E da si mi bliže bi mi u birtiji kako kaže Krompi jednog nazdravili i koju kazali heh.
Ove loše istine,koje pričaš ja sam na vlastitoj koži izkusijo prije loših 10 godina nazad,kad prvi put izvuko taj klip i vidijo,da jedan zapekao.No tekom godina on stajao a pojelo ga tako,da nije bijo više ni okrogel.Pa sam se razpitivao naokolo,jer računara nisam tada ni imao,ali sve što sam znao išao sam pretraživati po cjelom gradu Mariboru,ko da bilo što zna,kdje dobiti.Moj prijatelj koji imao nekad prešo prije mene kazao je da me spasi samo Italija,a u MB nije bilo ni jednog takvog lagera pa maka bijo ovlašteni zastopnik za SKF.No onda mi kazao,da ima u njihovi izpostavi (30km naprijed) jednog samog sličnog takvih dimenzija.No on mi kazao,da koštal ome bude 65 EUR,a ja ljetijo tamo sretan samo da sam ga dobijo.No kad došao kuči,vidijo sam,da sa njegove strane nije dobro zatvoren i da ima osovinico van iz tog zunanje čašice lagera.Ovo mi se nije sviđalo ali nije bil odruge opcije.Ugradijo sam ga unutra. No sad idem raditi remont zbog nekvih drugih razloga,a kad izvučem klip eto ti isto sr... kao prvog puta.Vidijo sam,da onaj dijo osovinice koja stoji iz zunanje čašice odpilila se i pilevino nabilo u loše zatvoreno zaštito unutar lagera i zapekao je.Stajati nije mogao dugo,jer ga nije ni malo od zunaj odpililo.
No stavijo sam ga nazad,ali na novo repariranog,al onaj dijo koji gledao van iz čašice sam odtoakrijo,da ne šoba po vodilicama više kao prije.
Do drugog puta kad bu koji uništen ,budem jih negdje pokušao nači kojeg dodatno za rezervo.
No malo trebam iti u pretragu.Jednog sam pronašao u oglasnicima da dobavlja djelove za Welger.Možda isti su lageri,a distančna čahura itak se otokari,tak oda širina nema veze,samo promjer osovina i zunanja čašica.
Ak imaš slike onda molim te -kaži ih pa zato su slike heh.
No virojatno budem malo lagerov kupijo unaprijed,jer baliram jako malo ili uskoro ništa,a došao do spoznanja da je jedan ili dva od tih lagera upravo složen čišto na juhuhu,da ne kažem kod prvog tokara.na malenoj osovinici kako je vidjeti sa slike u mom albumu je potpuno običan lager od kuglic,na kraju zatučen čekičem ali preko njega zuanj stavljena je čašica -otokarena sa žlebom i segerom.To jer imam malo tokalico mogu napraviti sam.Lp