• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Balirke za kvadratne bale , opća rasprava

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272
Re: Balirke za kvadratne bale

danas sam prvi put u životu vidio takve bale i samo sam,, :shock: velikoooo,, na slikama izgledaju nekako manje,,,i to četiri voza, a neke stare prikolice samo gledaš kako će se koja raspast, plešu prikolice po cesti da nije normalno,,
koliko ima ta jedna bala kg???ja sam negdje načuo da su teže od rolo bala

B

branko

Guest

TX75 kaže:
danas sam prvi put u životu vidio takve bale i samo sam,, :shock: velikoooo,, na slikama izgledaju nekako manje,,,i to četiri voza, a neke stare prikolice samo gledaš kako će se koja raspast, plešu prikolice po cesti da nije normalno,,
koliko ima ta jedna bala kg???ja sam negdje načuo da su teže od rolo bala

nebi trebalo biti, jer okrugla ima 1,2 ( 0.625 na kvradat puta pi puta 1,25 ) kubika a ova oko 0,8 kubika (0,8x0,8x1,25)

zvona

Aktivni član
Tu od
17 Pro 2006
Poruka
1,292

Vidio sam ja majstora da to isto radi i sa rolkom.Kada treba izbaciti balu on mora kociti,U jednoj sezoni vrisnila presa i dva traktora

B

Bubu

Guest

Ja imam Claas Markant 65 i teram je sa IMT 577 uglavnom do granice izdrzljivosti. Presu posedujem 7 godina i napravio sam oko 100000 bala sa njom,mozda cak malo i vise. Imala je jedan generalni remont i jedan veci kvar - pucanje glavnog pogonskog kucista usled nemarnosti radnika u fabrici ili nekog ko ju je rasklapao u servisu kod prethodnog vlasnika (nije bila osigurana matica koja steze 2 konusna lezaja,ta matica je vremenom stezala lezaje koji su pukli i razbili kuciste...) Generalno,slusajuci utiske od ljudi koji teraju Claas i ostalih - mogu reci da je CLAAS No 1. Uglavnom pravim vece bale i rekord mi je oko 500 bala za sat vremena deteline ali nije bilo dobro ni po traktor ni po presu - norma mi je oko 350 bala na sat. Pravim vece bale iz prostog razloga sto imam vuceni utovarivac za bale koji je upregnut sa 533 i ne moram da mislim o radnoj snazi i njihovoj glavobolji kada vide velicinu bale :D Baliram na 1500 - 1700 o/min i mislim da je to optimum. Jednom prilikom sam presu zakacio za Belarus 892 i zakljucio da je ne vuce nista lakse od mog IMT-a.

B

Bobo

Guest

A da vidite ovog majstora...

Obrisan neispravan link.

Traktor je JD 7810 a prese su NH 575

Č

Čugi

Guest

Bubu kaže:
Generalno,slusajuci utiske od ljudi koji teraju Claas i ostalih - mogu reci da je CLAAS No 1.

Kad budu poterali Welgerove, promeniće priču, možda Class jeste No1 među kombajnima, ali među presama nije, no dobro, svako svog konja hvali! ;)

B

Bubu

Guest

Evo ovako stoji prica : kod mene u selu ima oko 25 presa za tvrdo baliranje.. 4 su Claas, 2 su Poljostroj,ostalo je sve Welger. Od novijih ima 2 komada AP630. Sa Claas-om ima mnogo manje problema,dostupniji su delovi i imaju veci ucinak nego Welger. Stalno ih gledam u radu i video sam da je Claas bolji. Da ih nisam video,ne bih govrio na slepo ali cinjenice ne lazu... Ljudi u Srbiji uglavnom hvale Welger,ali upravo ko jednom zakaci Claas presu,nikada vise nece koristiti Welger. Poznajem jednog coveka koji je pre trgovao sa presama i istovremeno ih koristio za USLUZNO baliranje. On me je i ubedio da kupim Markanta 65 jer ih je imao par komada uporedo sa Welgerima iste velicine,cak i vecim (AP 830) i rekao je da je ovo zakon. Nijednog trena se nisam pokajao. Sada skoro sam bio kod njega na njivi da vidim kako tera Dominanta koji recimo ima pogon preko lanaca sa Belarusom 892! Ide presa kao zmaj... :D

Č

Čugi

Guest

Ne znam, kod mene je kontra, prodaju se Claas i Lifam, i naravno Poljostroj koji je najlošiji od svih ovih, a kupuju Welger! Možda baš Claas-ove odavde odlaze u tvoj kraj! :mrgreen:

B

Bubu

Guest

Ne verujem,sve to dolazi iz zapadnih zemalja evropske unije. Ja sam moju presu kupio 2001. god i uvezena je iz Holandije..

Č

Čugi

Guest

U poslednje vreme masovno se uvoze Claas-ove prese sa zapada, i najveći problem se javlja kada kupiš presu od onih uvoznika koji je dovoze u delovima, što retko ko ima priliku videti, ali veruj mi da je tako, jer ih onda slože u šleper po 10 komada da bi ih više dovezli u jednoj turi, i kada dođe do sklapanja često se dešava da se delovi izmešaju, a to je kod Claas-ovih presa neoprostivo, i u daljem radu prouzrokuje niz nepravilnosti i problema. Navešću samo jedan primer, prošle godine čovek kupi presu od "uvoznika", i posle samo par sati rada bale su se rasipale, nikako nije mogao podesiti tvrdoću, i bile su dužine 30 cm! U pomoć mu je došao prijatelj koji je nekada radio u montaži Claas-a, a danas je vrstan serviser za prese, i čovek je posle 10-o minutnog pregleda prese pogodio od koga je kupljena, i ne bi je ni sam vrag više poštelao da radi kako treba i stoji mu u dvorištu, a "uvoznik" se brani na klasičan način-radila je kad sam ti prodao i roba se kupije u viđenom stanju! Ima još sličnih primera, ali me mrzi pisati, a pored svega i cena je neko merilo kvaliteta, Claas su dosta jeftnije od Welgera!

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932

@bubu:kakav to imaš utovarivač za bale?ajde MOLIM te stavi slike... hvala

D

dean

Guest

branko kaže:
evo par slicica prve quadrantice koju sam ja vidio kod nas, nemam pojma cija je ni za koga balira, a traktor je imao zg tablice.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

dino promatra balu i misli si "ti bokca" kak bi ove bilo slagati na prikolici (ovo je nas clan kotiscak i dok smo bratu vozili male bale obicno ih je slagao na prikolici op.a.)

takve dvije imamo u firmi, vuče je jd od 175 ks, kad radi ide brže od 15 km/h, izgleda kao da se vozi cestom. bale imaju od 500 pa na više kg jer ako je lakša premekana je da bi je tovario vilama,počne se raspadat. radi cijeli dan i nema puno rasipa lista kod lucerne, dosta ga otrusi ali ostane upresano između slojeva u bali, kad je otvaraš lijepo se da razdvajat na kriške ali tad list ispadne van, zato skinu špagu i ubace balu sijena u miksericu i rade kompletan obrok za krave ili junad.

T

Tonxy

Guest

u eemti,sta se radi sa tim balirkama!! i onda kazu da im je tesko a samo sjede i po gasu!!-zezam se!! treba tako nesto nabavit!! nisam jos vidio takve balirke ali ove za rolo bale jesam i male i veliku!!

zvona

Aktivni član
Tu od
17 Pro 2006
Poruka
1,292

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
evo malo novijih i modernijih :scratch :lol:
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

B

Bobo

Guest

Ova sa prvih 5-6 slika je niskotlacna balirka ako se ne varam? Imao ju jedan covjek slicnu, ako ne i istu takvu, i znam da je se rijesio ubrzo nakon sto ju je nabavio...

Dare

Član
Tu od
6 Sij 2008
Poruka
33

Treba mu neko uputstvo za odrzavanje balirke Fiat 4240. Hvala.

H

huki

Guest

Pozdrav svim forumašima,
Jučer konačno nakon dugih zimskih razmatranja i čitanja oglasa kupljena balirka Welger AP 42. Slike stižu uskoro kad ju dovezem doma.

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932

čestitam huki,dobar izbor... jedva čekam slike,ali gdje je košnja,ja bi poludio od iščekivanja da ju isprobam... :D ;)

H

huki

Guest

Evo slika.

Slika nije po pravilima, pa je iz tog razloga uklonjena.

Najnoviji postovi

Na vrh