Zetorboy
Dobro znana faca
- Tu od
- 12 Velj 2010
- Poruka
- 2,758
Gle, ak uzimaš polovno za te novce takvu klasu auta onda moraš imat još sa strane spremno barem 2-3000€ ak ne i više za odradit kvalitetan servis plus za još barem jedan set guma i imat primanja da bi to mogal kvalitetno održavat.
Kolega je uzel astru karavan 1.7 cdti 2011 god. za cca 12000€ sa 125000 km i svom mogućom opremom. Auto provjeren na sve moguće načine i sve je štimalo. Do sad je uloženo u auto oko 1000€ na razno razne kvarove plus redovni servisi, ima ga 2 god. Brat moj je uzeo novog I30 sa 5 god. garancije za iste novce i u 4 god. kolko je kod njega nije imao ni kune izdatka osim redovnog servisa koji ga dođe oko 900 kn. Sve stvari koje su se mijenjale, treće štop svjetlo, kugla ručice mjenjača i set kvačila su išle pod garanciju.
I sam ću vjerojatno za godinu dana uzimat drugi auto i mislim da ću ić rađe na novo ili nešto staro do 1 god. u toj cijeni ako razmišljam glavom. Istina da srce vuče na nešto drugo al mislim da će ipak glava presudit na kraju.
Ovih primjera imam još dosta oko sebe da ljudi uzimaju aute više klase pa na kraju plaču ili im auti stoje kod mehe po par mjeseci.
Veliki servis hiljadu kn sa rukama,a jedina investicija na njemu su mi bile zimske gume i felge..
Opel... opel je čisti drek, mom starom se na vectri B 2000g, redizajn, ošo motor u k...c na 166000, ecotec 1.6 74 kw. Iako nije bilo kvarova što se tiče elektronike baš nikakvih, čak su i kočnice, ovijes i sve s prve ugradnje, al eto, motor vrisnuo, a uzeta s lizinga par mj stara bila i sa 8000 km.. a o limu da ni ne spominjem, sa 6 godina je dobivala već cvjetove po rubovima vrata....
Dacia duster, opravdava svoju cijenu kvalitetom, koju sam imao osobno prilike vidjeti odozdola kod svog majstora šta je radio mondea, taj auto odozdola, u muldama, vratima, nigdje nema ni kapi zaštite, osim tu i tamo negdje malo našprican bitumen po spojevima odozdola, a sve je prešpricano samo onim sivim prajmerom šta se može naći u prtljažniku i tim djelovima kaj nije lak uhvatio.. 5 godina i poda nema.