Prvi dojam mi je bil klaustrofobičan: skučena kabina, krov odmah iznad glave...no nakon kaj sam "se namjestil", prvi se dojam poboljšal. U autu ima mjesta, sjedala su udobna, čak je i gepek znatno veći nego je bil na prijašnjoj Astri.
Auto ima sve kaj (meni) treba: tempomat, komande radija pri volanu, automatsko paljenje svjetala...pa čak i parkirnu kameru.
Mjenjač je dobar i brz, samo imam osjećaj da mu fali 7. brzina. Naime, brzine su jako kratke i kreće se normalno u drugoj. Prvu sam koristil samo pri usponima po jako lošoj cesti. U 5. ide već od 50...
Oduševila me pomoć pri spuštanju (gornja lijeva tipka, iznad ventilatora), znači tempomat za nizbrdicu: auto koči sam na nizbrdici i drži određenu brzinu spuštanja, čak i kad je mjenjač u leru!!!
ASR i ESP se samo jednom uključil, kad sam ga štel "zavrtiti" na kamenju. Svaka čast pogonu i ovjesu.
Pri prvih 400km je potrošnja bila 8,2lit/100km, pri 150km/h na tempomatu (osim u tunelima i mjestima radova na AC) i to me malo razočaralo. Motor se pri tome vrti relativno visoko, oko 3000 o/min.
No, pri povratku, vozil sam se umjerenije, uglavnom 130 po AC, jer je puhal jaki vjetar.
Osjećaj pri tome je bil jako "lelujav" i ima se osjećaj da auto plovi, no kad se malo privikne, nije to baš i neki problem. Kak inače vozim monovolumena, naviknut sam na to.
Na kraju me auto ugodno iznenadil potrošnjom:
jer poslije "jurnjave" na posel i par dana off roada, s brzinama do 30km/h (uglavnom 2. i 3. brzina, rijetko prva), ovo i nije tak puno.
Da sam se od početka vozil umjerenije, vjerojatno bi bila ispod 7 litri nafte, kaj i nije baš puno za auto od tonu i pol, ovakve veličine i s 4x4 pogonom (stalno uključenim u auto lock ili 4x4).
Znam da bu mnogima smiješno, ali privatno i ne bi poželil neki skuplji auto, jer ovaj je dovoljno prostran, udoban i brz. Idealan za vleći težu prikolicu, jedino je mali tovarni prostor kad se rasklope sjedala.
Nakon prvotne skepse, auto mi se jako dopal. Čak i više od jurilice Astre.