• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,271
Meni su rekli da kad ode baterija da odem do njih i budu oni bateriju zamjenili
Mislim da se baterija nemoze zamjeniti...cim se izvadi sve se resetira. ...

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Trebal je to rješiti u vlastitom aranžmanu. Tak da ovome to više nikad nebi palo na pamet…

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
Nema zamjene baterije na encu. samo novi...

imamo punu kantu starih u firmi,...

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,616
Na Golfu VI se u fazi pritiskanja i otpuštanja papučice kvačila čuje neki zvuk. Dobo je kod pokretanja videa pojačati zvuk i obratiti pažnju na promjene u sekundama 3-8 i 7-9.
Zna li netko o čemu se dela i treba li čim prije na servis ili nije niš kaj bi moglo izazvati nezgodu na putu pa se može tak voziti?

Još jedno pitanje off topic. U zadnje vrijeme me izluđuje You tube. Stalno mi izdela onaj ponaljajući video i onda se istelim dok ga dobijem u ovakvom obliku. Ima li neki jednostavan način ili promjena neke postavke na kanalu?

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,257
Susret u sv martin na muri.. Kolega i ja dobili posebno mjesto za parkirat kocke.
Sad čekamo pehare, bar on 😎👍

Prilozi

• 20220806_135908.jpg
    20220806_135908.jpg
    69.5 KB · Pregleda: 39
  • 20220806_135920.jpg
    20220806_135920.jpg
    80.5 KB · Pregleda: 39
  • 20220806_135940.jpg
    20220806_135940.jpg
    63.1 KB · Pregleda: 38

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
Moja tri kralja, crveni b3 1,9TD, plavi b5 1,9TDI i sivi b6 2.0TDI

295917113_601305414964609_8976701731538858722_n.jpg

296281674_441029067941604_3981241156313374755_n.jpg

e sad sa ovim b6 imam problem, dobio sam samo jedan ključ sa njime i to bez ovog pomoćnog plastičnog ključa, ajd ok, kodirani ključ sam dogovorio da mi se napravi i da se stari ključevi, odnosno nepostojeći izbrišu iz memorije auta, ali zanima me da li je moguće BEZ toga pomoćnog da se po bravi napravi, da li ima neki ključar da može na neki način snimiti ili urezati ključ? Možda je glupo pitanje ali negdje sam nekada čitao da se može...ili sam sanjao :unsure:

PASSAT 2.PNG

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Može, čovjek ima obrt i radi legalno ključeve u slučaju gubitka, a rezerve nemaš.

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,386
Pitanje, kako prepisati auto koji nikad nije prepisan, nema ugovora, samo prometna, vlasnik bivši umro?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781

Možda ima neko i u tvom kraju ko to može odraditi.
Proguglaj malo

Pitanje, kako prepisati auto koji nikad nije prepisan, nema ugovora, samo prometna, vlasnik bivši umro?
Ako postoje nasljednici možete pokrenuti postupak za naknadno pronađenu imovinu (cijena parnice ovisi o vrijednosti) i onda ga sa nasljednika prepisati na sebe.
Tak sam ja jednog Tomosa spasil od propasti. Košalo me to cca 100 kuna plus poklon sinu od pokojnog vlasnika za uslugu koju mi je napravil.

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,386
Problem je da mislim da nema ni nasljednika, nije imao nit ženu niti znam za ikog drugog, ako ima nekog uopće tko zna gdje su... u pitanju je Zastava 101 u jako dobrom stanju koju bi doveo u red i stavio na cestu...

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
Možda ima neko i u tvom kraju ko to može odraditi.
Proguglaj malo
guglam već 2 tjedna, ovi koje sam uspio pronaći u kraju ne mogu, mogu jedino po uzorku, nitko po bravi

hvala

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Može i radi po bravi čovjek pokraj Ludbrega. Izradio je za VW Boru od mojeg sina, u koju su izvršili provalu u ZG, slomili mu brave itd.
Nabavio sam rabljene i sve je složio na 1 ključ.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,616
S upitom o promjeni zvuka priliko stiskanja kvaćila na Golfu VI nisam imal sreće (post #9,485)
. Možda bum imal više sreće s odgovorom na problem s Meganom.

Megane, zadnja linija, 1,5 dci, gubi antifriz. Na tehničkom pregledu je kontrolor primijetio da nedostaje antifriza u posudi. Vlasnik je odmah otišao u trgovinu, kupio litru antifriza i pola litre dolio u sustav. Odvezao se doma, cca 15 km i idući dan opet prazna posuda. Nigdje nema vidljivog traga puštanja.

Dolijano 1/4 litre, zabilježen nivo u posudi i ostavljeno nekoliko sati. Nivo se nije promijenio. Nakon toga upaljen motor i nivo u posudi je počeo rasti (normalno jer se tekućina porastom temperature širi). Motor je radio sve dok termostat nije propustio cirkulaciju kroz hladnjak (otprilike pola sata, možda i duže) i onda ugašen. Kako se motor hladio tako se snižavao nivo u posudi i spustio se cm niže nego je bio nakon dolijevanja. Ispod auta i sve što se može vidjeti ili opipati je suho.

Ulje je crno jer ga uskoro treba zamijeniti i nivo je ok (na sredini između min i max). Dok je motor radio vizualno je kontroliran dim iz auspuha. Gotovo je nevidljiv i nema promjene boje kada se doda gas.

Zna li netko gdje bi moglo puštati i kaj najprije prekontrolirati?

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
@iwanho ovo za golf VI ti je kvačilo gotovo odnosno dvomaseni zamajac(ako ga ima, čuje se najbolje kad je kvačilo stisnuto oko pola, ako je dobil lufta ako je zacvikal onda se auto trese )...
Na meganu ako antifriz curi van osjeti se miris, a kako isparava tako ostaju zelenkasti ili crvenkasti tragovi pa potraži...
postoje čepovi (adapteri) za posudu vode pa se sistem stavi pod pritisak i ako pušta prema van pokaže se samo gdje...

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,616
Fala obojici. :ppozdrav:
Bumo probali sutra još malo detaljnije pogledati.
Malo sam zbunjen. Za vrijeme današnjeg probnog rada izgubilo se oko 1,5 deci antifruza od 2,5 koliko je dolijano. Nivo je uz "potrošnju" antifriza od 1,5 deci, porasel za cca 2,5 cm. Ako negdje stalno pušta dok motor radi, zakaj nivo nije počel padati prije nek smo ugasili motor. Kad je nivo prestal rasti, i cajger temperature se više nije pomical prema višoj. Očekival bi da kod iste temperature nivo počne padati za onoliko koliko iscuri. Možda smo ga ipak prerano ugasili, temperatura se nije na cajgeru mijenjala 10+ min.
Malo je problem kaj je mehaničar koji auto održava na godišnjem, inače bi već auto bil pri njemu.

@mika,
na Golfu kvačilo normalno funkcionira, a i motor kod pokretanja ne zatrese. Samo ta mala promjena zvuka.

Najnoviji postovi

Na vrh