj imaju tandem osovinu je prednost jer se ljepše voze i manje su osjetljive na ljuljajući teret.
Mana je teže manevriranje i teže kipanje.

Najnoviji postovi

Na vrh