• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,259
Ponekad uspije da malo polupaš po rezervaru pa ju probudiš i uspiješ se do doma dokoturati ;)
Probali smo i to, al izgleda da je stvarno dala svoje.
Kocka i kamatarka..nema glupljeg naziva za ovak elegantan auto..ajkulu ne bi ni spominjal da nije jednako glup
Zato ni F30, ni X5, ni bilo koji drugi neće imat takve nazive i nikad neće biti kultni auti kao ovi gore navedeni..
@Matija_E30, jel to napred Alfa?
Ne vidim dobro, sitna je slika.
Šlepa E34 touring ili kak kaže @domy_os kamatarka karavan 😎
Ne bi moj mehaničar vozil alfu. Samo BMW. Evo to je njegova kocka na sliki, crvena kožna unutrašnjost, stroker 2,8. Ful Mtechnik, abs, tempomat, klima, grijanje retrovizora, šiber i sva stakla na struju, ovjes na najjače. A ide ko vrag 😀

Prilozi

• 20230729_191646.jpg
    20230729_191646.jpg
    68.2 KB · Pregleda: 33
  • 20230729_161310.jpg
    20230729_161310.jpg
    73.9 KB · Pregleda: 33
  • 20230729_182519.jpg
    20230729_182519.jpg
    43 KB · Pregleda: 30

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Ja izčita tvoj zakon stav 10, od člana 66 do člana 76 nema nigdje kazne za punu liniju. Ako sam preskočio molim te kaži u kom članu si našao tu kaznu. Možda sam našao pogrešan zakon.
Pozdrav, prije se nisam stigao, niti imao volje uključiti u ovu "zanimljivu i poučnu raspravu", o punoj crti (neisprekidanoj) na kolniku u HR, ispričavam se svima na kašnjenju:
Krenimo ovim redom: Zakon o sigurnosti prometa na cestama - Zakon.hr
U članku koji to regulira piše ovako:
Crta na kolniku.jpg

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Probali smo i to, al izgleda da je stvarno dala svoje.
Zato ni F30, ni X5, ni bilo koji drugi neće imat takve nazive i nikad neće biti kultni auti kao ovi gore navedeni..
Šlepa E34 touring ili kak kaže @domy_os kamatarka karavan 😎
Ne bi moj mehaničar vozil alfu. Samo BMW. Evo to je njegova kocka na sliki, crvena kožna unutrašnjost, stroker 2,8. Ful Mtechnik, abs, tempomat, klima, grijanje retrovizora, šiber i sva stakla na struju, ovjes na najjače. A ide ko vrag 😀
Sad mi je žal što si onak' grdo kasnil na VŽ aerodrom, prije tjedan dana, pa nisam uspel ono baš v zadnji tren videti tvoju još ispravnu "kockicu", ma tvojeg "limenog ljubimca", a sada ti se on pretvoril v "obični, lako pokvarljivi auto", kakvi su i svi drugi, naši, malo seljački ;) , moram te malo...

Ovo podebljano u tvojem tekstu, kaj ni to - normalno? Ak' se benđola samo z tim diči, onda ja malo toga više razmem vu toj Vašoj "priči"??? :unsure: :ppozdrav:;)

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Ovo nema veze sa vozačem. Ovo je stavka za preduzeća kojima je poverenje nadzor i izvođenje radova na obilježavanju saobraćajnica prema tehničkoj dokumentacija ili planom izgradnje te ukoliko to nije izvedeno u skladu sa pravilnikom ili ta manjkavosti dovela di nastanka saobraćajne nezgode svi redom se kažnjavaju. Pravno odgovorno i fizičko lice koje izvodi rad. Kolega ovdje bi treblo biti decidno Zabranjen prelazak preko pune linije je novčana kazana i košta xxx novca.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Ovo nema veze sa vozačem. Ovo je stavka za preduzeća kojima je poverenje nadzor i izvođenje radova na obilježavanju saobraćajnica prema tehničkoj dokumentacija ili planom izgradnje te ukoliko to nije izvedeno u skladu sa pravilnikom ili ta manjkavosti dovela di nastanka saobraćajne nezgode svi redom se kažnjavaju. Pravno odgovorno i fizičko lice koje izvodi rad. Kolega ovdje bi treblo biti decidno Zabranjen prelazak preko pune linije je novčana kazana i košta xxx novca.
Daj malo razmisli, da li si ti kao osoba pravna i fizička osoba, ako nisi koji si ti onda vrag? Čitaj malo pažljivije i s razumijevanjem, ili plačaj kazne, ti odlučuješ.

I da ZABRANJENA JE I KAŽNJIVA VOŽNJA PREKO PUNE CRTE NA KOLNIKU, ako te uhvate.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,259
Sad mi je žal što si onak' grdo kasnil na VŽ aerodrom, prije tjedan dana, pa nisam uspel ono baš v zadnji tren videti tvoju još ispravnu "kockicu", ma tvojeg "limenog ljubimca", a sada ti se on pretvoril v "obični, lako pokvarljivi auto", kakvi su i svi drugi, naši, malo seljački ;) , moram te malo...

Ovo podebljano u tvojem tekstu, kaj ni to - normalno? Ak' se benđola samo z tim diči, onda ja malo toga više razmem vu toj Vašoj "priči"??? :unsure: :ppozdrav:;)
A jbg, i mi i naši auti budemo jednog dana završili pod zemljom/na otpadu..
Nikaj strašno za kvar, riješava se već..😀

A kaj se tiče ovog drugog (podebljanog) kolko auta na našim prostorima z 1989 godine ima tu opremu? Golf 2 sigurno nema 🤣
Kaj je vaš električni imal osim elektro pogona. Pa se z njim tak dičite i falite?
Najte se uvrediti, al v auto je uloženo prek 20 000e. Dečko si je sam sve slagal, neki dijelovi više nit ne postoje ili su jako teško dobavljivi, a i koštajo ko suho zlato.
Trenutna tržišna vrijednost mu je prek 30 000e. I da, ima kupce, više njih 👍

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Gdje ti to čitaš da se ja dičim i falim, ili su možda to ipak novinari došli tada na svoje, a ja samo izgubio svoj mir. Jako si oko toga pobrkao lončiće.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,259
Pa tu na forumu, de bi drugdi i došel do informaciji.. Ne zmislim se koje su teme bile v pitanju 👍

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Najdi de sam ja "tu na forumu" napisal svoje fale za e-toyotu i osvježi mi memoriju.
Ako dobro pamtim kolega Vam je postavio prečicu, link, jer mene to odavno ne zanima, nego recimo gnjavi. Ali nađi slobodno, pa dokaži da lažem javno, nije problem. Naravno ne zanima me kako je davno koji novinar mislio ili pisao, ili režiser krojio i montirao materijal. Nadam se da sam jasan po toj temi.

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,720
Nije istina, ne smiješ ni traktor zaobilaziti/preticati po punoj liniji, ja sam išao u autoškolu nedavno (prije 2 god) i išao sam obići 539 koji ima trokut iza po punoj liniji pa sam dobio opasku od instruktora i vozio se iza traktora do prve isprekidane.
Do neke određene brzine zaobilaženog subjekta. Se i preko pune crte smije ZAOBIČi ako je pregledno.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Nepropisno pretjecanje se smatra i pretjecanje na punoj liniji i novčana kazna za to iznosi 3000 kn ili cca 400€. Ako te za taj prekršaj ponovno uhvate u roku 6 mj. ostaješ bez vozačke.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Daj malo razmisli, da li si ti kao osoba pravna i fizička osoba, ako nisi koji si ti onda vrag? Čitaj malo pažljivije i s razumijevanjem, ili plačaj kazne, ti odlučuješ.

I da ZABRANJENA JE I KAŽNJIVA VOŽNJA PREKO PUNE CRTE NA KOLNIKU, ako te uhvate.
Prvo ja nisam nikakav vrag, neznam zbog čega me tako oslovi, ja ti samo decidno tumačim zakon, što mnogi čine pogrešno.
Čekaj pa ti čitaš i koristiš pogrešna termine. Nisi pogledao kojoj grupi članova pripadaju čl 5 i čl6. Pogledaj dobro zakon a možeš uz kaficu da ti neki pravnik iztumači, ko je u ovom zakonu pravna osoba, ko je odgovorna osoba i ko je fizička osoba, ko je u ovom zakonu vozač. Tebi i meni i svima koji upravljaju motornim vozilom u javnom saobraćaju je dodeljen termin "vozač" i u ovom zakonu nemamo svojstvo fizičkog lica, jer je ono nekom drugom dodeljeno, nemoze se poistovjetiti niti jedan termin sa drugim.
Prelazak preko pune linije (nije) prekršaj koji čini vozač, ali i da jeste to je individualni prekršaj samo vozača kao i alkohol, bezbjedonosni pojas,itd i za ovu grupu prekršaja nepostoji kazna na firmu.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Nepropisno pretjecanje se smatra i pretjecanje na punoj liniji i novčana kazna za to iznosi 3000 kn ili cca 400€. Ako te za taj prekršaj ponovno uhvate u roku 6 mj. ostaješ bez vozačke.
Pogrešno, nije vodio računa dali to može učiniti bezbjedno po ostale učesnike koje pretiče i koji mu dolaze u susret, te mora voditi računa o položaju svog vozila da tu radnji izvede na bezbjedan način prateći propisana odstojanje. U prekršaju preticanje nepostoji riječ "linija".

Nemoze ( zabranjeno) da to obavi na dijelu puta gdje je vidno postavljen saobraćajni znak zabrana preticanje motornog vozila. Ako nema znaka nema prekršaja.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
Tast je nedavno ostao bez vozačke zbog obilaženja traktora preko pune crte tako da li ima ili nema toga u zakonu on je kaznu morao platiti.
Na zapisniku bi trebalo pisati po kojem člkanku i stavki zakona ga se tereti....

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Zato nam u prometu i je tako. Kaos.
Ne zbog mene već, "Zato što kao učesnici saobraćaja, neznate ni ko ste ni kakva su vam pravila a kako da ih poštujete kad oni koji trebaju da vas prvo opomenu i ukažu na pogrešnost vama podvaluju kazne koristeći pogrešne termine da bi donijeli iz službe učinak rada i tako unose pogrešan statističkih podatak.

Na zapisniku bi trebalo pisati po kojem člkanku i stavki zakona ga se tereti....
Moralo bi pisati vozač je započeo preticanje mv, na dijelu puta gdje je to zabranjeno i opisati decidno kako i čime je to zabranjeno , ali ponovit çu nije linijom zabranjeno A to je samo postavljnem vertikalnog saobraćajnog znaka.
Sve zabrane koje vozač mora da zna i vidi a odnose na dijelove puta moraju biti regulisane vertikalnim saobraćajnim znakom. A član 3, 4 5 i 6 su propisali puteve, kako se izrađuju, obiljžavaju i kako se postavljaju znakovi, te oni koji to učine pogrešno ili dvosmisleno itd..imaju odgovornost pisao sam citat 10565.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Svašta
Samo čitaj kako je pisano. Na kraju zakona ili uredba koja tumači ovaj zakon bi trebalo pisati svi termini su stručno obrađeni te se moraju decidno koristiti i poštovati.

Najnoviji postovi

Na vrh