• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Golf 4 je izgleda zadnji model koji se pravio dosta kvalitetno, a i druge marke auta isto do tog nekog godišta 2003 ,2004.
Rekel je moj balavec kaj se devedesetih proizvelo to je to. Ove sve dalje je ko nekad Fičeki, nakon deset let otpis ili nek se sirotinja veseli kaj ima "novi" auto.
A tak i je.

Navedeni Golf 4 ne spada u taj rang kvalitetnih automobila

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
Eh sad, kažeš ne spada a kod nas isto Golf 4, 2003, 80tak tisuća kod nas, trenutno malo fali do 300, ide ko vjetar uz minimalna ulaganja.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Motor nije problem ni na jednom. Limarija i ostale komponente su mu loše, naročito limarija

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
Od limarije samo prednji blatobrani, od ostalih kvarova senzori brzine zadnjih kotača, i slinila tandem pumpa pa su mi zamijenili dok su mi kvačilo radili jer su imali polovnu ispravnu, u 6 godina vožnje. Kvačilo ne brojim kao kvar.
Uvoz Njemačka inače.

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,496
Kvaliteta je oslabila ali tu i tamo se nađe iznimka. Ja sam uzeo w203 redizajn, i to s razlogom koji se pokazao kao ključan. Taj auto ima jednu veću nazovimo manu, a to je manjak prostora. U ostalom se više manje može nositi s 10 godina mlađim autima. Cestu drži kao da je na tračnicama. Udobnost, ergonomije i izolacija su takvi da možeš cijeli dan provest u autu. Motor kao u autobusu, možeš bez gasa voziti u kojoj god hoćeš brzini (200 cdi, 122ks, 6brzina). Sve plastike i tapecirunzi na šaraf tako da možeš cijeli auto 10 puta rastavit i sastavit da ništa ne strgaš. Sve komande idealne i praktične za korištenje. Tapecirunzi se ne odlijepljuju. Volan izravan kao na sportskom autu. Itd itd

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,908
Sjedio sam u njemu,naprijed ima mjesta ali otraga nije baš da obiluje komforom,a i gepek mu je taktak

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Kvaliteta je oslabila ali tu i tamo se nađe iznimka. Ja sam uzeo w203 redizajn, i to s razlogom koji se pokazao kao ključan. Taj auto ima jednu veću nazovimo manu, a to je manjak prostora. U ostalom se više manje može nositi s 10 godina mlađim autima. Cestu drži kao da je na tračnicama. Udobnost, ergonomije i izolacija su takvi da možeš cijeli dan provest u autu. Motor kao u autobusu, možeš bez gasa voziti u kojoj god hoćeš brzini (200 cdi, 122ks, 6brzina). Sve plastike i tapecirunzi na šaraf tako da možeš cijeli auto 10 puta rastavit i sastavit da ništa ne strgaš. Sve komande idealne i praktične za korištenje. Tapecirunzi se ne odlijepljuju. Volan izravan kao na sportskom autu. Itd itd
Probaj skinut prednji ili zadnji branik, onda napiši kak sve ide da ne strgaš😉

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954
Primjer iz prakse: ovo je bilo na mojem Grande Puntu, ova "mala istrošenost" na bravi za vrata jaaaaako zajebava otvaranje, zatvaranje, a nastala je nakon 142.489 km:
20150429_161909.jpg
PS
Netko je spomenuo da kvačilo ne broji kao kvar :unsure: , ja se s tim nikako ne bi složio.
Mogu s ponosom izjaviti da smo promijenili brojne automobile u obitelji i nikada nismo niti na jednom napravili / imali kvar kvačila, a vozimo zaista SVI, osim malih unuka.
Imamo i puno poznanika koji su kao moj kolega s posla skurili na Golfu čak 3 puta lamelu kvačila u roku 2 mjeseca, ili kolegica od supruge je skurila kvačilo nakon tjedan dana, itd.

Posljednje uređivanje:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Od limarije samo prednji blatobrani, od ostalih kvarova senzori brzine zadnjih kotača, i slinila tandem pumpa pa su mi zamijenili dok su mi kvačilo radili jer su imali polovnu ispravnu, u 6 godina vožnje. Kvačilo ne brojim kao kvar.
Uvoz Njemačka inače.
Bolje da su tvoju tandemku prebrtvili pa bi imal novu...
Sad budu na redu zadnja vrata za polimariti...

Za mene je zadnja serija golfova bila dvojka, ovo sve poslje je imalo dobar motor ali limarija katastrofa. Trojki više skoro ni nema na cestama a ako koja je nedaj bože da vlasnik gumu zbuši. More ga samo kranska dizalica za krov zakopcati..

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
U kvar mogu ubrojit kad primjerice počne trest pri kretanju zbog dvomasenog zamašnjaka neispravnog, a to što je bilo poderano zbog 280 tisuća kilometara ne smatram pod kvar.

Kaj se tiće tandemke, na kombiju smo ju sami prerešetali, ali čital sam negdje da to nije baš nekog dugog vijeka, eh sad...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Zamajac pod kvar ne računam ni ja na toliko kilometara.
Ako ovaj izdrži tolko drugog više nebu ni trebalo. A nije to vise tak ni skupo.

Neznam, koju god tandemku sam ja brtvil sljedeci kvar je bil propustanje za par let, tak da.... mislim da se isplati brtviti.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Na mojoj cetvorki su pocela trunuti vrata od bunkera, a i nije cudo za auto star 18 g.
I to budem sad stavil druga i opet bude ko nova.
Meni je ona dobra i budem se vozil s njom dok se ne pocne raspadati.
Stvarno malo trosi a ide ko nevrijeme, a i njezin traktorski 1.9 tdi bi mogel orati s dvobraznim plugom. :LOL:

Ovaj noviji bude sestri za posel i za neka dalja putovanja..

A ovak je to bilo pred deset i kusur godina, hehe
FB_IMG_1615628367204.jpg

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
5.5L/100km kombinirane vožnje s time da sa svojih 100 konja iznenadi i malo jače igrače u startu, normalno kak se brzina penje pomalo jede prašinu.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,435
Ehh, Četvorkica :love::love: Moja bila '98, još je u bližoj familiji, raspala se pletenica ausupha pa da vide devojke kako sada zviždi, pogotovo kad pustiš gas u boostu pa sve baci na auspuh, kažu dobar ti blow-off ventil neki :ROFLMAO::ROFLMAO: To je nepoderivo, ljubi majka onoga tko je smislio taj 1.9TDI sa bosch pumpom, mada ni PD nije loš, trenutno jedan u posjedu i mogu reći nakon 130t km, ljubi majka i njega 😂 Pogotovo što je malo "nadrkan", kažu zavidni - "Raspast će se brzo" da kucnem u drvo, do sada samo na 330t km regliranje dizni pošto je jedna počela brljati pa pojebe komp na leru i oko 3k obrtaja je znao "zafrfljat", ostalo sve picikato, sve mi se žao rastati,a opet bi zemio nešto mlađe 🤷‍♂️

@Ivan KC
Da pogodim, počelo trunuti oko kvake?

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Tako je, oko kvake je poceo hrdati.
Nadam se da budem nasel ispravna vrata, pa da mi to limar prefarba i ugradi.

Kod mene se isto cuje lijepo dok pustim gas u boostu pa, kak ja velim, odahne.
A i turbina pri dodavanju gasa bas lijepo ficuka, i tako vec godinama.
Ma ide ko gnjev bozji.. :cool:

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,435
Istina, probaj kod njega u Vk ili kod Zeme (ZM) u Vu na Dudiku, ako ne može ništa može nabaviti od svojih hahara, pošto riješava i katalizatore i ta sranja od koje kuda

Najnoviji postovi

Na vrh