• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,829
Ne bi se štel puno mešati, ali ako treba koga napadati onda imamo koga. Vlast, komoru, one kaj kradu i ulove ih.... Ali to spada u politiku, a politika je zabranjena i onda se koljemo međusobno. To ni meni nije lepo čitati. Pomalo se i plašim jer dolazi zimsko vreme, vreme jake i masne hrane i onda su ljudi puni energije koju moraju negde potrošiti. Sve postaje naelektrizirano i nesmeš nigder dirnuti jer odmah lete iskre. Tak se i meni danas desilo gda sam slučajno sa ključem (nije bil 13 nego 10) spojil plus i minus klemu na akumulatoru. Živjeli vi meni.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,024
@ZJ niti ti, niti ja nismo svijetu bitni. Mi smo dva nebitna zrna pijeska u pustinji.
Ako je u svijetu došlo do proizvodnje Ferarija, Lamborđinija, ili masovnih hibridnih i e-vozila, mi kao dva nebitna zrna pijeska, to možemo prihvatiti (makar eventualno ne možemo sve to razumijeti i shvatiti) ili živjeti u svojoj "stvarnosti" pa i negirati.
Ako ja ovdje, na forumu nešto napišem onda imam argumente, iskustvo i znanje. Ne trabunjam hipotetske gluposti, nikad.
Ti živiš u svojem svijetu u kojem imaš nekakav krug ljudi s kojima surađuješ. Bitno je tebi i njima, da li pred njih izlaziš u trapericama s podrapanim koljenima ili u poslovnom odijelu i kravati. Ako izlaziš pred šefa vjetro parka, kao održavatelj i inženjer s "probnim lampama", u prijevodu s dvije žarulje 220V spojene u seriju, zapitaj se kakvu sliku i poruku šalješ toj osobi.
Nije na meni da tebi dajem savjete, ali da li ti kužiš baš sve ovdje nevidljive cake, sumnjam.
Ego je vražja stvar, da ga ne uzgajamo nadobudno i previše, jer nas mnogi drugi ionako skoro ništa ne razumiju, ja sam voljan posljednji put odustati. Zauvijek, a ti kako ti paše.
Ja znam o e-vozilima i baterijama više nego 99% građana zajedno. Nisam narcisoid, ja to jednostavni znam, a tko misli da ne znam neka me argumentirano pobije.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,668
Šaljem poruku da znam riješiti problem, za razliku od njega koji zna samo pitati kad bu gotovo...i treba me zmazanoga.
Delati neki posel i biti zmazan nije sramota, osim narcisoidnima, znaš to i sam.
Da, mi smo zrnca pijeska, ali nas je puno... Mogu oni kaj hoće, ali ak zrnca pijeska nekaj nećeju, uzalud je...

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,024
Sve postaje naelektrizirano i nesmeš nigder dirnuti jer odmah lete iskre.
@lijeskakc ti si potpuno u pravu.

Ja sam pogriješio, ispričavam Vam se svima što ste imali nelagodu čitanja.
Sad je i meni jako žao što sam nakon poduže stanke uopče ponovo pritisnuo tipku na tipkovnici, ali kak' se kaže poslije hebanja nema kajanja. Probao budem više ne ponoviti ovu pogrešku.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,670
Ne slažem se s tvojom idejom odustajanja. Nema predaje. Najveći krivac za lavinu sam ja. Bez mojeg posta lavine ne bi bilo, ali to nije razlog da odustanem od slijedećih postova.
Jedan tehnički direktor u firmi gdje sam radil je govoril:
"Kad trebate reči nešto o kolegama, recite samo činjenice, a nikako komentare. Komentari su obično uzrok nesuglasica i svađa."

Zaboravimo sve komentare i krenimo dalje normalno. Ja se ispričavam kaj sam pokrenul lavinu.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,024
Poštovani @iwanho i poštovani @lijeskakc , Vas dva niste ništa zaslužni, a kamoli krivi, što sam ja takav, kakav jesam. Ima i za takve lijeka, kao što sam ja, navodno to sve "zemlja zvleče", no kak sam ja lijenčina i niš koristi, vugliblem se posla i zemlje, kak vrag tamjana, nadam se da bum u takvo "lječilište otišel tamo negde dok napunim kak stari gavran skoro pa 300 godina" 🤣 tek toliko da znate, s kim' zapravo imate posla.

@iwanho tvoje krivice nema, pitao si nešto što te u tom trenu zanimalo. Ja sam bio među prvima koji je natipkao svoj komentar. U nastavku je za moje poimanje bilo malo previše, da budem blag, neiskusnih i nekorektnih riječi. Ja ne bi bio ja, da je izostala moja reakcija, potraga za točnom i znalačkom istinom. OK, nakon mojeg tipkanja imali su forumaši i nelagodu dok su čitali moja bubetanja, ali to je čak i normalna reakcija, takvih čitatelja, dok im je "nepoznata čitava pozadina". Ostajem i stajem na izjavi, onom trečem forumašu koji je uletio ili natrčao, "pa ne moraju ni baš svi sve znati"... Neka ostane na tome.
Iako se ja i dalje pitam, zakaj sam ponovo tipkao, kaj je to meni trebalo. Bolje bi mi bilo da sam išel negdi najti broj tel. od @lijeskakc pa ga dozvati v gorice i z njim se podružiti oko kupice.
Vrag nek nosi struju, baterije, aute i sve te kamene spoticanja. Priznam teško se meni z nekakvim iskustvom oko toga spominati z drugima, a kojima je to samo dosada ili puka znatiželja.
Ah, k vragu nek ide sve 🥂

H&S

Iskusan lik
Tu od
2 Sij 2023
Poruka
611
Ne bi se štel puno mešati, ali ako treba koga napadati onda imamo koga. Vlast, komoru, one kaj kradu i ulove ih.... Ali to spada u politiku, a politika je zabranjena i onda se koljemo međusobno. To ni meni nije lepo čitati. Pomalo se i plašim jer dolazi zimsko vreme, vreme jake i masne hrane i onda su ljudi puni energije koju moraju negde potrošiti. Sve postaje naelektrizirano i nesmeš nigder dirnuti jer odmah lete iskre. Tak se i meni danas desilo gda sam slučajno sa ključem (nije bil 13 nego 10) spojil plus i minus klemu na akumulatoru. Živjeli vi meni.
Kolega vi ste onda napravili kurc schluss :ROFLMAO: :ppozdrav:

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,829
Bogme velki kurcšlus. Ali tak je to pri meni. Jednu stvar složim, a dve pokvarim. Bitno je da se dela. Druga opcija mi je da držim babu za rit i da gledim z njom turske serije.:ppozdrav:

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,447
"Bolje grob, nego đob!"

Takvo je valjda ozračje ovih dana.

Nego već kad se priča o električnim kosilicama, dobri su za probati voziti, ali dugoročno je to za mene kerov zvončić.
Još pogotovo nakon nekih podataka i informacoja koje sam dobio na školovanjima... To je gore od direktnog štekanja na avspuh i udisanja koliko to jedno gov*o zagadi ako plane bakterija i zalivaš ju vodom, drugo, takneš karoseriju nakon sudara i imaš 90% šanse da te šubekne struja od 400V, arrivederci... Tako da, to je sranje uber klase, ali nema ih dovoljno da bi se to primjetilo ili znalo, kada bi ih bilo 50%, a znamo da nikada neće preći niti prag od 10% (Ja bih čak rekao 5%, ali ajde...) tek bi se onda vidjelo da je to veća opasnost i sranje od konvencionalnih automobila, da ne pričam o nespremnosti infrastrukture koja bi trebala nositi.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,024
Nema toga koji ne gori:

05c476ce26552a17edf0b6d630302209-view_article.jpg
kombajn-pozar-dvd-kn-vinogradi-fcb-scr-8.jpg
audi.jpg
Ovoga budemo objesili ipak je on strujič, neka visi pedro:
sigurnost-elek-auti3.jpg

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,024
tek bi se onda vidjelo da je to veća opasnost i sranje od konvencionalnih automobila, da ne pričam o nespremnosti infrastrukture koja bi trebala nositi.
Nema vrste niti fele od "konvencionalnih" na kojima nisam krpao instalaciju poslije gorjenja, svi vole gorjeti.

U ovom podebljanom si 1000% u pravu. Ne žele termo centrale, ne žele nuklearke, žele biti zeleni ekolozi i ne daju graditi nove hidrocentrale, vjetroelektrane im nagrđavaju okoliš, ne zna se kamo sa otpadnim solarnim pločama poslije istjeka roka trajanja, a žele imati milijardu vozila na struju, biti čisti, lijepi, pametni, ma kak da ne bi, malo sutra. :ppozdrav:

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
2,039
Čudo koliko ih se zapalilo do sada.
Ja sam bio na servisu sa svojim Focusom i tokom razgovora sa kolegom pričamo o problemima današnjih automobila i spomenuo je BMW-a od svojeg sina, kaže da je već dva mjeseca na servisu i pitam ga zbog ćega?
Kaže da je najveći uzrok bio EGR hladnjak, počinje curiti glikol iz rashladnog sistema prema usisnoj grani i postoji mogućnost zapaljenja. Mislim da se taj problem pojavio 2018. godine. na diezel serijima, a u zadnje vrijeme je bilo puno takvih slučajeva i zbog toga su ih povukli.

Galda

Iskusan lik
Premium
Tu od
11 Ruj 2022
Poruka
501
Kad je riječ o ekologiji i zagađenju automobili su najmanji problem ali je na tome najlakše zaraditi pa se zato preuveličava problem. Nitko ne spominje brodove, kruzere, avione… samo jedan od njih na jednoj turi spali goriva koliko neće stotine automobila za životnog vijeka vlasnika.
Nije nijedan ljudski izum napravljen da koristi ako s druge strane nije donio neku štetu. Jednostavno smo takvi

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,768
koliko automobili, avioni, brodovi, kamioni zagađuju okoliš, moglo se lijepo vidjeti za vrijeme lockdowna, nebo se izbistirlo, buka nestala, zrak je bio čist...
drugim riječima, trebalo je mjesec dana da sve stane, i imamo čist planet...zato, kad netko priča priče o zagađenju, mene ne dira. Samo nam prodaju fore...
inače, postotak CO2 u zemljinoj atmosferi je zanimljiv...guglajte malko... ;)

Na vrh