Ne izbacivaj ni slucajno razbices celu presu skini komplet donosac i odnesi kod strugara da ti to vrati u centar tebi je to krivo zato ti razbija zadnje kuciste
Pozdrav!
Kao prvo da se zahvalim odgovorima na moje pitanje.Pogotovo g.Levaku ,kojem trebam kazati,da je mi jako všeč onaj Tv snimak .No kod mene ni ne poznajem ni jednoga majstora,koji bi se bavijo sa takvim stvarima i ovdje jedan vlasnik koji ima prešu nekako pomogne drugome kako ve i zna.A ak ne znaju,pozovu mog soradnika,koji se bavijo sa takvim mašinama i kombajnima dosta godina kod kuče,a sve prodao,jer nema se vremena zaj... sa time kaže.A nije ni nekam strpljiv čovjek i kad ga zeza popuste mu živci heh.No kod mene bijo jedanput,jer ni sam Isus nije znao zašto ne veže.Vozili se 2 dana po polju i tukli iste i iste redove i proklinjali.No onaj vlasnik polja kazao mi,da da ja kupijo prešu za premali novac.A ja mu kazao,kako da je to tako,kak kaže,ak je do sada sve išlo bez problema.No na kraju dođe taj soradnik,kojeg je jako težko nazvati do kuče i sjetim se njegovih riječi-imaš najbolju uže i vezni aparat jako malo je izteran.ja mu kažem,ali zašto onda ne ide?.On meni kaže,da to pa čemo sada vidjeti.
Ja idem vozati,ali on gleda odstraga .uključi se vezanje 3-5 puta,dok kaže stoj!
.Pita me zašto imam nekvu oprugo(to je ona debela i duga pored veznog aparata koja je na slikana na Oračevom Welgeru).Ja mu kažem,da to vrača one dvije plošče od spodaj koje lježe nad kanalom.On kaže OK,ali zašto je tako popuštena?.Ma kako popuštena,ak sam jo prije par dana manjestijo.pa odpuštena je,kaže i pritegne jo jače(izgleda ,da se iztegnila,jer nije originalna bila namještena).No od tada na čistvom polju nije izpustila ni jedne bale.Platijo mu i bili smu svi sretni.
Eto-i sada na problem:
Prvo da kažem,da tokar sam ja učeni ja sam i imam tokalico.Ubijene su sve 4 čahure iz bronze na tom sklopu sa jakim luftom+izdrmana rupa u pomožnoj polugi nakazane sa strelicom .Čahure su dvije u vilama iz drveta,koje guraju mrvo i dvije u šasiji desno,koja drži radilico.Šasija je gusnata široka 15 cm ,kroz njo je debela osovina radilice od 28 mm i na kraju zupčanik za pogon radilice.
Zbog velikog lufta u pušama počeo je ovo radilicu klimati prema pomožnoj polugi sa strelicom i razdrmalo rupu u njoj i izčupalo 2 vijka ,koja držiju lager pomožne poluge.
Takoda ,trebalo bi biti napravljena potpuno nova poluga.Isad se pitam,zašto treba biti dodatno uležajeno,ak kod jedne od Savorisove (čini mi se)nema ni te poluge i ide i siguran sam,da ima isto tako jako snažno osovino ta radilica kao moja.Onaj lager pomožne poluge treba biti isto jako dobro nacentriran,da ide u centru ukupno sa radilico.
Dali si siguran,da če puknuti radilica prije ,ko puknedu drvene vile spodaj??
Huh sada sam jako zbunjen i neznam šta da napravim.
LP