• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Balirke za kvadratne bale , opća rasprava

levak

Član
Tu od
3 Velj 2011
Poruka
121
Pozdrav svima. Kupio sam balirku Welger 41. Pri sklapanju propustom majstora zamjenjene su ruke. Zanima me da li će mi to praviti problem pri radu? Hvala.

Mozda nece ali ako ti bude krivila balu moras zameniti
 

dzanam

Novi član
Tu od
31 Pro 2014
Poruka
7
pozdrav svima, planiram kupovati balirku za kockaste bale i ne znam sta da kupim, jer prethodno nisam imao nikakvu. ne baliram veliku kolicina, imam manje imanje, i planiram nesto usluzno raditi, pa bih zamolio za prijedloge.. imam dva traktora 50 i 70 konja i mislim da tu ne bi trebalo biti nekog ogranicenja. Problem su jedino uski putevi..pa bi mozda bio pametniji izbor malo manju kupiti..??
 

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,378
Sto se tice traktora nemas problema ni za bilo koju balirku. Sad se postavlja pitanje koliko si spreman izdvojiti novaca za balirku jer ih imas od 3500-10000 KM? Besmisleno je lupati sad ova je dobra,ona je dobra ako ne znamo planirani budzet za tu investiciju.
 

Balirka15

Novi član
Tu od
7 Sij 2015
Poruka
8
Pa gdje je trebala biti prva ruka stavljena je druga. Pa me zanima da li će to predstavljati problem pri radu balirke, i jel skup taj popravak inace?
 

dzanam

Novi član
Tu od
31 Pro 2014
Poruka
7
pa do 6500 KM ne bih vise placao za pocetak mislim da je dovoljno..malo pratim po forumu utiske ljudi (mada naravno zavisi dosta od toga koliko je masina radila i kako se odrzava), al eto nije s goreg pitati..
 

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,378
aha, hvala. A koliko košta ta zamjena ruku?

Ako i na njoj imas rupe da mozes spustati dodavace ako bude krivila bale onda nemas problema. Brate dragi probaj je, uradi desetak bala i znaces trebas li mijenjati ih,a ne ovako napamet bi sad sarafao i davao pare bez potrebe.

Dzanam

Za te pare se moze svasta naci. Sto se mene tice ja bi ti preporucio nekog welgera tipa ap 42 jer kod nas za Welgera imas dijelova na svakom cosku. Jedino izbjegavaj welgere sa lancima i remenovima.
Takodje bi mogla upasti i RIVIERA CASALIS kao sto ima kolega Savoris.
 

EMIR

Član
Tu od
29 Lis 2014
Poruka
293
Uzmi sebi Gallignani ili Someku, za te pare mozez uzet dobru, ima ih na PIK-u to su lagane prese idealna za nase puteve i teren a imaju velik kapacitet i brze su u radu
 

Balirka15

Novi član
Tu od
7 Sij 2015
Poruka
8
E baš ti hvala na savjetu, to mi je bila nočna mora jer sam je kupio i nisam je probao na licu mjesta nego dok je ne dovuce kod mene kuci aslabo se razumim oko toga unaprijed hvala...
 

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,316
ja ti preporučujem CLAAS Markant 40 i samj je imam gdje traktor tu i ona, aq za dijelove preko Majevice kod Steve u Tutnjevac sve ima.
 

EMIR

Član
Tu od
29 Lis 2014
Poruka
293
Za izbor balirke najbolje se obratit Levaku, niko ne moze dat bolji savjet od njega ili ga kontaktirat telefonom
 

Zeljko81Bj

Član
Tu od
30 Svi 2013
Poruka
543
Neznam za druge al ja nikad necu uzet za sebe vecu balirku da ima tunel preko 40 cm,a marka je nebitna,ako je utegnuta svaka je dobra.
 

dzanam

Novi član
Tu od
31 Pro 2014
Poruka
7
Hvala vam na savjetima, naravno sve to dobro dodje kad covjek nema neka prethodna iskustva..imam prijatelja koji godisnje balira desetine hiljada bala godisnje i on mi preporucuje welger 8neku manju), on inace radi sa 53 i kaze da je extra, doduse i skuplje su znatno..
 

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,378
Welger ap 53 je relativno velika balirka,mada ti sa svojim traktorima ne bi imao problema. Ja ap 52 vucem sa traktorom od 42 ks bez problema,a one su iste. Inace je siroka 2,5 m. Gotovo sve balirke su te sirine. Ako bi welgera opet kazem ap 42,bjezi od ap 41.
 

dzanam

Novi član
Tu od
31 Pro 2014
Poruka
7
iskren da budem svidja mi se ta balirka ali mislim da je malo prskupa s obzirom na kolicinu bala koju cu raditi, ukoliko se ukaze posla smatram da nikad nije kasno za promjenu :(nod):
 

dzanam

Novi član
Tu od
31 Pro 2014
Poruka
7
tacno je da su skuplje, ocekivao sam da ce im preko zime cijene malo pasti, al nisam siguran da su ista jeftinije. idem sad malo po terenu traziti, naci cemo nesto do proljeca..
 

EMIR

Član
Tu od
29 Lis 2014
Poruka
293
jesil razmisljo o new holland balirki nisu lose, a ima i dijelova, gdje si u Srebreniku
 

Najnoviji postovi

Na vrh