Pomagajteee😐😐
Kad ubacim kluc u bravu (pezo 206) nece ni naprijed ni nazad... Sta da radim?
Da nije slučajno volan zaključan pa treba malo cimnuti volanom na jednu stran da se oslobodi.Kupiš drugu bravu, nedavno sam mjenjal uložak na jednom i nije skupa brava, a bogme ni komplicirano za napraviti
Ti još uvijek Audija vozišMoj balavec ga zove čevabđinica, pitam se samo zakaj
Bok ekipa..
Jučer ujutro sam auto normalno otključal, daljinskim. Otvorio zadnja vrata, ubacio ruksak. Otvorio prednja, sjeo i krenul na posao, nakon 500m je pekara i nisam mogel otvoriti nit prednja vrata nit prozore, zadnja normalno otvoril. Probal zaključat-otključat psr puta i dalje isto. Dok sam išel z posla, sve normalno delalo..
Danas sam ih izvana uspel otvoriti, al dok sam ih pritisnul malo umutra i tek onda potegel kvaku. Iznutra nikako nije išlo..
Auto je vw polo clasic 6N. 1999 godina. 1,9 sdi.
Je imal ko kaj takvo?
Dosad sve normalno delalo, auto stoji vani pred hižom..
Brave djeluju ko da su zaključane. Onak na "prazno" idu..
Onda kam mu se da onda ulovi i osjeti se onaj pregib..
Dosad sve normalno delalo..
Jbmu sve, imal sam matiza dosad ko radni auto, pajserom sam ujutro znal otvarat vrata, al takve gluposti se nisu dešavale..
Savjeti? Garaža ne dolazi v obzir jer nema mjesta 😅
Znači kaj, prvi minus i odma nebreš z autom nikam? 🤔
Skinul sam tapicirung s vrata, unutra sve suho ko barut. Ni malo kondentata ili kaj već..
Sutra bude toplije pa budem videl sal prodela..
I dalje isti problemi.. Popodne je sve ok, ujutro banana. Znači ima od - 2 je problem tom autu?
Sad ga nisam ni zaključal preko noći, ujutro sve normalno otvoril. Al nisam mogel zatvorit. Uopće se nikaj nije desilo. Onda sam par put trupil i zatvorilo se, al nisam mogel otvorit..
Izgleda da je to za mediteransku klimu samo.
Ja sam proveo puno godina i na zimskim terenima sve tamo do minus 28, danima i do 3 tjedna uzastopno. Koje kakvi krampi su nam i tada normalno otvarali vrata i palili.Otkazuju samo prednje brave. I nije do zaključavanja, jer ga uopće ne zaključam nit se sam zaključa. Pipci su vani..
Znači ne mogu ih nit zatvoriti, a kad uspem zatvorit onda nebrem otvorit. Kvake djeluju na prazno, ko da su zaključane.
Evo sad me zvao tata od doma, veli sve normalno radi
Eto danas sve u redu. Nikakvih problema..Ja sam proveo puno godina i na zimskim terenima sve tamo do minus 28, danima i do 3 tjedna uzastopno. Koje kakvi krampi su nam i tada normalno otvarali vrata i palili.
Bio sam ponosan vlasnik jedne Fabie, jedne Cordobe, tri golfa, jedne Bore. Niti jedan taj spomenuti auto nikad nije imao brige s zaključavanjem/otključavanjem vrata, staklima i slično.
Moj pokojni tast je ima Polo Clasica i mali Polo.
Radio sam na mnogo tuđih automobila koje kakve popravke, ali ne mogu se sjetiti baš nekih problema kakve ti opisuješ.
Jasno mi je da istovremeno "nisi lajbek za aute", znam da voliš i slažeš aute za izložbe, jedino ako nisam krivo zaključio čitajuči tvoje tekstove.
Nemam ništa pametnije od ovih riječi:
Demontiraj brave prednjih vrata, posuši ih 100%, makar s fenom za kosu, operi ih benzinom, pregledaj ih vizualno, opipaj funkcionalnost i podmaži ih s najfinijim uljem koje imaš na raspolaganju, sve njihove pokretne elemente. WD nije dovoljan sam po sebi.
Osuši sve iza toga sve gume oko vrata i namaži onak', na fino, makar s kremom za ruke.
Ovo jednostavno nije normalno da te tak' zajebava. Zamisli si samo koliko je automobila vani na kiši i snijegu na parkiralištima gradova, kamo bi to došlo da svi imaju te tvoje probleme na minus dva.
Javi kak' napreduje defektaža i sanacija problema, molim te.