• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
1,343
Živcira me automatsko kočenje, jednom sam umalo zagrizao volan jer je bezveze krenuo kočiti, onda pištanje čim više od 1-2 sekunde ne gledaš ravno, pa za najmanje prekoračenje brzine ili diranje crte,.. Da, sve se može isključiti, samo nije to kao start/stop da stisneš jednu tipku kad pališ auto, ovo treba kopati po izbornicima svaki puta. Europski auti su kud i kamo pojednostavili postupak pa se takve funkcije mogu dodijeliti na favorites tipke ili isključiti duljim držanjem mutea, a asistencija im ionako puno bolje radi od Kineza.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,935
Koliko sam pratio recenzije, pogledao hrpu videa, pokazali su da ima shortcute koji se mogu dodati na pocetni zaslon...bas budem to jos.malo pogledao...
A tako mi rekao i u salonu kad bio na test voznji...

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
1,343
Pogledaj dobro, meni su takve gluposti dovoljan razlog da zaobiđem takav i slične modele. Tu i tamo uzmem neki rent-a-car čisto da steknem dojam kako je to u stvarnosti jer jedno je gledanje recenzija, a drugo uživo kad sjedneš. Da sad moram kupiti novi auto, stvarno ne znam koji bih odabrao, mene kao IT-evca forsiranje tih ogromnih ekrana i trpanje svega iza uopće ne privlači. Što je najgore, svi ti auti se negdje prate, pušta se software OTA, slučajno ili namjerno ga netko može onesposobiti. Bilo je već hakiranja kod Kie, Hyundaija i ne znam više kojih modela, bit će toga sve više, moderni auti su non-stop online i izloženi napadima.

• Volim
Reactions: ZJ

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,935
Meni se isto ne svida. Na kraj pameti mi nije bilo da budu auti bas otisli u tom smjeru ali jednostavno nemam previse izbora. Koji god da sam isao gledati ide prema tome. Veliki ekran i sve na touch. Nije jos kupljeni auto...budem jos dobro pogledal...

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,935
1000031183.jpg
Evo jedna preoruka, ako netko treba. Rucnik za brisanje auta. Odlican je. Cijeli auto se s njim obrise i nije potuno mokar. Ne ostavlja.nikakve fleke. Ja sam jako zadovoljan.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,422
... moderni auti su non-stop online i izloženi napadima.
Može li se "izvaditi" SIM i GPS prijemnik i auto držati off line?

Auti mlađi od 8...10g. me uopće ne zanimaju.

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
1,343
Nisam to još istraživao, ali lako moguće da imaju eSIM pa nema vađenja. Ako uspiješ izvaditi cijeli modem, pitanje hoće li dopustiti kretanje ili će trebati nekako softverski zaobići. Sve je to pod velikim upitnikom. Od 01.04.2018. svi novi auti prodani u EU moraju imati SOS sustav koji doduše ne traži nužno SIM jer 112 možeš zvati i bez kartice. Kad se negdje zabiješ i zračni jastuci ispucaju, onda auto zove centralu pa ovi šalju pomoć, ako treba. eSIM je ubrzo nakon toga krenuo pa su vjerojatno sve spojili u jedno.

• Like
Reactions: ZJ

Najnoviji postovi

Na vrh