• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
@MUHA tu je moja velika pogreška što sam nehotice provukao paralelu između meni poznatog poznanika, koji se godinama kurčio u ne njegovom Mercedesu, a sad mu je dobar i ženin stari Nisan i meni nepoznatog forumaša @nedimN , koji je postavio fotku malo posebnije mečke na tlakavcima. Moja nastavna rasprava je bila bazirana na primjeru mojeg lokalca, a ne @nedimN a. Time sam ja napravio glupost, ali to je sad tak, zabijem čavao u plot, onda ga izvadim, ali rana / rupa ostaje, kao ožiljak jedne gluposti.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Ma vraga samo dobri matematičari. Znaju računati, za proizvodnju su troškovi "100", a subvencija države je "105", mi njih naštancamo i za "5" smo v plusu, tak nekak.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,499
Zna možda netko da li na Passatu B5 postoji kakva elektronika između brisača i ručice? Pokušali smo zamijenili ručicu jer brisači stalno rade u položaju isključeni ali nije izgleda do toga, pa da ne rastavljam pol auta bez veze.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Da između ručice i motora postoji "nešto" što daje aktivaciju za pulsno ili taktno brisanje, ili eventualno sporije ili brže... Ranije su to bili relativno jednostavni sklopovi malo veči od releja, a danas su to sklopvi elektronike, neki put samostalni, a neki put u sklopu višenamjenske kutije s osigiračima, relejima itd. Kako je točno na tvojem modelu auta meni nije poznato.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Nemam nikaj protiv EV (osim cijena), ali me generalno odbija hrpa bezpotrebnih sustava u današnjim vozilima (nadzor trake, GPS limiteri brzine, stalno "bip-bip" zbog ne znam čega)...a i visoka potrošnja današnjih "modernih" benzinaca. Muka mi je kad se volan "svađa" s tobom kad hoćeš promijeniti traku na AC itd...

Volio bi da mogu kupiti novi auto s opremom na razini one od prije 20...25 godina (klima, centralno zapiranje, daljinsko i niš više od toga), bez navigacije, multimedije, da si mogu ugraditi radio kakav želim...bez CAN-busa, s običnim halogenim žaruljama, bez ovih LED sranja koja samo bliješte a ne svijetle nikak...
Možda je još jedino Lada takva, a njih više ne uvoze :rolleyes:

Najnoviji postovi

Na vrh