Politicari su svuda jednako smece. U doslovno svakom uglu svijeta.
Pa o cemu mi pricamo i kakvo postenje trazimo od politicara kad ni jebeni pop nije ni 10% uzor onoga o cemu propovijeda?
I opet, nije to tako samo u HR.
To je ljudska priroda. Instinkt prezivljavanja. Samo je pitanje osobne savijesti i morala gdje povlacimo granicu, ponaosob. Tako imamo ljude koji ube tisuce ljudi pa mirno spavaju, a imamo one koji zgaze vrapca pa placu 3 dana. I to je sve OK.
Zato su tu opce regule prihvatljivosti i zakoni na snazi. Oni nas korigiraju.
Evo i primjer koliko je narod bijedan, koji nikakve veze sa politikom nema.
Vracam se na zakone. Kod nas zgazi i ubi covjeka, lezat ces koju godinu, evo npr. opet njemacka, tamo ces 20. Imaju hrpu neogranicrnih km autobahna. Mi imamo 130 ogranicenje, al cemo se 130 vozit i u gradu. A Svabo ce za to platit more, oduzet ce mu se nozda auto i ostat ce bez vozacke par godina i morat ponovno polagat. Mi cemo nekak sklepat tisucu il dve kuna.
Da se vratim na smrtni ishod u prometu. Svi ce kriviti nase sudstvo? Zasto?
I nas zakon ima velike maksimalne kazne? Zasto nekom od nas ne proradi savijest i kaze da zeli lezat maksimalno? Ne proradi nikome na svijetu, al opet se onda vracam na sudsku praksu. Kod nas ces dobit iznenadnu sinkopu a gore znas i da ne trebas placat odvjetnika, da ti ne gine jebena kazna. Nema te...
Zasto svabo (izvorni, ne Mujo) kad dode u HR isto stisne Audija il Merca debelo preko 130? Jer moze, jebe mu se. U Njemackoj nebi nikad. Nema tu cak i neke prevelike razlike u mentalitetu, ima samo u navikama i strahu. Koji je pocetak i kraj svega.
Da Jozo zivi u strahu i da mu ne padne na pamet prijavit 100ha poticaja za vocnjak sa 10 oraha, nebi ni bilo Andreja il Martine u vladi koji mas rade majmunima. Jer bi ih razapeli. Al nama svima kolektivno pase ovo stanje, ocito. Predaleko sam otisao i pogubio se, htio sam jos misli reci, al jbg.
Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk