• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Cestovni terenac i terenac se razlikuju po potrošnji u tome kaj terenac mjeri potrošnju na vuru, a svi ostali terenci po pređenom kilometru.

Dobra stara Lajka porazi na terenu današnje terence koji su ustvari vozila za šminku po makadamu.
Naravno da kad sjedneš u bilo kakvo vozilo 4x4 i još nek pokoju šperu ima, ma samo nek ima automatsku šperu, to vozilo postaje tenk u odnosu na obični auto.

Kad u tog ušminkanog terenca namečeš još jednog takvog onda imaš vozilo koje se može nazvati cestovnim terencom.
Sve ostalo je tak.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
možda spomenti bemvej nije terenac nego SUV , postoje još i teenci i CUV-ovi ..rekolo bi se za svakog ponešto

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Najčešći prosjek je 40...60km/h. Dakle, nekakav prosjek je 50km/h.
Dakle, 15t km, je nekih 300h. Na toliko ja mijenjam ulje u svojem autu (HDI).
U pravu si, ja sam na 10 000 km napravil ravno 205 stvarnih sati.
Od toga dvaput bil na moru, stara cesta (znači jedno 3 soma), a ostalo je bila mješovita vožnja. Pola grad, pola otvoreno, bez upotrebe auto puta.

Muki

Član
Tu od
31 Ožu 2014
Poruka
214
Pozdrav ekipa imam jedno pitanje za vas.Radi se o tome da imam stari auto točnije Opel Vectra a 1993 1.6 8v koja je dugo stajala oko 2 godine pod "krovom".Nalijal sam goriva malo oko 5 litara i stavil akumulator novi koji radi i verglal malo te je auto upalil i radi mašina bez da se "zaletava" mirno radi.Okretal sam i volan da vidim jel servo radi i radi bez beda.E sad nema kočnice propišal mi je je cilindar i videl sam da mi iz rezervoara kapa gorivo limaraija je ispod hrđava.nisam ga probal vozit sad iskreno neznam dal se to uopće isplati i popravljat s obzirom da je stajal dugo i da je dok je vožen prošel puno kilometara.Sad me je trta da ga nebi krenul popravljat pa da nebu počelo sve pomalo rikavat.Zanima me vaše mišljenje o tome kaj bi bilo najbolje i dal netko ima iskustva sa sličnom situacijom.Hvala svima :cool2:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Opel i limarija nikak na zelenu granu.

A gle, ako je limarijski još donekle (daj nekom da malo pogleda ko se imalo razumije) i ako bu išel još godinu dana isplati se u njega uložiti kočnice, malo kita za popravak rezervara, kakvu sitnicu i registraciju.
Tu buš uložil 3-4 soma kuna (sve skup) i tačkal se godinu dana a onda za njega dobil minimalno soma ako ga prije ne utopiš nekome.

Znači pušiš 3 ali i nekog drugog treba regati, isto se more pokvariti ...... jedino ako ti možeš ubosti novog ali na njemu pušiš isto 3, ali eura za tu 1 godinu.

Muki

Član
Tu od
31 Ožu 2014
Poruka
214
Hvala vam na odgovoru Gospodine Muha.Tak bi mi otprilike i trebalo da more vozit godinu dana pa posle na Cios da ga odpeljam opet dobro.Kočioni cilindar je cirka 200 kuna ni neki trošak,više me brine prnjavi rezervar iz kojeg gorivo kapa nebi se htel s tim baš igrat :icon_scratch: . probal sam odšarafit lajtung od cinidra sve je hrđavo ključ mi preskaće bum nekaj probal smisliti kak god okrenem moral bi ga probat vozit da vidim kak se bu ponašal.Pričal sam s jednim prijateljem on mi je rekel da to nebi popravljal da se ne isplati da si rađe zemi neku takvu u voznom stanju a ovu da si ostavim za djelove,meni je pak žal malo ovu hiti u staro železdje :(

Muki

Član
Tu od
31 Ožu 2014
Poruka
214
Hvala puno gospon Muha na odgovoru imate od mene pivu :icon_pidu:.Pital sam danas kolko dojde kočioni cilindar i veli mi frajer 89 kuna.Baš sad razmišljam da pitam nekog iskusnijeg da mi pogleda tu ragu celu pa da čujem stručno mišljenje dal se to isplati slagati i kolko bi to sve došlo skup.Moral bi s nečim zaštiti pod da mi ne strune ubrzo da se nem ko Kremenko vozil :(giggle):

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Racunaj i 4 gume, ako je na tim stajalo auto, a nije bilo odignuto.
Po meni se ne isplati u to ulagati.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
A onda nek i računa da su i kočioni lajtungi truli ak je stajal na travi a, cilindar nevalja pa mislim da nisu ni oni puno bolji.Ako imaš alat i kupiš lajtunge i sam napraviš to ti je minimum 250 kn ako krpaš, ako mjenjaš komplet onda i više(4m lajtunga oko 200kn + matice)

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Gle, prvo baci na papir koliko te dođe krpanje, jer za 500-600€ kupiš vektru koja je regana i voziš godinu dana. Ako te sruši zbog lajtunga ili celindra trebaš original račun iz servisa da su ti slagali.

Poslano sa mog LG-E440 koristeći Tapatalk

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,490
Ne treba račun iz servisa, već je dovoljan račun za dijelove iz dućana.

Adis90

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
683
Sta bi moglo biti na vw rado-navigacija stalno prekida stanicu,bilo da je u voznji ili u mjestu da staji vozilo stalno prekida.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Ne treba račun iz servisa, već je dovoljan račun za dijelove iz dućana.
Baš iz servisa, da je mehaničar ugradil. Tastu prošle godine puknuo lajtung na tehničkom pa mu zahvaljujući poznanstvu, dečko upisal neujednakost kočenja, jer da mu je upisal lajtunge moral bi donesti račun od muhaničara za posao zamjene.

Poslano sa mog LG-E440 koristeći Tapatalk

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Dečki o kakvim vi računima pričate,tehnički pregled neispravnih dijelova je vizualni i prilikom pada na tehničkom pregledu zbog recimo kugle krajnika ili lajtunga radi se ponovna provjera tog dijela auta i ako je ispravno ili vizualno zadovoljava prolazite bez nekakvih racuna i ovjera majstora,bitno da je auto teh. ispravan i prolazi teh.pregled.

Poslano sa mog G630-U20 koristeći Tapatalk

Steyr 01

Član
Tu od
25 Kol 2012
Poruka
654
Promjena kočionih crijeva ili ti lajtunga ne prolazi bez računa više! I to sve zahvaljujući priucenim majstorima koji su ih ručno vijali, pa im smanjili protok ili nesigurno ugradili da strše. Uskoro bude za sve trebao račun, ako se tako nastavi.

Najnoviji postovi

Na vrh