• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Ovih dana bio jedan zanimljiv članak o posudbi motora između mnogih proizvođača,vrijedi ga pročitati jer ima dosta zanimljivosti o VELIKIM proizvođačima.Ima zbilja vrhunskih strojeva ali i promašenih serija u 3 pm

TypeR

Član
Tu od
25 Velj 2013
Poruka
501
Moj trenutni sluzbeni je mercedes citan 111cdi, to je 1.5dci renault. Iznutra dacia, kopija kangooa i dacie dokker. Al mercedesov znak od pola metra naprijed

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,485
Kaj nije Citan pljunuti Kangoo???

Inače, taj 1,5dci je i u A klasi.

TypeR

Član
Tu od
25 Velj 2013
Poruka
501
Pa da, kangoo sa znakom mercedesa, a i dokker je naizgled isti, dci 110 ks, stari stroj cini se.
Servisni interval je 30 000 km, eo on upalio servis nakon mjesec dana i 13000km. Sta mu bi? Sve autoput

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,485
Pokazal je kad treba mijenjati ulje. To s 30t je marketinški trik (s nadolijevanjem ulja). Problem je da Renaultov dizel skoro da i ne troši ulje, pa ga nemreš obnoviti (nadolijevanjem).

TypeR

Član
Tu od
25 Velj 2013
Poruka
501
Malo smo dalek od servis,kaze sef pazi nek ima ulja i teraj. Konto sam ja na 15-20 ipak mi je 13 malo, novi stroj i velike relacije u komadu bez opterecenja, to bi mu trebalo produziti interval prema tim parametrima koje prati, zar ne?
A on kaze ölwechsel bald fällig

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
Pa da, kangoo sa znakom mercedesa, a i dokker je naizgled isti, dci 110 ks, stari stroj cini se.
Servisni interval je 30 000 km, eo on upalio servis nakon mjesec dana i 13000km. Sta mu bi? Sve autoput

Kompjuter izbacuje servis jedanput godišnje ili na 30000 tisuća zavisi kaj najprije napraviš,znači sad da ga poništiš on bude se za godinu dana opet upalil pa makar ti napravil 3000km.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Dečki moji renault je otišel jako daleko u razvoju.
Talisman je jedan od aduta u večem segmentu.
A mercedes i w žive na staroj slavi,cijene visoke a kvaliteta drastično pala odnosno loša zadnjih 15god.
Poslano sa mog G630-U20 koristeći Tapatalk

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Znači da bi ja mogao promijeniti ulje u ovoj kanti !

Prilozi

• DSC00635.jpg
    DSC00635.jpg
    51.4 KB · Pregleda: 92

TypeR

Član
Tu od
25 Velj 2013
Poruka
501
Kompjuter izbacuje servis jedanput godišnje ili na 30000 tisuća zavisi kaj najprije napraviš,znači sad da ga poništiš on bude se za godinu dana opet upalil pa makar ti napravil 3000km.
Prije mjesec dana sam preuzeo novi auto sa 19 kilometara, danas ima 14500km, upalio je servis na cca 13000, nema 30kkm niti godinu starosti kontas. Sta nije prerano?

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Vjerojatno je poništeno prije godinu dana. Zar nije malo previše 30000km?

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Je li moguće da je prošlo godinu dana od kad je netko prvi put resetirao servis na tvom autu bez obzira što je novi? Jesi li siguran da je došao tebi direktno iz trake ili da ga je netko resetirao neposredno prije preuzimanja auta? Svakako bi bilo poželjno kontaktirati servis.

TypeR

Član
Tu od
25 Velj 2013
Poruka
501
Sumnjam. Kad je preuzet servis je pisao za 40 000 km jer on sam proracunava prema nekim parametrima, ispocetka nije opadalo jako, nakon 10 000 je poceo opadati 10 i vise km na jedan prijeđeni, kao da je odjednom razbio ulje i da je prelose kvalitete, neznam koje sve parametre uzima u obzir takav auto pri određivanju toga. Znaci nije standard da je fiksni interval, komp ga sam određuje. Totalno sam zaboravio to napisat sorry

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Zašto bi to računalo radilo? Što bi utjecalo na takvo povećanje kilometara?

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
Pošto je to novi auto dobio si upute za uporabu koje bi bilo dobro pročitati piše tamo puno korisnih stvari ili posjeti servis.

TypeR

Član
Tu od
25 Velj 2013
Poruka
501
Znaci takav auto prati sve parametre i sam odreduje servis, da ne bi nepotrebno prerano mjenjao ulje ili uslijed velikih opterecenja da te natjera da ga servisiras ranije. Poznato je da auti prate i kakvocu ulja i kocione tekucine, potesnju plocica, napumpanost pneumatika, zarulje, canbus je cudo jedno zar ne. Neke od tih parametara koristi za odredivanje toga servisnog intervala jer sigurno nije isto napraviti 1000 km za jedan dan s jednim gasenjem, na tempomatu pri normalnoj brzini s minimalnim teretom ili kroz 20 dana pali gasi kreni stani saltaj po zagrebu. U otezanim uvjetima se skracuje taj interval.
Upute su upute, kad je vec spomenuo kolega prije mene mislio sam da raspavimo o tome sta utjece na servis ili ne utjece i zasto se ovo dogada.
A auto nece na servis dok se ne vrati u hrvatsku pa nek pisci sta hoce, rijeci gazde naravno, prati se da svega ima i da nista ne fali, nista ne teosi zapravo. A auto, francuz ko francuz, boze sacuvaj.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,485
Oprosti, to je švabo. Svejedno gdje je napravljen ;)

Ima još jedna stvar. Motor je nov, nerazrađen, i ima pojačano habanje i vjerojatno "lošije" ulje, da se čim prije uhoda, pa je vjerojatno zato računalo skratilo servisni interval. Nekad je prva zamjena ulja bila na 1500...5000 km, a sad toga više nema do normalnog servisa.

Nebi bilo loše zamijeniti ulje i filter i inače na 15 t km.

Najnoviji postovi

Na vrh