• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Je, je. Naročito onima koji idu prema njima.
Možda vi mladi vidite pri tome, no nama starijima je žuto svjetlo ipak bolje i manje zamorno
Ovdje na slici to izgleda puno bolje i bijelije nego je to u stvarnosti. Ispred auta je mrak, a tek 10-tak m dalje počinje svjetlo. A okolina je siva i ne izgleda ovak lijepo kak je na slikama.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Trebam pomoć.
Megane 1,5 dci, 81 kW 2017. godište, 85.000 km. Sve radi normalno, barem za sad, ali gore 2 kontrolne žarulje.
Zna li netko o čemu se radi i može li korištenjem doći do većeg kvara?

Svijetle ove kontrolne žaruljice.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Uz lampice se pojavi i poruka.
"Provjerite sustav protiv zagađenja"
Za začepljenost filtera krutih čestica ima drukčiji simbol.

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,376
Bez dijagnostike moremo do sutra nagađati...iwanho posjeti ti dijagnostiku pa i nama reci šta ga bolilo

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Dijagnostika je pokazala problem na senzoru ulaznog tlaka u turbopunjač. Navodno može biti negdje rupica na nekom šlaufiću (letimičnim pregledom nije primijećena), ili kvar senzora, ili loši kontakti na senzoru.

Možeš li dati link na fejs gdje se spominjao isti problem?

Prilozi

• Dijagnostika.jpg
    Dijagnostika.jpg
    23.8 KB · Pregleda: 15

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Hvala. :ppozdrav:
Meni javlja da je možda veza prekinuta ili je stranica obrisana. Možda zbog toga jer ja nisam prijavljen na fb.
Link sam svejedno proslijedil kao i informaciju u kojoj grupi je objavljeno. Možda pomogne.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Kak mi je posel vezan uz dosta putovanja, gotovo svaki put vozim druge aute (iz rent a cara).
Evo još jedan moj osvrt na auto koji sam nedavno vozil: Dacia Duster 4x4 1,5dCi 115ks.
DD1.jpg
DD2.jpg
Ruža ili lijep, stvar je ukusa, no auto je svakak praktičan i jaako udoban, čak i na podlogama kakve vidite.
Je off road, ali nije šuma ni kaljuža. DD5.jpg

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Prvi dojam mi je bil klaustrofobičan: skučena kabina, krov odmah iznad glave...no nakon kaj sam "se namjestil", prvi se dojam poboljšal. U autu ima mjesta, sjedala su udobna, čak je i gepek znatno veći nego je bil na prijašnjoj Astri.
Auto ima sve kaj (meni) treba: tempomat, komande radija pri volanu, automatsko paljenje svjetala...pa čak i parkirnu kameru.
DD3.jpg

Mjenjač je dobar i brz, samo imam osjećaj da mu fali 7. brzina. Naime, brzine su jako kratke i kreće se normalno u drugoj. Prvu sam koristil samo pri usponima po jako lošoj cesti. U 5. ide već od 50...
DD4.jpg

Oduševila me pomoć pri spuštanju (gornja lijeva tipka, iznad ventilatora), znači tempomat za nizbrdicu: auto koči sam na nizbrdici i drži određenu brzinu spuštanja, čak i kad je mjenjač u leru!!!
ASR i ESP se samo jednom uključil, kad sam ga štel "zavrtiti" na kamenju. Svaka čast pogonu i ovjesu.

Pri prvih 400km je potrošnja bila 8,2lit/100km, pri 150km/h na tempomatu (osim u tunelima i mjestima radova na AC) i to me malo razočaralo. Motor se pri tome vrti relativno visoko, oko 3000 o/min.

No, pri povratku, vozil sam se umjerenije, uglavnom 130 po AC, jer je puhal jaki vjetar.
Osjećaj pri tome je bil jako "lelujav" i ima se osjećaj da auto plovi, no kad se malo privikne, nije to baš i neki problem. Kak inače vozim monovolumena, naviknut sam na to.

Na kraju me auto ugodno iznenadil potrošnjom:
DD pot.jpg

jer poslije "jurnjave" na posel i par dana off roada, s brzinama do 30km/h (uglavnom 2. i 3. brzina, rijetko prva), ovo i nije tak puno.
Da sam se od početka vozil umjerenije, vjerojatno bi bila ispod 7 litri nafte, kaj i nije baš puno za auto od tonu i pol, ovakve veličine i s 4x4 pogonom (stalno uključenim u auto lock ili 4x4).

Znam da bu mnogima smiješno, ali privatno i ne bi poželil neki skuplji auto, jer ovaj je dovoljno prostran, udoban i brz. Idealan za vleći težu prikolicu, jedino je mali tovarni prostor kad se rasklope sjedala.

Nakon prvotne skepse, auto mi se jako dopal. Čak i više od jurilice Astre.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Meni se taj Duster baš sviđa, pogotovo ovaj zadnji redizajn.
Inače gledamo da bi možda mijenjali malo vozni park.
Nudi mi kolega C3 Picasso kraj 2013 god sa 1.6 hdi motorom. Automatik, mjenjač kod volana i još hrpa opreme. Svi servisi u ovlaštenom odrađeni, cijena 5500€.
Ne znam kakav je taj automatik po pitanju trajnosti?

Prilozi

• IMG-c7596e8bc817de8431f489f480128e48-V.jpg
    IMG-c7596e8bc817de8431f489f480128e48-V.jpg
    28 KB · Pregleda: 14

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Nemrem ti reći kakav je mjenjač, jer ne znam. Ako je onaj električki šaltani ručni mjenjač, onda ne bi trebalo biti problema s njim. 8mamo takvoga na Corsi i puni 100t km. Ima klasičnu kuplung lamelu, samo ju pritišće hidraulika.
Navodno je jako spor i neodlučan, no to ne znam jer ga nisam vozil. Ovaj u Corsi radi dobro.

Samo, C3 Picasso nije baš velik. Da je bar C4...

Najnoviji postovi

Na vrh