vlč.puknuti
Iskusan lik
- Tu od
- 14 Svi 2008
- Poruka
- 23,636
zar nije rečeno da se poslje poliranja polakira pa se produži interval poliranja ?
Sto hoces rec s tim da si ''odpelal'' 150 m u leru...
Neznam koje auto vozis ,ali
neki auti imaju elektroniku koja se bavi s time da kada se pusti gas auto ne trosi gorivo nego ide na ono inercije sto je ima, tako da ako si mislio rec da si ustedio ,mozda zapravo i nisi , jer se gorivo potrosilo na onaj rad motora u leru, a da je bio u brzini to se ne bi desilo ... mada je rijec o minimalnim ustedama( ak ti je to nacun ustede pocmi i svitla gasti..i oni preko alternatora trose gorivo heheehhe)
Ako auto nije u leru, motor koči. U leru se po ravnom prođe barem 5x dulji put nego da samo otpustiš gas. Žal mi je da nisi shvatil kako poanta nije bila na vožnji u leru nego na sveukupnom stilu vožnje (nabijanje gasa i nagla koćenja).
Svatko ima svoj stil vožnje. Ja sam svojim zadovoljan. Nadam se da si i ti sa svojim (načinom vožnje :icon_lol, a vjerojatno je i vozač kojeg sam opisal zadovoljan sa svojim načinom vožnje. Svatko troši svoje novce kak on hoće, jedino je šteta da neki dodatno zagađuju okoliš, a da pri tome ča nemaju nikakvu korist. Dapače, imaju financijsku štetu.
Ako auto nije u leru, motor koči. U leru se po ravnom prođe barem 5x dulji put nego da samo otpustiš gas. Žal mi je da nisi shvatil kako poanta nije bila na vožnji u leru nego na sveukupnom stilu vožnje (nabijanje gasa i nagla koćenja).
Svatko ima svoj stil vožnje. Ja sam svojim zadovoljan. Nadam se da si i ti sa svojim (načinom vožnje :icon_lol, a vjerojatno je i vozač kojeg sam opisal zadovoljan sa svojim načinom vožnje. Svatko troši svoje novce kak on hoće, jedino je šteta da neki dodatno zagađuju okoliš, a da pri tome ča nemaju nikakvu korist. Dapače, imaju financijsku štetu.
svak tko se vozi u leru ostao bi bez vozačke ,( da sam ja velećasni za promet)
U krivu si!
Ne koče svi auti motorom! Novi neki auti imaju opciju energy regeneration il kako već se ta opcija zove. Ja to imam na svom, evo po vin-u; 1CD Brake Energy Regeneration
Zakon stvar. Isti takav auto bez toga kad pustiš gas koči kao da si zategnul 3 zuba ručne a s time prođe sigurno više nego u leru...
Da, evo kolega me preduhitrio sa brake renegeration...
Ja sam isto znao nekada auto ubacit u ler i lagano spustanje nizbrdo,ali nekako nemam kontrolu nad tim autom ,a pogotovo kada idem put semafora i sl(kao u tvom slucaju)
Jesam li ja zadovoljan sa svojim stilom voznje, pa to neznam, jer ipak s vlastitim autom sam prosao nekih 500km.
A sluzbeni kojeg stalno vozim,njega ne žalim,jer nemam osjecaj trosenja goriva po svom džepu. Ali siguran san da svoje vlastito ne bih tako vozio.
Ali naravno ne bih ga ni penzionerski vozio.
Nego da se vratim na jednu stvar,kolko se siječam rekao si da si se s doticnim opet nasao na semaforu a da si zadnjih 150 metara odpeljal u leru.
Da.. ima takvih vozaca dosta i kod nas(Split) (S tim racunaj da je split jako nekulturan grad sto se tice ( ne samo) prometa)...
Dakle kao sto rekoh ima takvih primjera, naravno nitko tebi niti ijednom vozacu ne moze zabraniti takav nacin voznje itd itd ,ali smatram da to ima jednu negativnu posljedicu...
Naime stilom penzionerske voznje i vučenja po cesti,iritiraju se ostali sudionici prometa,sto moze dovesti do nepredvidjivih radnji doticnog (izivciranog) sudionika. Naravno to i nije problem kod starjih vozaca,ali zna se ima mladih nepromisljenih, onih u zurbi ..a tako malo je potrebno da se sranje dogodi.
Mislim da smo cak na ovom forumu pricali o tome kako se neki vucuu ljevoj traci,itd itd itd ...
Naravno, ovo sve sto sam napisao su nekako nepisana pravila, ali nekako kada gledas za svoju sigurnost trebalo bi ih barem malo uvaziti...
Barem ja to tako gledam... jer kaj ti znas ima danas budala na svakom koraku...
svak tko se vozi u leru ostao bi bez vozačke ,( da sam ja velećasni za promet)
Prezadovoljan sam do sada. Sada mi na autocesti na brzini većoj od 160 upali senzor i smanji gas u "safe mode". Pogledali u Zgbu da treba oprati usisnu granu. Model 2006. kraj godine.Kako tebe slusa. Ja sam opet u potrazi za LC, ova mi je bila malo i dosadila,.osam godina bila kod mene. Ako je kod tebe LC 120?
Tak je, treba plastiku polakirati i far je ko beba bez poliranja :icon_thumright:zar nije rečeno da se poslje poliranja polakira pa se produži interval poliranja ?
A vozači Wartburgih? Oni su v leru čim makneš mogu u gasa, cak se i šaltaju bez kuplunga giggle):svak tko se vozi u leru ostao bi bez vozačke ,( da sam ja velećasni za promet)