@Fendt939, trafo stanice, energetska postrojenja...
Muha, ti šumom, ja drumom...
Ono kaj tebe zanima je zabava, a ja govorim o poslu a ne o zabavi.
Auti koje mi rabimo moraju u danu prejti nekoliko stotina km, po cesti ili autocesti, sići s asfalta na makadam, neki put i izvan njega (kad kiša ispere cestu pa se voziš 5...10km/h jer ti bubregi ispadaju), uključiti 4x4, ponekad i reduktor, zimi i šperu... Ne bavim se offroadom iz zabave već iz potrebe.
Svaki pickup to može, pa i Dacia Duster, koja to nije, ali je izvrsna kao radni auto.
Svaki takav pickup ima motor od bar 2,2... 3 litre i bar 140ks.
Samo velim da je ovaj Hilux, najbijedniji auto kojeg sam vozil od pick-upova, a vozil sam ih bar desetak i bar ~200t km ukupno u proteklih 10g.
Pickup
nije pravi terenski auto, jer ima preveliki osovinski razmak, ali je dobar kompromis terenskog i cestovnog auta.
U "pravom" offroadu iz zabave nemam iskustva, niti ga opisujem.
Napisal sam samo osvrt na jedan od auta koji me je razočaral.
@jurek, Duster ima dokazni pogon iz Nissan X-Traila, s provjerenim Renault motorom i tu sve funkcionira kak treba.
Generalno, nemrem nikaj reći o kvarovima i trajnosti, jer su vozila ili iz Rent-a-cara ili iz leasinga, dakle nova ili s malo km. To me niti ne zanima, jer kad se jedan pokvari zememo drugoga, iako se to rijetko događalo. Mene ni jedan rentani auto nije ostavil na cesti.
A mislim da napišem realan osvrt, jer svaki auto vozim bar 1000km u cugu, uraznim uvjetima.