• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

sina

Član
Tu od
21 Ožu 2014
Poruka
150
Ak svijetli lampica onda bar nije teško saznati u čem je problem...spojit na dijagnostiku i vidjeti koju grešku javlja...
A kaj se tiče filtera peludi on nema nikakve veze sa tim, on filtrira zrak koji ulazi u kabinu...

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Probaj ju dobro propuhati na autoputu,možda je jednostavno zagušen.Tako i meni zna zasvjetliti na Puntu kad ga ugušim sa vožnjom,onda odem na brzu cestu da ga malo propušem i onda je ok.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Imam pitanje: radi se o Škodi Fabia, 2008. godište, nema ni 100 tisuća km, redovno servisirana i garažirana. Dakle: auto je uključena stalno lampica za ispušne plinove, a sad nedavno je počela i treptati (blicati, kako god). Dok je lampica uključena, auto nenormalno cuka u 2. brzini.
I dosta teško pali, nekad sastavi odmah, a nekad vergla bezveze...Mijenjani filteri peludi jer su oni "kao" bili krivi, ali opet..šta bi moglo dovodit do cukanja i težeg palenja?

Koji je motor unutra?
Benzin ili diesel?

Kak izgleda lampica?

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,376
Motor = benzin, 1.2, 44 kw.

Lampica izgleda ovako:
search

Jučer smo ga ja i stari išli "propuhat", vozili u 3. brzini 110 kmh ( 5500 okretaja)
I normalno je radio, al zna često tako zajebavati. Teže pali i jako cuka.

Majstor rekao da može bit neki elektronski uređaj koji se nalazi na motoru i pripomaže pri paljenju, da je on ošao i da novi košta 500 kn..

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,376
Evo u privitku šaljem taj elektronski uređaj.

Prilozi

• maxresdefault.jpg
    maxresdefault.jpg
    43.5 KB · Pregleda: 84

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Treba ga dat na tester koji če pokazat na kojem cilindru dolazi do izpada palenja a pokazat če i u memoriji računala avta.

karlo.bozic

Član
Tu od
27 Svi 2011
Poruka
703
Tako je. Bez dijagnostike nista... mozda je jednostavno doslo bezveze di neke greske, pa ju treba izbrisati iz memorije. I pogledati dal ce se ponovo pojaviti, naci uzrok i rijesiti ga. Ovamo na rekla kazala se nece nista rjesiti.

Poslano sa mog GT-N7100 koristeći Tapatalk

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,376
Imam još jedno pitanje: na Fabii su se svjetla uključivala sama automatski sa paljenjem auta,

no međutim više se ne pale..jel možda do nekog osigurača ilin čega?

karlo.bozic

Član
Tu od
27 Svi 2011
Poruka
703
To se kompjuteru pomjesalo. Probaj naci na netu kak to napraviti ispocetka. Da se to naoraviti i bez spajanja na dijagnostiku.

Poslano sa mog GT-N7100 koristeći Tapatalk

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Imam još jedno pitanje: na Fabii su se svjetla uključivala sama automatski sa paljenjem auta,

no međutim više se ne pale..jel možda do nekog osigurača ilin čega?
Koja Fabia?
Ova predzadnja?
Ako je, skini poklopac pored lijevog koljena. Tu bi trebal biti šalter kojim se uključuju kratka svjetla čim daš kontakt.
Bolje je da ti svjetla ne rade s kontaktom, već da ih uključuješ po želji.

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,376
Koja Fabia?
Ova predzadnja?
Ako je, skini poklopac pored lijevog koljena. Tu bi trebal biti šalter kojim se uključuju kratka svjetla čim daš kontakt.
Bolje je da ti svjetla ne rade s kontaktom, već da ih uključuješ po želji.

Fabia je 2008. godište, nema svega 100 k kilometara, baš jučer sam mijenjao osigurač za upaljač i nema tog prekidača za svjetlo.

karlo.bozic

Član
Tu od
27 Svi 2011
Poruka
703
Možeš probati ovim postupkom natrag aktivirati paljenje svjetla sa startom motora.
Dakle, opcija 1:
Ostavi prekidač za svjetla na "0" i postavi ručicu za žmigavce kao da uključuješ desni žmigavac ali istovremeno je povlači prema sebi kao da blicaš. Tada ključem daj kontakt i trebali bi se čuti zvukova iz instrument table.
Poslije toga provjeri uspješnost. Ako radi super, ako ne, onda se auto mora spojiti na dijagnostiku i preko nje ukljuciti.

opcija 2:
http://www.skoda-auto.co.in/Worldwide/Model-Documentation/Documents/Fabia-Owners-Manual.pdf
Klikni na ovaj link te se spusti na stranicu 42. "Activating daylights driving lights"
I napravit taj postupak. Ne znam kak stojis s engleskim, ali ako ne znas prevesti, reci pa cu prevesti.

Posljednje uređivanje:

sina

Član
Tu od
21 Ožu 2014
Poruka
150
Osobnog iskustva nemam ali čuo sam od dosta ljudi i čitao po netu da su večina tih iz okolice sesveta muljatori, sad dali je istina ili ne neznam.

Steyr 01

Član
Tu od
25 Kol 2012
Poruka
654
Sa više strana sam čuo da muljaju, navodno ima čak auti koji su još vani a već ih tu prodaju. A slike stave od nekog trećeg auta.

Nije problem ako je auto vani, pa ja sam nađem na Mobile de. auto, i oni ga uvezu i srede sve papire do registracije. Al me zanimalo dal je sve to tako, A i mislim da treba unaprijed uplatiti cijeli iznos, znači cijena auta vani + svi troškovi kod nas, (i njihova zarada) A auto vidiš tek kad stigne hmmm

Najnoviji postovi

Na vrh