• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

BALIRKE ZA OKRUGLE BALE

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,940
Meni je komšija došao u ispomoć sa Claas 44 ali mu nije bila dobea hidraulika na traktoru pa ne drži dobro pritisak. Njegova bala 120-ka skoro propadne kroz cijevi utovarača (razmak 85 cm). A svaka je na njivi šira na donjoj strani nego na sredini.
Tako da je lako moguće takvom balirkom napraviti i balu suvog sijena od 150 kg. Veliki uticaj ima i brzina kojom se balira, uslužno svi jure po njivi da što prije završe, pa takva bala ima manje sijena.
Kod mene je pritisak u komori dok berem oko 150-160 bara zavisi kakav je red i sijeno kad stojimo oko 140 al meni hidraulika traktora nema veze s tim,brzina je danas mjerena gps-om veli da idemo 4-4.5km/h,AK su debeli redovi onda idem malo sporije em je traktoru malo lakše a i nemam straha od štopanja jer u konačnici AK ju zaštopam to kaj sam išel bržije spušim dok ju očistim.

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,471
Ja baliram sa Krone 125 i Zetorom 6945, zeleno idem trećom sporom a suvo prvom brzom. Stim što stanem barem dva puta i pustim da se bala izvrti nekoliko krugova da bolje nabije.

komer

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,139
Nisi vidio bale,ja znam što sam platio i što sam dobio.
Dobio sam težinu bale od 100kg koje su krave pojele do podne.
Isto tako utovarivali smo ih sa šiljkom(neki to zovu top).
Utovar na prikolicu na polju,i istovar doma,dosta bala se raspalo jer nisu bile nit stisnute nit omotane kak se spada.
Poanta priče nije da li ti meni vjeruješ ili ne,nit me to brine,radi se o tome da sam ja plaćao takvo baliranje 50kn,a bale su se onda prodavale po 100kn(prave bale).
Isto tako 25 eura nebi dao za takvu loše prešanu balu,jer nije isto trošiti 3 takve bale na dan i jednu.
Zbog ovakvih situacija sam bio prisiljen nabaviti vlastiti balirku.
Školu sam platio,nekoliko puta,ali šta je tu je..i samo želim skrenuti pozornost da ima razlike između bale i bale,a isto tako i baliranje za 5e i 10e.
Pa kako tko hoće👍

Ps.ja nisam nigdje napisao da tvoje bale imaju 100kg,možda sam se krivo izrazio,
Ja sam govorio o balama koje su meni uslužno balirane prije 4-5 godina👍

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,471
Ja drugima pravim teže bale nego sebi. Ali uglavnom je to protuusluga, tako da često i ne naplaćujem.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,940
Nisi vidio bale,ja znam što sam platio i što sam dobio.
Dobio sam težinu bale od 100kg koje su krave pojele do podne.
Isto tako utovarivali smo ih sa šiljkom(neki to zovu top).
Utovar na prikolicu na polju,i istovar doma,dosta bala se raspalo jer nisu bile nit stisnute nit omotane kak se spada.
Poanta priče nije da li ti meni vjeruješ ili ne,nit me to brine,radi se o tome da sam ja plaćao takvo baliranje 50kn,a bale su se onda prodavale po 100kn(prave bale).
Isto tako 25 eura nebi dao za takvu loše prešanu balu,jer nije isto trošiti 3 takve bale na dan i jednu.
Zbog ovakvih situacija sam bio prisiljen nabaviti vlastiti balirku.
Školu sam platio,nekoliko puta,ali šta je tu je..i samo želim skrenuti pozornost da ima razlike između bale i bale,a isto tako i baliranje za 5e i 10e.
Pa kako tko hoće👍

Ps.ja nisam nigdje napisao da tvoje bale imaju 100kg,možda sam se krivo izrazio,
Ja sam govorio o balama koje su meni uslužno balirane prije 4-5 godina👍
Par postova prije pišeš da nisi vagao balu a znaš da ima 100 kila.....nebitno
@Cowboy a gle moje drlje

Prilozi

• IMG_20250514_203421.jpg
    IMG_20250514_203421.jpg
    42.2 KB · Pregleda: 12

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,471
Koliko je bitno da li ima 98,100 ili 107kg?
Isti vrag je sve to.
Mislim da je tesko napraviti balu ispod 150 kg a da uopšte bude okrugla. Možda sa varijabilnom komorom i može, ali sa fiksnom nema šanse.

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,471
New Holland 654 i 7011
Sad sam gledao specifikacije, piše da ima pikap 1,94 m što je dobro. Jedini problem je težina od 2800 kg.
Moja ima uski pikap, svega 1,4 m i teška je 1570 kg, tako da je idealna za ova brda i uske puteve (y)

Najnoviji postovi

Na vrh