• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
3,112
Pitam jer izgleda da se i meni smiješi novi . Neda više uključiti grijače stakla,pa znalci vele da je to prvi znak da softver štedi aku koji broji vure pred smrt. Moj je 1.6 tdci. Kolko ah si del?

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,431
@Deda Marek ipak sam na kraju uzeo Continental, pa kud puklo da puklo,a ispod haube kuca 1.5tdci sa 88kw
I da ne zaboravim, ima start-stop, znači ide EFB ili AGM akumulator, što taj sport čini skupljim😉
Mozes staviti obican akumulator. Najgore sto se moze desiti je da start stop ne radi.
Ionako ga svi gase cim upale auto
Nemojte bacati novce na skupe akumulatore osim ako vas ne pali gasenje i paljenje auta start stop sistemom.

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
3,112
Ja nemam start stop. Po nekim informacijama s neta ide 60 ah. Iskreno,nisam još bacil oko koji je unutra

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,498
Ako se smijem i ja malo uključiti u raspravu 😉.
Največa dimenzija kutije akumulatora danas više ne garantira i največi kapacitet. Proizvode različite kapacitete u istim kutijama. Kako? Jednostavno, u nekim su čelijama ploče čak 3-4 cm ispod poklopca, a u drugima su na 2 ili 1,5 cm. Znači da niže ploče istih dimenzija imaju manji kapacitet i slabiju struju pražnjenja u amperima.

@Deda Marek ne brini za alternator, svaki može dopunjavati bilo koji akumulator u ispravnom vozilu. Alternator puni akumulator s manjim dijelom svojih resursa, a večim dijelom podržava sve druge električne potrošače na vozilu u toku vožnje. 🥂

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
3,112
Da,baš tak kaj se dimenzija tiče. Ima dosta proizvođača da i 60 ah i 75ah imaju iste vanjske dimenzije

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,135
Deni najvećeg koji fizički stane u prostor ;)
Ak nije bilo dovoljno jasno napisano: najvećeg kapaciteta koji stane u prostor.
Z tim dobivaš lakše pokretanje u hladnijim danima, veću rezervu pri "slinjenju" po gradu pri mloj brzini vrtnje motora, z puno uključenih trošila...odnosno, manje ukupno opterećenje samog akumulatora.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
9,097
Jutros idem k zornici i na okret ključa auto ostaje nijem. Nakon nekoliko pokušaja normalno upali. Nakon zornice ista stvar. Kasnije više nisam isprobaval. Meni se čini kao da anlaser ne dobije informaciju da treba zaverglati. Ima li netko iskustva gdje prvo tražiti grešku? Golf 6 tdi 2,0 81 kW.

Najnoviji postovi

Na vrh