• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,666
Sa savom i kad je nova ne mrdaš nikud ak je malo ozbiljniji snijeg.
Ta guma stara 11 god. je jako upitna po meni.
E sad, ak zima prođe bez snijega ili sa malim količinama onda će ona zadovoljit formu u protivnom bi moglo bit problema.
Najbolje je kupit nove i nemaš brige.
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,811
Te gume razreži po obodu da nebi kome palo na pamet da si ih uzme kad ih ostaviš kod vulkanizera i kupi si nove.

Znam jer sam takve slične gume imal na svom autu. Još to kaj nisam nikam mogel s njima sam i prebolel ali problem je kaj se nisam s njima mogel zaustaviti u nikakvim vremenskim uvjetima. Neznaš jel im bilo teže na malo mokrom ili na snjegu.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,395
Na malom autu imamo Sava EskimoS3, a na većem GY UG9. Savine generalno bolje drže po snijegu (imaju veće otvore između šari).
 

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,504
Sa Sava Eskimo S3 imam dobra (made in Slovenija) i loša (made in Poland) iskustva. Tak da...
Inače zbog ekstremno male kilometraže uopće ne kupujem ljetne gume.
 

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,413
Sava s3 je dobra po snijegu ali loša po mokrom kolniku. Barum bravuris je katastrofa kao zimska guma, a koliko čujem continental ts 860 zimska, je trenutno top guma i na akciji je u pevecu. Ima još dobrih guma na akciji u pevecu i mislim da imaju najbolju ponudu zimskih guma na tržištu trenutno. Sebi sam sad za golfa 6 uzeo dunlop winter sport 4d ali nisam još montirao pa nemogu dati utiske.
 

domo1984

Dobro znana faca
Tu od
22 Srp 2014
Poruka
542
Savu Eskimo imo na autu i kad sam proklizo na mokrom od onda Goodyear zimske dobro drze na mokrom i dobre su mi na snjegu,Sava je dobra po snjegu al nema snjega stalno.Eto moje iskustvo.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,395
GY se ionak rade u Sloveniji. Eskimo u Poljskoj, Turskoj i Njemačkoj (!).
Zavisno o dimenziji (i sreći).

Kak god da su loše, zimi su bolje od ljetnih.
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,811
Eskimo u Poljskoj,
Ako je iz Poljske onda je kak treba, kak i drugo?

Zanima me kakav bi to tek proizvod danas bil da je slučajno kod nas koja tvornica auto guma ostala :unsure:

Ja se ne vozim preveč ni po ljetu a ni po zimi ali lanci su i ljeto proveli u bunkeru i čim zasmrdi na snijeg tam su dva kotača spremna za montažu....
Znam samo jedno, bilo kakva guma s zimskom šarom ide po snjegu gdje nova ljetna nejde (prošlu zimu sam imal nove unirojalke kišne gore i prvi, mislim da je bil i jedini, mokar snijeg i jedva sam do doma došel).
A možda je bilo malo preveč konja u mojoj lađi 🤭
 

mijo

Član
Tu od
31 Srp 2014
Poruka
246
Muki ,puno je 11 godina ,Goodyear jest kvaliteta ,ali ipak je to puno . Ja sam imao 10 godina stare zimske ,doduše "Sava eskimo" i iz čistog mira mi je u vožnji guma dobila bruh veličine šake ,tak da se sav auto tresao . Također su šare bile dobre .Kažu da nekih 6-7 godina gume na bi trebale gubiti svojstva ,mada zimske ,ako se pravilno skladište mogu i duže jer su ipak u pogonu kraće vrijeme od ljetnih.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,395
Ne znam Muha kaj si štel reći. Samo navodim gdje su bile proizvedene Eskimo S3 gume na kojima sam se vozil. Na našem malom autu su iz Poljske, na nekim od (firminih) auta su bile turske, na jednom Cadyju njemačke.
Ne velim koje su bolje.
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,811
Pa ono Poljska, to mene asocira samo na jedno....

Bolja guma je bolja guma, tu nema kaj. Ali isto tak bolji pilot i iz lošije gume izvuče ono kaj onaj lošiji koji ima markiranu gumu nezna izvuči iz te kvalitete. Milimetar volanom lijevo ili desno kočnica previše ili premalo, gas isto tak, ili ak nije na vrijeme i gume mogu biti uzalud. A opet, onog lošijeg možda baš ta bolja guma sačuva....
Zima i kiša su sranje, a svaka nova guma je (nakon određenog broja pređenih kilometara) garant bolja od stare gume.
 

Muki

Član
Tu od
31 Ožu 2014
Poruka
218
Mislim da bum ipak kupil onda nove goodyear kolko vidim po vašim iskustvima a i od drugih ljudi kaj sam čul Sava Eskimo nisu baš nekaj pogotovo za duži period.Malo si razmišljam ovak:da mi je i bolje dat par sto kuna više za kvalitetniju zimsku gumu koja bude mogla potrajat koju sezonu više nego da ušparam tih par sto kuna za jeftiniju i lošiju gumu koju bum brzo moral mijenjat(slobodno me ispravite ako griješim,također me zanimaju i vaša mišljenja.).
 

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,504
Sve zavisi koliko, kuda i kak se voziš. Dok sam putoval svakodnevno na posel 30 ili 60 km u jednom smjeru, kupoval sam i bolji brand. Kasnije sam prešel na Savu, jer mi se čini da su za moje potrebe best buy. Ne mogu ih poderati, nego ih ionako nakon 5-6 godina bacim a ripne ima još 70%. Najvažnije je biti svjestam na čemu se voziš i prilagoditi brzinu. Uz brijeg zimi je puno manji problem nego stati na vrijeme.
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,811
Realno gledano ko ne podere zimske gume kroz 10 let..... kroz to vrijeme na današnjem limu novog auta i cviječe počne rasti.
 

Najnoviji postovi

Na vrh