• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,632
Nisam pronašel bolju temu pa bum "uskrsnul" ovu.
Na Golfu V (2006. g.) redovito se pale dvije kontrolne žaruljice: abs i ona odmah do nje s desne strane (proklizavanje ili nekaj slično). Nekad se upale nakon 5-6 min, a nekad nakon 15 min od paljenja motora i gore sve dok se ne ugasi motor. Nakon paljenja motora se pogase sve kontrolne žaruljice, ali ponekad, ne svaki put, kontrolka abs ostaje svijetliti još oko pola minute te se onda i ona ugasi.
Kočionog ulja ima i koči normalno. Nisam testirao na skliskoj podlozi jel abs radi ili ne.

Jel otišao neki senzor, nešto jače ili je nekaj zamazano (gubi kontakt)?

LAKI

Tu od
13 Velj 2019
Poruka
1,120
Ja sam imao isti problem do duše nije bio golf u pitanju a problem je bio u prekidaču stop svetla

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,632
Prvo hvala moderatoru za prebacivanje postova, a zatim i kolegi @LAKI :ppozdrav:
Nemam iskustva s modernijim autima. Oni od prije 40-50 godina su za stop šalter imali običan mikro prekidač koji je imal samo funkciju upaliti štop lampe prilikom koćenja.

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Škoda Felicija slučaj: Unatrag 5,6 godina kad je auto na suncu, i onda poslje vožnja, kad se stisne kočnica auto sve normalno koči, ali se papučica od kočnice ne vrača nazad kad se pusti i auto i dalje koči( opasno kod skretanja) .
I onda kad se promjeni brzina i pusti kvačilo onda se i papučica kočnice vrati i dalje se normalno vozi.
Dva puta rastavljao u razmaku od dvije godine i razrađivao i podmazivao i poslje sve u redu (osovina kvačila je u plastičnoj prirubnici, vanjski dio prirubnice je normalno metalni i na njemu je papučica kočnice.
Sad prije zime se počela ista stvar događat.
Idem danas to rastavit kad nije više uzrok plastična piksa, sve normalno radi .
Idem sve sklopit nazad , a ono elastični osigurač koji drži osovinu kvačila neće da uskoči i neće i neće. Izvadim ga van a on napuko, i zato se više nemože ugurat.
Psovao sam i kostruktora i škodu i sve živo.
Ajd izbušim rupicu 3mm pa ću stavit ekser , al neće ekser unutra, (rupica nije izbušena točno pod 90 stupnjeva, a sve na knap) i gledam šta da stavim i nađem R osigurač i stavim i sve sklopim i pogodite šta sam zaboravio montirat: oprugu, i ajd ponovo sve i opet malo psovke , hehe.
A položaj u kojem se sve to radi , nemoram vam pričat kakav je .
Rekao sam najbolje živi onaj ko ništa nema. Kuća poso i to je to.
Evo i par slikica.

Prilozi

• IMG_20210327_150122.jpg
    IMG_20210327_150122.jpg
    35.3 KB · Pregleda: 25
  • IMG_20210327_150254.jpg
    IMG_20210327_150254.jpg
    45.7 KB · Pregleda: 25

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Opet se budemo čudili što neki od kolega sjeku vinograd. Blago nama!

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,522
Gluposti. Sve je to samo navlačenje više novca i veća represija.
Prije toga treba napraviti puno stvari da se neke poboljšaju neki uvjeti za smanjenje nesreća. Ali ovo je puno jeftinije, brže se dolazi do rezultata i usput se puni prazna državna kasa.

Očito je bljedoliki dobil naredbe da se treba određena količina lijepe zemlje prodati nekom strancu, pa je onda najlakše takvim zakonom uništiti proizvodnju grožđa, baš kak i njegov rođak Smranader prije 15 let...

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
Nisam pronašel bolju temu pa bum "uskrsnul" ovu.
Na Golfu V (2006. g.) redovito se pale dvije kontrolne žaruljice: abs i ona odmah do nje s desne strane (proklizavanje ili nekaj slično). Nekad se upale nakon 5-6 min, a nekad nakon 15 min od paljenja motora i gore sve dok se ne ugasi motor. Nakon paljenja motora se pogase sve kontrolne žaruljice, ali ponekad, ne svaki put, kontrolka abs ostaje svijetliti još oko pola minute te se onda i ona ugasi.
Kočionog ulja ima i koči normalno. Nisam testirao na skliskoj podlozi jel abs radi ili ne.

Jel otišao neki senzor, nešto jače ili je nekaj zamazano (gubi kontakt)?
Jesi riješio? Tek sad sam vidio ovo, senzor brzine kotača najvjerovatnije (takozvani senzor ABS-a), a moguće i ležaj kotača na kojem je prsten iz kojeg senzor čita brzinu, a moguće i ožičenje, u svakom slučaju bez dijagnostike ništa. Imao isti slučaj na Golfu IV i na VW T5.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,632
Hvala na pitanju, nisam još. Gotovo se i ne vozim pa mi se ne žuri. U međuvremenu sam čul da je kod petice najčešći uzrok ležaj jer hoće strunuti taj prsten na ležaju i da bi, kak i ti veliš, bilo najbolje provjeriti na kompu.

vocarcg

Aktivni član
Tu od
3 Ožu 2015
Poruka
922
golf 3 74kw , naime, primijetio sam kad vozim pod teretom od oko 300kg kao da slabije vuce, prima gas dobro ali se kao nateze auto, sta moze biti?

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Mehaničari imaju pune ruke posla, mokri su do kože.
Sve delaju kaj treba, štelaju frtaljer, zazor na platinama, fergazer mjenjaju😳
Kablove grafitne skidaju i stavljaju silikonske, da ne probijanju po kiši, ma baš sve delaju kak sam videl, bliže nije bilo pristupa baš.

Vozač.

I krenuli.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Rekel sam dečkima ak buju kaj trebali od alata da im mogu posuditi.

I rekel sam mehaničarima da probaju stavit svečice SUPER BOSNA, odma su paf ostali, vidiju da kužim puno toga i pitali me jel imam koju doma, reko imam punu vrećicu starih, kasnije buju došli po njih, škode buju letele ja mislim😳😳😳

Ručna.

Najnoviji postovi

Na vrh