• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,493
Odkada dizelaše prče s ekologijom od tad se pale, nije se zapalio dizel kao gorivo, nego neki sistem koji ga "čini ekološkim" pa plastika itd...

Kad se zaužgo narodni auto koji se pravio i u Sarajevu, nikad, i ako je, od instalacije je gorio, nije od goriva...

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,111
Da uglavnom si u pravu.
S tim da je narodni auto iz sarajeva povremeno prokišnjavao ispod šofer šajbe po relejnoj kutiji i s osiguračima i opet bi i on kao takav popišani stao. I ja sam jednog takvog imao...

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,733
Kaj mogu kad me napredak tehnike/tehnologije zanima. Evo još 2 zanimljiva linka.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,042
Klasika na večini kad amortizeri ili ti pomagači pri otvaranju počnu posustajati i na kraju ne usporavaju nego vrata lupe kad dođu do kraja u otvoreni položaj.
Kod zatvaranja osječa se luft o kojem niko (pa ni ja) ne mari i ne dotegne kuglicu i na kraju dođe do ovakvog problemčića koji se da riješiti.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,344
Obnova stare benzinjare. Ulupat brdo para, živaca, vremena.. Neprocjenjivo 😀
Koji će strujić za 35 godina vrijedit više nego dok je z tvornice izašel? 🤭

Prilozi

• IMG-20241214-WA0006.jpg
    IMG-20241214-WA0006.jpg
    61.5 KB · Pregleda: 38
  • IMG-20241214-WA0005.jpg
    IMG-20241214-WA0005.jpg
    54.8 KB · Pregleda: 38

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,201
Klasika na večini kad amortizeri ili ti pomagači pri otvaranju počnu posustajati i na kraju ne usporavaju nego vrata lupe kad dođu do kraja u otvoreni položaj.
Kod zatvaranja osječa se luft o kojem niko (pa ni ja) ne mari i ne dotegne kuglicu i na kraju dođe do ovakvog problemčića koji se da riješiti.

Kako?

Evo zalemio sam maticu za žicu. Namjestio počeo sarafiti i pukla žica.

I sad je napola zasarafljeno i nemam kako držati kontru...

Jooooooooj

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,042
Kako?

Evo zalemio sam maticu za žicu. Namjestio počeo sarafiti i pukla žica.

I sad je napola zasarafljeno i nemam kako držati kontru...

Jooooooooj
Ne kantam baš kak si zalemil i kak baš za žicu...

Nekad, kad nisam znal kaj je to zakivna matica, čul sam ali mi nije bilo dostupno, ja sam na maticu sa pločicom zaheftal komadič lima, a to sve skupa zaheftal za komadič žice za autogeno, skinul lampu i kroz štok gurnul na mjesto i stegnul.
Na nekim autima bilo je dovoljno skinuti tapacirung na štoku pa se tud moglo bez varenja.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,201
Pa ne može se priči od nikuda. Ni kad se skine tapacirung.

Onda sam uzeo komad žice. Okružio oko matice. Stisnuo da svih strana. Uzeo lemilicu i zalemio u krug da drži.

Gurnuo kroz rupu od kabla za gepek, kad sam došao s kontra strane rupe počeo sarafiti, ali je šaraf malo oštećen na jednom mjestu tako da je trebalo malo sile i dogodilo se to što se dogodilo.

Probat ću sutra s udarnim. Ako ne uspije onda će ići co2 najvjerojatnije

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,042
Ključem ne može
Ni ne treba ključa, osobito zato jer je 13 :ROFLMAO:
Da se matica ne vrti služi onaj komadič lima zavaren gore koji upre u stranicu kod stezanja ili eventulnog otpuštanja ;)

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,111
@zoran89 oprosti na upadu.
Spomenuo si ovo: "ali je šaraf malo oštećen na jednom mjestu tako da je trebalo malo sile". Zar ne možeš prvo popraviti taj navoj s nareznicom, pripasati maticu da ide tako lako da se vrti i ako puhneš u nju i onda si gotov za 5 min s šarafanjem?

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,201
Ljudi moji ko da imam nareznicu I još znam variti 😅. S dostupnim znanjem i alatom sam pokušao popraviti kako sam znao.

Sljedeći pokušaj će biti odvrtanje da izvučem vani onda povariti... Ili kupiti nareznicu I kako @plus kaže...

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,701
Raspitaj se kod limara za vozila upravo za takve pozicije imaju nitn-maticu i samo je kljestima ubaci i okine.
Vidi se vijak u nitni.
20230311_155214.jpg

Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh