• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
moj prijatelj uzima aute na licitaciji od lizinga. U zadnjoj turi je zel aute od vindije među kojima je i auto u kojem se vozil dir. Drk. Radi se o MB E320 CDI 4matic iz 2008. g. Vjerovali ili ne auto ima 800 000 km i na jakuševcu mi čovjek prizna da njegov koji ima 120 000 i prvi vlasnik, nije tak uščuvan. I jošje gledal servisnu da se uvjeri u km. Takav auto je uvijek trebal bit spreman za odvozit svaku rutu i na takvom autu se nikad u servisu nije štedjelo. Opremu neću ni nabrajati. Za mene takav auto bez obzirana km vrijedi tih 11000 € i sigurno će kupac na njemu za 2-3 godine manje izgubiti nego na nekoj dacii ili nekom korejcu. Ak je ko na sajmu, more ga videti.
Na jakuševcu se ne kupuje auto da bu trajal i da je dobar.
Sami prekupci i lihvari ****** nanu svoju lažljivu.

Poslano sa mog G630-U20 koristeći Tapatalk

univerzal

Član
Tu od
25 Stu 2014
Poruka
312
Puknuti pa i mene je malo taj tico iznenadil auto je sasvim oke za pizdarije i navažanja i lepo ide zato ja sam se 155 vozil s njim to mu je maksimala , sad ai ga budem ostavil i vozil se dok bude išel , jer auto je ko z dućana , i kaj se mašine tiće i limarije toći i vozi , a i praktićan je nemaš kaj sicevi se spuštaju za 5 sek . i imaš prostora kolko očeš za prevažanje koje kakvi gluposti.

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,750
moj prijatelj uzima aute na licitaciji od lizinga. U zadnjoj turi je zel aute od vindije među kojima je i auto u kojem se vozil dir. Drk. Radi se o MB E320 CDI 4matic iz 2008. g. Vjerovali ili ne auto ima 800 000 km i na jakuševcu mi čovjek prizna da njegov koji ima 120 000 i prvi vlasnik, nije tak uščuvan. I jošje gledal servisnu da se uvjeri u km. Takav auto je uvijek trebal bit spreman za odvozit svaku rutu i na takvom autu se nikad u servisu nije štedjelo. Opremu neću ni nabrajati. Za mene takav auto bez obzirana km vrijedi tih 11000 € i sigurno će kupac na njemu za 2-3 godine manje izgubiti nego na nekoj dacii ili nekom korejcu. Ak je ko na sajmu, more ga videti.

Ja sam u Sisačkom salonu prošle godine imao priliku vidjeti E 220 cdi sa 430 000 km, bivši vlasnik je bio Vlado Kalember, auto održavan tip top, vuče, i ide ko zmaj.. na tih 430 000 km, tragovi istrošenosti se jedino vide na volanu, drugome ničemu...na jakuševcu je bio isti takav sa 767000.. ista stvar..
Još jedna stvar.. nedao bog neke nesreće ili neznam šta, masivan auto, 12 zračnih jastuka, itd da ne nabrajam....veće šanse da nastradaš u nekoj maloj konzervi neg u ovome.
Računica: auto sam platio 13000 eura (uključena registracija sa kaskom), iduće godine ide proć, i vjerojatno bude vrijedio 11500-12000 eura, ulaganje servis cca 1000 kn..i gumeni podmetači za noge, cca 300kn a uzmite u obzir bilo koji novi auto kolko izgubi na cijeni za tih 2 godine..
I na kraju, ovakav luksuz i udobnost za 13000 eura nemože pružiti ni grade punto, ni dacija ni slično išta za te novce :eek::

Posljednje uređivanje:

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,945
Pokušava se sada usporediti neusporedivo; dva automobilska svijeta. Luksuzni Mercedes sa Grande Puntom i slično. Budimo malo realniji. Udobnost ti treba ako si stalno na cesti na dugim relacijama, na poslovnim putovanjima, za kotrljati se po našim lošim cestama od točke A do točke B može biti dobar i jeftiniji auto, sve ostalo je borba za prestiž, nije li tako. Koliko griješim?
Kada ti se u prometnoj nezgodi ne daj Bože aktivira više zračnih jastuka; hajde za primjer neka ih pukne samo 5 od napisanih 12 ugrađenih, pomnoži to sa približno 12.000 kuna za 1 komad novoga. To ti je 60.000 kuna.

Ako ti iz kamiona ispred tebe doleti kamen i razbije far na takvom Mercedesu, ti to ni ne osjetiš i tek doma vidiš veselje. Cijena takvog fara nije usporediva sa cijenom fara malih i jeftinijih modela.

"Naravno opet ponavljam svatko od nas za svoj novac neka kupuje što mu je volja i to treba poštivati."

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,750
Uspoređuje se ista cijena za rabljeni auto više klase ili mali a novi.. Opet, ak se meni otvore 5 jastuka na takvom i imam računa popravljat.... u takvom sudaru mali bude jedino za šrot...i opet, to je rabljeni auto, znači da se zračni jastuci nađu i sa rabljenog auta.
Za kamen, šajbe, itd... ima kasko, tak da me zaboli čošak opet...full kasko + polica ao, 3200 kn...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Ma da, malo smo pomješali neke stvari.
Novo je novo, ali za iste pare možeš kupiti starije koje je bolje, sigurnije, udobnije .... a za par godina manje izgubiš. Naravno ako dobro odabereš ili imaš sreće kod kupovine starog.
Ja sam mišljenja da rabljeno kaj je dobro ni ne završi u oglasniku ili na "manduševcu". To ode prvom susjedu ili nekom poznatom ko zna o tom autu praktički sve.

Jastuci, ko brine zbog toga, to se valjda na svakom da isključiti ako je problem njihova aktivacija, a na kvalitetno razbitom to niko normalan ne popravlja. Maske gore, obilazak računala radi tehničkog i teraj miško. To niko nebu provjeraval do sljedečeg šusa.

Isto tak ti auti od kojekakvih poznatih firmi, slavnih likova i slično.
Ti ljudi nemaju lufta da bi se brinuli o svom limenom ljubimcu i obićno to za njih odrađuje netko drugi a to je onda upitnik koliko je to kvalitetno odrađeno i dali je uopće odrađeno ili je samo kemijski očišćeno i dobro naplačeno.
Za primjer, neki dan sam sedel (i malo gas tiskal) u Ferrariju jedne poznate ličnosti koja je htela da se makina malo osvježi preko zime i na prolječe osvane u punom sjaju.....
Naravno, to je odradil menađer koji je šupu našel da to odradi za čim manje penezeke nebi li on više zaradio.

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,750
Nije ni to pravilo, evo, moj šef, kupi godinu dve starog, sa jako malo km, visoke klase... bude kod njega 2-3 godine i mjenja za novije, a taj njegov ode po cijeni koja je na tržištu, ni skuplje ni jeftnije, a u godini dana ak napravi 10 hiljada jel je u službenom stalno, a i znam još par slučajeva tak u blizini mene.
Ovaj sad kaj vozi, 2012 godina, i dok bude šao na panj, nebude okrenuo ni 60 hiljada, ak i tolko..i zašto onda to ne uzet?
Ima i na jakuševcu svašta, sam je problem kaj se nema keša, i sve šta se i prodaje to je do 20 hiljada kn plafon, ovakvo šta nitko ni negleda.. šta zbog novaca, šta zbog drugih papirnatih stvari :D:

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,883
Ma da, malo smo pomješali neke stvari.
Novo je novo, ali za iste pare možeš kupiti starije koje je bolje, sigurnije, udobnije ..
.

Muha,to stoji,ali u današnje vrijeme(gdje se gleda svaka kuna da se uštedi) treba imati novaca za kvalitetno održavanje auta,tu ne mislim samo na zamjenu ulja.
Ipak,ne dođe isto servis za tog famoznog Punta ko za E klasu,ko kaže da je to isto bome mu ne vjerujem.A tu dođe još i osiguranje,a bogami i kasko i kad se podvuče crta mislim da se vidi razlika.

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,750
Kolega i nema tu neke razlike kak se čini, kasko sa AO 3200kn, i veliki servis, znači, izmjena svih filtera i ulja u kočnicama sa rukama 1000 kn.... računaj kolko to isto dođe na puntu?

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,883
Odi u ovlašteni pa ćeš vidjet oće li biti 1000 kuna,ima mi pašanac BMW-a pa znam kakva je situacija.
Imala mi sestra Audija A4,kod Zubaka joj rekli da veliki servis dođe od 7-12 000 kuna,jbg,prestiž košta.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Nije ni to pravilo, evo, moj šef, kupi godinu dve starog, sa jako malo km, visoke klase... bude kod njega 2-3 godine i mjenja za novije, a taj njegov ode po cijeni koja je na tržištu, ni skuplje ni jeftnije, a u godini dana ak napravi 10 hiljada jel je u službenom stalno i zašto onda to ne uzet?
O tome sam i pričal, to ode poznatom.

Muha,to stoji,ali u današnje vrijeme(gdje se gleda svaka kuna da se uštedi) treba imati novaca za kvalitetno održavanje auta,tu ne mislim samo na zamjenu ulja.
Ipak,ne dođe isto servis za tog famoznog Punta ko za E klasu,ko kaže da je to isto bome mu ne vjerujem.A tu dođe još i osiguranje,a bogami i kasko i kad se podvuče crta mislim da se vidi razlika.
Ma ja se u potpunosti s tobom slažem i zato vozim staru kantu koja ne zahtjeva održavanje.

Obavezni servisi (da bi ti priznali garanciju) su lopovluk.
Meni su za auto od starog uredno dvije godine obračunavali 4 litre motornog ulja, a ono preko tri kaj stane u njega ja popijem na eks. Naravno, to sam tek skužil nakon kaj je održavanje palo na moja leđa, a ti si sad zamisli koliko su oni samo ulja ukrali, a gde je sve ostalo za ljude koji si neznaju ili nemogu pomoči sami jer ih tlače obaveznim servisiranjem da bi priznali garanciju.....

Sad me to podsjetilo na te dane, a jesam ih se najebo za dvije tvorničke greške :(giggle)::(giggle)::(giggle): mada me to koštalo putovanja, izgubljenog vremena ..... čak su mi i novog na probu dopeljali :(giggle)::(giggle)::(giggle):

Nikad više na moj dvor novi auto, samo provjeren nakon dugogodišnjeg korištenja ponosnih novih vlasnika.

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,750
Zašto bi ja morao ići u ovlašetni sa 8 godina starim autom i 200 000km? Što, zbog štambilje u knjižici i da me potradaju i zaračunaju hrpu stvari koje su tobože napravili a nisu ni pogledali?

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,581
Kojih crnih 7000+ kn za servis.
Sve vise ovlasteni daju akcije za 5+ godisnjake samo da se ide kod njih.
Za passata sa svim uljima i filterima, zupcastim i vodenom pumpom je oko 3500-4000 ako se dobro sjecam. I jos 4 dizne besplatno. A bio je mladji od 5 godina. Zadnji redovni servis 450 kn. A opet za malo smece fiestu bez 1000 kn nemoj ic u ovlasteni.
A racunat cijenu zracnih jastuka je ludost. Pa koliko vam glava kosta?
Na e klasi sto sam vidio na 500000 jedini znak istrosenosti je bila oljustena ona kromirana maska naprijed.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,883
Moja Corsa dok je imala garanciju morao sam ići kod Rudmana,na zadnjem servisu kažu da na 60 000 km moraju mjenjati svijećice,kao stare još dobre ali bi oni mjenjali,kažem OK,fućkaš svijećice.Kad sam vidio račun skoro pao na guzicu,naplatili ih 600 kuna,Rekao više pod njihov krov NE,oderu te ,a radiona im zbog toga zjapi prazna.Ni jedan servis kod njih mi nije bio ispod 1200 kuna.

NEWHOLLAND,da nisam čuo ne bi vjerovao,kupili djelove za 3500 kuna i majstor im uzeo 500 kn za ruke.

univerzal

Član
Tu od
25 Stu 2014
Poruka
312
Ja i da imam neke veće novce za bolji auto nema šanse da bi ja daval 6,7 tis kn za servise , bolje kupit nekaj korisnije i vozit ak ništ drugo neki autić toko da služi i da nemaš pre velika ulaganja , sad mi je i žal kaj nisam prije ticoa kupil .

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Dok se ne opečeš kao ja onda češ shvatit, zašto u ovlašteni servis...da skratim... zato što imaju svu potrebitu opremu da detektiraju i otklone kvar..i naravno da su pošteni te ti nenaplate detekciju koja je trajala 6 sati, samo zamjenu Hallovog davača za kvačilo...
vjeruj mi neki su predlagali zamjenu motora,getribe ili generalku...

univerzal

Član
Tu od
25 Stu 2014
Poruka
312
Mtd znam da bi, lizing je takva stvar , al preveč to novci zahtjeva zato ako je moguće bolje izbjeći to.

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,750
Moja Corsa dok je imala garanciju morao sam ići kod Rudmana,na zadnjem servisu kažu da na 60 000 km moraju mjenjati svijećice,kao stare još dobre ali bi oni mjenjali,kažem OK,fućkaš svijećice.Kad sam vidio račun skoro pao na guzicu,naplatili ih 600 kuna,Rekao više pod njihov krov NE,oderu te ,a radiona im zbog toga zjapi prazna.

Sad kad si spomenuo rudmana.. vectra bila pod garancijom, zadnji interval, i morali ići k njima... prvo, nalijali ulje u motor da je bilo malo prek minimale, zaračunali svjetlo za registraciju 30 kn, koju sam ja promjenio, ali se otkačila s limiča i sam ju nazad vratili.. zaračunali pranje auta izvana, a auto opran prije odlaska njima... i najsmejšnije, 70 kn računali 2 litre tekućine za stakla..tekućinu sam nasuo dan ranije jel je nije bilo nikak do čepa, i nisam dcl potrošio.. servis skoro 1500 kn, šta je realno kod mog majstora moglo proći za 500-600.. I to ulje šta su nasipali u motor,, pojelo ga nakon 2-3000... onda sam opet čuo priče koji su tam radili, da ovi auti pod garancijom, recimo ima godišnji servis, i dođe sa 4-5000 km, izvadi ulje van i nalije ga nekom drugom, jel zna da to prođe još 10-ak tisuća... Vjerojatno sam to i dobio, nakon drugih izmjena više motor nije trošio, možda litru na 10 000 poslje njihovog servisa litra na 2-3000..

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,411
A kak je u nama koji vozimo jeftine i rabljene?
Mene se dva koštali manje od 95t kn.
Jest, jednom ide 16-ta a drugom treća...
A vozim se vjerojatno više neg vi u mečkama.
A gdje to AO i kasko košta 3200kn za mečku? Toliko mene košta samo kasko za ovoga mlađega, a 1.2 i manje od 90ks je.

Najnoviji postovi

Na vrh