• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Ne može upisat ako na taj model auta ta guma nije išla tvornički.
Možeš eventualno tražit da naprave mali atest pa na taj način upisat.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Eto to su čari foruma, ja sam u nazat par mjeseci išel na registraciju sa najmanje 200 novih BMW-a, svih mogućih. I kad dolaziš na homologaciju imaš papir iz tvornice sa dimenzijama guma, npr jedna petica nova ima 40 vrsta guma, i ta potrvdra proizvođača se upisuje kod uvoza auta kod carine, tj homologacije, i sad ti imaš 225/40/22,5 tvorničke gume, ali u deklaraciji auta toga imaš još upisane 39 vrsti koje odgovaraju na taj tip, marku vozila. I ja pitam pa kolko to guma ima za upisivati, veli mi sve te idu na taj model. Tak da je provjerno da samo skidaš i da mjenjaš, stim da ti moraš imati svu dokumentaciju proizvođača, u ovom slučaju je to Tomić, koji je naš uvoznik i distributer.

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
To je dimenzija približna ovoj prvoj, tu bi moglo bit problema i sa zakonom i sa recimo pokazivanjem brzine

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
Kupljenec pročitaj malo bolje kaj je mane napisal. Ako stavljaš dimenziju koju proizvođač nije propisal moraš platit 800 kn i dati zahtjev za atest u cvh koji ti oni trebaju odobrit no ima slučajeva gdje i nisu odobrili pa spušiš 800kn. Provjereno u 9 mjesecu. Za dimenziju koju hočeš upisati prvo ideš kod ovlaštenog zastupnika u hr on ti da popis svih guma i sa time ideš na tehnički, ako željene dimenzije nemaš onda ti je procedura gore navedena. Moj auto ima 4 dimenzije za upisati.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
Daj pročitaj malo postove sa razumjevanjem, znači svaki auto ima više dimenzija neki 3 -4 neki 34 neki 54, bez atesta upisuješ u knjižicu samo te koje su navedene a sve ostalo treba atest

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Isti slučaj sam imao pred cca 2 mj. Imam na autu 205 55 16, kupovao sam druge zimske gume i ukazala mi se prilika za 205 60 16 po jako jako dobroj cijeni. Za svaki slučaj sam otišao na TP i pitam jel ih mogu stavit, lik pogleda računalo, izađe van i pogleda na autu onu naljepnicu gdje pišu dimenzije guma i kaže NE. Ako želite baš tu dimenziju možemo napravit atest pa vidjet dali će CVH odobrit.
Odustao sam od toga i kupio dimenziju koj mi je upisana i bok.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Nije uopće stvar od TP, zaustavi te policija ili ne daj bože da imaš neku prometnu nesreću i imaš gume na autu koje ne odgovaraju onom šta piše u prometnoj. U prvom slučaju te šalju na vanredni tehnički a u drugom naj... bio kriv ili ne za prometnu nesreću.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Ne bu on najebal, jedino da se baš taj dan nešto dogodi kad si bio na tehničkom, onda možda.

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
Kupljenec, između 55 i 60 je razlika u ukupnom promjeru kotača, pa i brzinomjer laže, pa nije baš da tu nema razlike nikakve.

vbasek

Novi član
Tu od
17 Velj 2019
Poruka
2
Neke marke vozila imaju dozvoljenu samo jednu dimenziju guma za određeni tip vozila jer tako je homologiran zbog co plina po kojem se određuju davanja

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Ako je ovaj s autom iz cista mira isel zaje**vat ovog traktoristu, mislim da ga je trebal jos i s pajserom po celenki maznuti.

Najnoviji postovi

Na vrh