• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Možda ste varenjem smanjili protok, ne znam kako sistem radi i ima li svaki kotač svoj ublaživač ili je to na jednom mjestu.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
zasigurno postoji citroen forum...

nakon par dizanja moral bi se sistem sam odzračiti a ako i ima zraka u sistemu auto ne bi smio biti tvrd nego baš suprotno
koliko ja znam ako uđe zrak trebalo bi i kčnice odzračivati

koji je to uopče auto?

Posljednje uređivanje od moderatora:

Adis90

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
683
C5 citroen, kocnice i hidraulicni ovjes nemaju nikakve veze ..bar ja tako mislim..

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Da tak je,na C5 hidraulika i kocnice nemaju vise veze ko na prijasnjim citracima.Ak sa dize i spusta znaci "amortizer" dela,kazes da je tvrd onda je kriva kugla na njemu ak je samo ta strana.Nutra vnjoj je gumena membrana koja dijeli ulje od plina posto se tekucina nebre stlaciti a plin u gornjem dijelu kugle moze.Pitam se da neste varenjem,visokom temperaturom ostetili membranu pa je ulje u citavoj kugli i nema amortizacije.

Adis90

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
683
Ma da sam siguran da je kugla u pitanju kupio bih ja nju,,ali da dajem 50 tak € za polovnu a da ne bude problem u njoj,bacio bi pare u zrak,,a za novu ne bi smio ni tvrditi da bi je gdje u trgovinama i nasao,jer ni kocione diskove bar u mom gradu nisam uspio naci,,

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
zamjeni ljevu s desnom naprimjer , pa budeš vidio jel je isto ili se blokirani seli kako seliš kuglu

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Mislim da je hotela u pravu propustila membrana na kugli nekad se dalo reparirati .

Adis90

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
683
Probat cemo ovu varijantu zamjene kugle sa jednog na drugi amortizeer pa cemo vidjeti..

Adis90

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
683
Ta varijanta zamjene auta je jedina ispravna i naj bolja opcija,,vejeruj meni se francuz za ovo malo vremena ogadio da ga vise nikad ne bih uzeo..

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Sine ne sviraj,vozim citroene priko 20g i uzivam u njima,svi dosada hidraulicari osim piksaca.Kugla na C5 drži 200iljada i vise,odsarafiš novu zašarafiš i gotovo a na ostalim autima moraš skinut točak i prija ti odu amortizli.Moreš se dignut ak je loša cesta ili minjat točak.Turbina nija bolna tačka ko pri švabama.:drink:

Adis90

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
683
Ne kazem ja samo iz tog konteksta,vec i iz drugih razloga,prodajna cijena francuza je relativno mala,ali kad treba da nesto zamjenis onda je cijena dijelova sto novih tako i polovnih kao da vozis S klasu mercesesa,ili audi a8,bme 7,i sli,... bar kod mene..dok za svabu sta hoces i koliko hoces a cijena i vise nego prihvatljiva

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Ovo da su djelovi skupi za Francuze je čista glupost. Nekada je bilo tako, danas su među jeftinijima. Vozim Lagunu benzinca iz 2006 god. i jako dobro znam kolko šta košta. Npr. set kvačila( potisni, korpa, lamela)sam platio 1000 kn, nisam uzimao najjeftiniji nego prvu ugradnju a to je Valeo.
Zupčasti, vodenu pumpu, španer i rolicu i manje od 1000 kn. Svi djelovi kupljeni odmah isti dan bez dana čekanja.
Ako je ovo puno novaca za takav auto onda stvarno ne znam.

Poslano sa mog F5321 koristeći Tapatalk

markony

Član
Tu od
1 Kol 2011
Poruka
357
Moje iskustvo sa Citroenom,prije cca 10god. Kupim ženi C4 star 6 mjeseci,auto ne da je bio loš nego od onda ne kupujem ni francuski kruh.Svakakvih auta,kombia,traktora i kamiona sam imao i imam još uvijek,ali ovo je bilo loše toliko da i Navara koju sam imao i bila je problematična,za ovo je bila san snova.

Adis90

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
683
Pravo da ti kazem set zadnjih diskova i plocica za c5 100€ kada mi je covjek kazo cifru,"dobro je pa sam sjedio na stolici",, dok je recimo za passat 5+ set i prednjih i zadnjih 100 €,,pa ti kazi jeftini dijelovi,,ili recimo nosac motora 45€,recimo amortizer sa kuglom polovan 75 € dok polovan za passat amortize i opruga 25-30 € i jos dosta takvih stavki,,a auto staro 15-16 godina,,

Izgleda da ce i kod mene biti "francuz " samo tri puta u dvoriste: prvi puta,zadnji puta i Nikad Vise..

Na vrh