• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

karlo.bozic

Član
Tu od
27 Svi 2011
Poruka
703
Moj savjet izbjegni davanje bilo kakve kapare. Sad cu ti ja reci kako je to teklo kod mene.
Nasli smo auto koji smo htjeli, isli ga pogledati. Provozali smo ga, vlasnik kaze kao da ostavimo kaparu jer on kao ima jos zainteresiranih. Pouceni jaaako losim prijasnjim iskustvom, odbijamo ostavljati bilo kakvu kaparu. Mi smo njemu rekli u roku 3 dana javljamo dal uzimamo i dolazimo s kesom. Tako je i bilo. Kad smo dosli po auto, osli u ovlasteni servis na pregled auta prije kupovine, zamjerki dodatnih nije bilo i auto je kupljen. Kupoprodajni ugovor je sastavljen. E sad, ako je auto na firmu onda se ne placa prijenos. Tako da nemas nikakvih dodatnih troskova osim registracije ako treba registrirati. A ako kupujes auto od fizicke osobe, moras otici u poreznu i platiti prijenos. Nakon toga na policiji obaviti prijenos na sebe i too je to.
Znaci od sigurnih dodatnih troskova imas prijenos(ako kupujes od fizicke osobe), nove tablice(ako ti trebaju), registracija(ako moras registrirati)

Poslano sa mog SM-N910C koristeći Tapatalk

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,242
Auto je udaljen 120 km od mene i dok bi dosao morao bih odmah zanati da li ga uzimam ili ne..
A ako ne ostavim kaparu i kazem covjeku bdem ti javio za tri dana, a on ga sutra adan proda, a meni se auto svidao, sta onda?
Inace auto je od fizicke osobe, registriran je do 9 mj..
Znaci napravi se kupoprodajni, ode se na poreznu i plati se porez?
A tablice, ako ostaju, jel mogu ostati dok ne istekne reg, pa onda ja moram naruciti svoje ili kako?
Stvarno neznam nista oko toga..

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,797
Bilo kakvi novci ak se daju onda to treba i pismeno potvrdit.
Ak si vidio auto i odmah ga kupuješ nema potrebe za kaparom, kupiš u narodnim novinama kupoprodajni ugovor, prođete zajedno do bilježnika i tamo ga ispuniš. Kad bilježnik ovjeri ugovor odmah pred njim ako je moguće riješiš plaćanje auta. Nakon toga u poreznu platit 5% poreza ako je auto na fizičku osobu i onda na Mup riješavat ostalo.

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,286
I mene sad zanimaju tablice jer bi ja stavil datum rođenja i inicijale, to na policiju moram iti?

karlo.bozic

Član
Tu od
27 Svi 2011
Poruka
703
Da, ak ste u istoj zupaniji navede se u ugorovoru da ti tablice ostaju. Odes u poreznu platis porez i napravis prijenos na sebe u policiji i to je to.
Moj brat je ostavio kaparu cisto na vidjeno stanje i bilo je dogovoreno da se prije kupnje ide u servis pogledati auto i ako nema vecih zamjerki auto se kupuje. Ako se nadje veca zamjerka oduszaje se od kupnje i da se kapara vraca.
Oni osli u servis i tamo je otkriveno zujanje potisnog lezanja i da steka neki senzor za zrak u motoru, sto je ispalo da nisu jeftine stavke, a prodavac je tvrdio da je auto 100 posto ispravan. Od kupnje se odustalo i frajer je reko da ce vratiti kaparu isti dan na racun. Naravno kapara jos danas nije vracena.
I sve je prosljedjeno policiji i sudu, ali pomaka nema. Tako da.
Ako vjerujes covjeku ostavi mu. To je tvoj izbor.

I da, na papiru je pisalo da ako se nadju zamjerke da se od kupnje odustaje i kapara vraca . Buduci da se to odvijalo na hrelicu (dogovor oko auta) tamosnji biljeznici su rekli da taj papir nema potrebe ovjeravati i da on vrijedi. I sad naravno ako i dodje do suda sumnjam da ce to biti pravovaljano.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,242
Ma nije auto u mojoj zupaniji u sisackoj je, a ja sam kc-kz..
Nisam jos vidio auto, sutra planiram ici pogledati, a najrade bi odmah uzeo gotovinu sa sobom i da mi zadovolji kriterije odmah ga isplatio, ali nece mi se nositi par soma eura ako nece biti nista od kupovine..

karlo.bozic

Član
Tu od
27 Svi 2011
Poruka
703
Onda moras tablice mjenjati. Mi smo morali. Ja sam iznio samo svoje iskustvo i ja pusem na mrzlo, reklo bi se. I ne dajem vise kaparu nikome. Vjerujem da su samo pojedinci go**na, ali i jedno takvo lose iskustvo je dovoljno.
Nas auto je bio 100km od nas. Prvo smo sve provjerili telefonski, i isli smo ga pogledati prvi put. I drugi put odnesli lovu i uzeli auto.

DavorB

Član
Tu od
18 Ruj 2014
Poruka
64
Moreš i sa SI tablicama dopeljat auto k sebi, samo naglasite u ugovoru da tebi ostaju tablice i onda ih kod sebe u MUP-u poništiš a sebi staviš nove.

Ako prodavatelj treba svoje tablice onda nek odjavi auto na MUP-u a ti staviš probne tablice.

Sve riješiš u jednom danu.

Posljednje uređivanje:

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Ne trebaju probne,auto odmah odvezeš,riješiš papire kod sebe,i stare tablice vratiš s poštom prodavaču.

DavorB

Član
Tu od
18 Ruj 2014
Poruka
64
Ali onda procedura traje 3 dana min. preko pošte jer mora vračat i prometnu da bivši vlasnik odjavi auto.

Posljednje uređivanje od moderatora:

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,242
Jebote zivot, ode auto..
Jucer ga covjek stavil na oglas i ja odmah zval i sad ga zovem pred 10 min, reko dosel bi pogledati auto, veli, evo bas sjedim na picu s ljudima, prodal sam auta..

Evo link
http://www.njuskalo.hr/auti/vw-golf-iv-1.9-tdi-edition-5-vrata-vlasnik-oglas-17676400

A bas nekak imam osjecaj da je sve kako pise u oglasu i da bi bila dobra trgovina, al eto nisam stigel..
Veli da ga je dal za 3800 e, sad jel je ili nije..

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Jel to nije puno para za tu četvorku??

Ajd ako je sve točno kak piše...

karlo.bozic

Član
Tu od
27 Svi 2011
Poruka
703
Ma nije. Cijena je ok. I jos nije bila fiksna za ozbiljnog kupca. Ipak je to dizel i golf k tome. To se na cijenu odnosi.
A taj motor sam imal u passatu z 2000. godine i imam samo rijeci hvale o njemu. Osnovno odrzavanje i samo cigel na gas. Taj motor ide i ide i ide i samo ide.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,303
Zetor se svuda mora spomenut :). Moj cale ima isto golf 4 1.9tdi-66kw..
452e70d800559ae584ae5911b3ac52bf.jpg

radul

Član
Tu od
28 Svi 2013
Poruka
788
Za tu lovu bi prije uzeo Octaviu... isti motor,par godina mladja...
Ljepsi,komforniji,udobniji,gepek pored kog ti netreba auto prikolica...
Po mom skromnom misljenju puno bolji izbor,jedina mu mana sto nepise VW .

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,242
Pa trazim auto dosta dugo i svakakve marke sam uzimal u obzir, tj svakakve motore, ali definitivno sam se odlucil za 1.9 tdi..
E sad bil to golf, seat, skoda, manje bitno, jedino mi je dosta bitno kod auta da je sacuvan iznutra, da nisu sicevi i unutrasnjost pohabani i unisteni..

A sto se tice ovog golfa s linka zal mi je kaj ga nisam odmah jucer otisel pogledati, dal bi mu odmah tih 3800 na ruke..

Odmah da napisem, ako tko prodaje ili zna nekoga tko prodaje golf 4 ili seat ibizu tdi (najbolje 66 kw) i to da se zna kako je odrzavan i vozen nek mi napise tu ili na pp..

karlo.bozic

Član
Tu od
27 Svi 2011
Poruka
703
1.9 TDI najbolja masina ti je sa 115konja. Cak je manja potrosnja nego u one od 90konja.
U biti je samo u kompjuteru snaga dignuta na 115konja, a masina je skrooz ista.

Najnoviji postovi

Na vrh