• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
751
Zove kolega neki dan da mu nabavim amortizere da mu lupaju, a kad ono :oops:
Mom starom je pukla mulda na Zastavi 128 u gradu po ravnom. Zašto i gdje se načela, ne znam. Auto je na kraju prodan i povarena mulda natrag. Nikad poslije nije viden. Fali mi 128ica, miris benzina. Mislim da je 1.4 motor bio u obje koje je otac imao. Karburator, specifičan auto. Uff, nema ih više...

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
Neki dan sam videl(i osjetil :) ) jednu lijepo sređenu 128 u zg-u, neznam ko je vlasnik al unutra su bili dečko i cura negdje do 25godina(kaj se danas rijetko viđa....)....
Ovo je golf 3 jednu sam krpal prije 2-3 godine sad i drugu..

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Ma svi oni imaju jadnu motorizaciju, mrtvo puhalo. Amarok je tu još najbolji, samo u njemu nema mjesta za 5 normalnih ljudi.
Nema ni u jednom baš. Nije im to niti namjena.
Mislim da je tu D-Max u maloj prednosti jer ima dulju kabinu i kraći sanduk otraga. Doduše, taj model je bil 10g star.
Nova Navara ima 2,3 motor (prije je bil 2,5 i bil je slabiji) s nekih 190ks i to ide ko zvijer.
Amarok ima bolje raspoređene brzine (za teren) ali motor ne ide ko na Navari.
Ne sijećam se više detalja.

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
917
Zaboravio sam na taj D-Max, ali nije mi ništa posebno. Hilux Invincible je skuplji svega 10000 kn, a ima 200 KS motor i značajno bolju opremu.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Tvoji novci, tvoja odluka.
Ako ti treba za cestu, Navara je bolja radi zadnjeg ovjesa na spiralnim federima. Puno je udobnija stabilnija, ali se malo više naginje. Na terenu je u prednosti radi dužeg hoda amortizera od one teretne verzije s lisnatim federima.

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
@domy_os, mislim da je 2.5, oko 150+ks.
Bež od toga, Navara je (meni) bolja.
stara 2.5 dci (isuzu) navara pije ko lakomica. bježi od toga. Imo je jedan kooperant što radi z moju firmu. pričao o da ga ispod 11L/100 normalne vožnje nemožeš spustit.
stari Hilux ima nekakav 2.4 ak se ne varam. Imao ju kum prije amaroka. slabije ide iviše troši od amaroka al je robusnije napravljen. njegov ( godište oko 2005) mislim da je imao oko 400 000km. nikad ništa nije taknuto u motor.

Od novijih ja ne bi Forda izbacio iz opcije. Ovi novi Rangeri mi se baš sviđaju.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,766
Da li je netko vozio ovakvog Opela, kakva su vaša iskustva . Imao ga. 🤗
OPEL-REKORD-00.jpg

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
Primjetio sam da su mi zadnji amortizeri na autu malo masni, znaci pustili malo ulja, trebam li to mjenjati ili je to uobicajeno da pusti malo na semering

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
tako sam i ja mislio mada su duze vremena isto masni, zamastili samo gornju trecinu amortizera

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Supruga je otišla na posao, pred njom je noćna šihta od 12 sati...
Vani mrak pada sve ranije, dan nam je bio sadržajan, pa ja sada samom sebi puštam glazbu, vrtim nekakve svoje misli, slike, događaje, za računalom se zapravo odmaram.

Dok sam nekog vraga kopao "po starim slikama" došla mi je u ruke i fotka u albumu od travnja 2001. Tada sam se u slobodnom vremenu posvetio razmišljanjima "napraviti si ono što si ne mogu kupiti" (bili su krediti, troje djece, dvije radničke plaće - dosta nevesela svakodnevnica), nešto kao nekakav atraktivan auto za zabavu.
Palo mi je na kraju na pamet da Vam sada pokažem kako je to tada izgledalo, ali i što mi se dogodilo 10 godina poslije toga. Ugledao sam "blizanca" svojeg projekta, bio sam istovremeno sretan jer sam bio sposoban sebi nešto takvog jako sličnog osmisliti i jako tužan što to nisam sproveo do kraja - u točno tom "izgledu"... (Realizirao sam, atestirao i registrirao nešto malo drugačije, ali tek 2004.)

Evo ovo je samo jedna mala neobična životna storija projekta samogradnje, meni za sječanje, a Vama za večerašnji trenutak zabave. Ovako sam ja to tada sebi razrađivao (prilažem fotke uspomena iz albuma napravljene s mobitelom):
IMG_20211108_195905.jpg
Ako povečam fotku "siluete" idejnog prjekta auteka, izgledalo je ovako:
IMG_20211108_195707.jpg
A onda sam nakon deset godina ugledao ovo:
IMG_20211108_195754.jpg

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Bio sam i blizu i daleko, to ostavljam da prosudite Vi sami. Uglavnom to je 2011. bilo javnosti prezentirano ovako:
IMG_20211108_195805.jpg
Sebi sam realizirao nešto promijenjeni izgled roadstera i dok je bila svadba starije kćerke mlađa je kćerka u njemu vozila bratića i svadbenu zastavu... Da i bio je sportsko crvene boje 👌, samo na osnovi Fiće 850 ;):).
Zanima me bilo kakvo Vaše mišljenje o mojim "tadašnjim aktivnostima". Slobodno mi napišite bio si i ostao si lud, sve je blizu istine ;):ppozdrav:.

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,997
Zanima me bilo kakvo Vaše mišljenje o mojim "tadašnjim aktivnostima". Slobodno mi napišite bio si i ostao si lud, sve je blizu istine ;):ppozdrav:.
Kažu da svaka aktivnost, uživanje čini potpunom, na temelju toga rađa se ideja. Svaka čast na osmišljenom projektu, moglo bi se reći da je Vaš "blizanac" skoro pa identičan originalu. Meni se sam projekt sviđa i još jednom sve pohvale na odrađenom.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Jel možemo vidit slike tvog projekta?
Ako mene pitaš može, samo bi ja morao takve slike tražiti u albumima pa ih fotografirati s mobitelom itd. Imamo negdje i skener, ali zaista nemam pojma gdje je pospremljen, nije u upotrebi več nekoliko godina.
Što bi ti htio točno vidjeti na tim slikama, da te bolje razumijem? Konačan izgled iza registracije ili???

Najnoviji postovi

Na vrh