Sad ako izađem van mogu na dvoru birati između tri vozila. benzi, plin i dizel.
Najradije sjedam u traktor (jer je moj),, a i stvarno je mali potrošač, samo kaj je lenčina.
Mali benzinac je zvrk sa malom potrošnjom pa je i on ok.
Plinaš je preko 100 konja i jedino tu vidim opravdanost kaj je u njemu plin jer loče bengu..... ali na plin je mnogo slabašan pa nek reče ko kaj hoče, ima slabiji odaziv na gas od benzinca koji je upola slabiji.
Barem su takva moja iskustva.
Ma nije vrag da moram sliknuti da bi te uvjeril :icon_scratch:
Nemre plinara potegnuti sa svojih malo preko sto konja tonu i nekaj težak auto kak mali benzinac koji spada u lakoperu kategoriju. Ti svi današnji mali su zvrk na cesti.
Moja iskustva su takva kakvim sam ih prenesel, nekad sam probal još koju gasaru voziti ali toga se stvarno ne sječam.
I dalje mislm da je za preko 100 konjiča isplatva ugradnja, ovo sve ispod 80 nema računice za prosječnog korisnika automobila.
Jedan kolega je u pola 1.0 ugradio plin. Dosta veliku kilometražu prelazi (uglavnom po gradu i tek ponekad na magistralni put), kaže da je otplatio investiciju nakon 7 mjeseci.
Troši nešto zanemarivo malo i za po gradu ima dovoljno snage, ali za otvoren put je slab (mada pitanje je koliko se snage uopšte može očekivati sa litar zapremine).
Skontal sam da se ne kontamo y):A, toooo....ih..pa nemore ni na benzin kad ga omjer *ebe:icon_mrgreen: imam z750 s malo jačim motoromgiggle):
ja govorim o usporedbi isti auto na dve vrste goriva