• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

Charlip

Iskusan lik
Tu od
21 Pro 2018
Poruka
1,557
Kad smo kod tog motora već,znači 1.6 PSA koji je u fordu,renaultu,peugeotu i volvu,točnije ja ga imam u volvu s40 2010.godina. Zamijenjena je usisna grana,turbina,egr,senzor protoka zraka,skoro sva crijeva vezana za turbinu jer su samo jedna za drugom počela puštat i sad kad se vozi po autoputu konstantno na nekih 2500 do 2800 okretaja izgubi snagu ko kad je u safe modu,ne izbaci nikakvu grešku i nakon nekoliko sekundi počne normalno vuči pa opet ne i tak svako malo?!

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
I mene zanima taj 1.6 tdci.
Jel zna netko mozda gdje na otpadima bi bilo tih motora, trebalo bi mi crijevo koje ide od turbine do filtera zraka?
Radi se o Fordu Fusion 66 kw.
Zamjenskog crijeva nema za kupiti a originalno u Fordu je enormno skupo.
Jel bi bilo gdje takvog rashodovanog motora, bilo gdje u Hr?

Charlip

Iskusan lik
Tu od
21 Pro 2018
Poruka
1,557
Odi na stranicu od Pasarić vulkanizacije,rade sva crijeva prema originalu,i ja sam ga mijenjao na volvu, 350 kn a puno bolje nego original

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Nasel sam ih na netu, pa to uopce nije skupo, ovi u Fordu su rekli cijenu za to crijevce kaj ne vrijedi ni cijeli motor.

Charlip

Iskusan lik
Tu od
21 Pro 2018
Poruka
1,557
Nađi na crijevu kataloški broj i po njemu ti ga naprave,bude ti malo duže pa si ga sam skratiš na točnu mjeru. Ak sutra ujutro naručiš preksutra ti dođe doma,30 kn dostava.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Ford C-Max, 2007. godište, 1.6 TDCI.
Jutros se tati upalila lampica koja prikazuje pahulju.
Prije paljenja je bila žuta, kad je upalio i krenuo bila je crvena i onda tokom vožnje opet žuta.
Gledao sam po internetu, kaže da ta lampica svijetli crveno ako je ispod 0°C, a ako je od 0° do 4° da svijetli žuto. Je li to zbilja to?
Na mome C Maxu ta pahuljica je uvijek žuta,moj je 2015 god.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Nađi na crijevu kataloški broj i po njemu ti ga naprave,bude ti malo duže pa si ga sam skratiš na točnu mjeru. Ak sutra ujutro naručiš preksutra ti dođe doma,30 kn dostava.
To je na koleginom autu, trenutno je na terenu u Rijeci, a jucer u Zg-u je primjetil da je puklo to crijevo.
I sad sam gledal kod Pasarica, za puno Fordov imaju to crijevo, jedino nemaju za Ford Fusion + 1.6 tdci 66 kw.

Jos se na to crijevo spaja nekakvo drugo i nekakav senzor.
A jel bi bilo mozda bolje da se to crijevo skine i odnese se k njima pa da po originalu naprave takvo identicno?

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Newholland, gdje bi te trake bilo za kupiti?

Inace, Pasaric ne moze napraviti crijevo kakvo kolegi treba za taj 1.6 tdci.
Danas je cijeli dan zval otpade automobila i mehanicare i za vraga nema takvog motora nigdje, cak ni i jednoj susjednoj drzavi, pa to je nevjerojatno.

Izgleda da bude moral kupiti original crijevo koje je najjeftinije nasel u Zg-u, pazite sad, za 2200 kn.
Majke ti, pa toliko cijeli motor ne vrijedi.

samko

Dobro znana faca
Tu od
19 Tra 2012
Poruka
1,420
Kad smo kod tog motora već,znači 1.6 PSA koji je u fordu,renaultu,peugeotu i volvu,točnije ja ga imam u volvu s40 2010.godina. Zamijenjena je usisna grana,turbina,egr,senzor protoka zraka,skoro sva crijeva vezana za turbinu jer su samo jedna za drugom počela puštat i sad kad se vozi po autoputu konstantno na nekih 2500 do 2800 okretaja izgubi snagu ko kad je u safe modu,ne izbaci nikakvu grešku i nakon nekoliko sekundi počne normalno vuči pa opet ne i tak svako malo?!
Dijagnostika i laptop, uključi live data i gledaj što se događa na tim okretajima.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Kod nas ima po poljoprivrednim apotekama i trgovinama rez. dijelova. Probaj im poslat poruku na faceu ili mail pa vidi gdje u blizini mozes nac njihove proizvode.
Mislim da je oko 80 kn bila ta traka.

jurek

Dobro znana faca
Tu od
6 Srp 2013
Poruka
669
Vezano na neke postove u vezi servisiranja, koje nisam htel citirati jer jih je dosta.
Napravil sam xy servisa, dosta velikih, još više malih, kuplungima ne znam broja, petnaestak zamjena motora, generalki, pragova i rubova promjenil dosta i to sve bez grabe i dizalice. Nakital se i nafarbal koje-kakvih vozila. Čak štoviše i bez radione. Sad mi je dosta svega, nisam više tak mlad, bole me leđa i neda mi se zavlačiti pod vozila. Nisam to delal zbog penez, tak da nisam zaslužil nekaj vrloga, ali mi je to strast i odlučil sam napraviti radionu i kupiti dizalicu na kojoj bum zdigel MB w126 i prčkal po njemu povremeno dok bu mi se dalo.
Hoću reći, da, kad čovjek ima veliku volju i želju i naravno znanja, da more i samo sa osnovnim alatom napraviti posel.
I nije sve ni u pari, ženama, drogi i piću...

Charlip

Iskusan lik
Tu od
21 Pro 2018
Poruka
1,557
Evo da se javim sa riješenim problemom volva s40 1.6 diesel (PSA) gubljenje snage.
Svi problemi su bili zbog DPF-a. Uspješno je izvađena njegova unutrašnjost (sače) koje su se sve raspale i štopale ispušne plinove i softverski riješeno ubrizgavanje one tekučine za čiščenje i ugašen egr i još sto gluposti vezenih uz to i auto sad leti i manje troši. Tak da moj savjet čim počnu bilo kakvi problemi s tim motorom da nejde ili neznam ni ja kaj,na njuškalu ima lik koji to radi ili ja mogu dati broj i za jedan dan sve riješeno. Nikakve greške nema već dva tjedna ni problema na tehničkom tak da samo gas.

LAKI

Tu od
13 Velj 2019
Poruka
1,120
drazenhonda koja je fora sa ovim prikrivanjem registracije, kako bi to neko mogao da zloupotrebi ili je nešto drugo u pitanju

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Golf je tražena roba, pa zato, potencijalni kradljivca može preko reg. oznake saznati podatke o vozilu.
A sad malo o autu, kupio sam ga jer je od rodbine i ima "samo" 172000 km, 🙂

samko

Dobro znana faca
Tu od
19 Tra 2012
Poruka
1,420
Evo da se javim sa riješenim problemom volva s40 1.6 diesel (PSA) gubljenje snage.
Svi problemi su bili zbog DPF-a. Uspješno je izvađena njegova unutrašnjost (sače) koje su se sve raspale i štopale ispušne plinove i softverski riješeno ubrizgavanje one tekučine za čiščenje i ugašen egr i još sto gluposti vezenih uz to i auto sad leti i manje troši. Tak da moj savjet čim počnu bilo kakvi problemi s tim motorom da nejde ili neznam ni ja kaj,na njuškalu ima lik koji to radi ili ja mogu dati broj i za jedan dan sve riješeno. Nikakve greške nema već dva tjedna ni problema na tehničkom tak da samo gas.
Čudi me da kompjuter nije ludio zbog zagušenosti i visokog pritiska i 100 drugih stvari. Sestra ima pug-a sa tim motorom ali stalno baca dpf greške, čim sam ga spojio pokazao je 40% začepljenost, pa sam je savjetovao da to rješi.

Najnoviji postovi

Na vrh