• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

BALIRKE ZA OKRUGLE BALE

Dali75

Aktivni član
Tu od
5 Srp 2017
Poruka
201
Pretpostavio sam da bi to moglo biti za nabijenost bale, kod mene su u najgornjoj rupi klinovi, to bi onda bilo maksimalno nabijeno ili... Jesi imao kakvih većih kvarova na njoj?

Draško

Dobro znana faca
Tu od
20 Sij 2012
Poruka
996
Pogonska getriba mi otišla, tj. pukla dva zuba na malom i jedan na velikim zupcaniko to sam dao radi, jer novo je bilo cca 8.000 00kn, meni je uzeo 2.500,00kb

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Kako si to uspio polomiti, zar nema nekakvo osiguranje od preopterećenja?

Draško

Dobro znana faca
Tu od
20 Sij 2012
Poruka
996
Čahura koja je graničnik do koje dolazi tanjurasti zupčanik u getribi se pojela i zupčanik se odmaknuo kunusnog, pa su zpci lovili samo po vrhu i eto havarije.
Prije sezone sam provjeravao ulje u getribi i probao luft i bilo je ok, napravila cca 150 bala i krs-lom.
Zdrobilo se kod baliranja sjenaže i to u pola bale, a i greda nije bila velika da bi joj bilo veliko opterečenje.
Inače kardan proklizi ak dođe do preopterečenja

Inače ta čahura je bila od obične željezne cijevi, skroz mekana i stijenka 2mm.
Sad kad sam slagao stavio sam unutarnju košuljicu od starog ležaja, malo potokario rupu da ide rukom gore i suzio je na potrebnu širinu

Dali75

Aktivni član
Tu od
5 Srp 2017
Poruka
201
Najgore kad tako bude u sezoni pa ne možeš brzo riješiti, onda traži drugog da balira

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Da li ta čahura možda ima neku ulogu kliznog ležaja? Možda bi bilo bolje da se napravi od bronze, a ne od čelika, jer će sad možda poderati zupčanik ili kućište.

<zetor>

Aktivni član
Tu od
25 Lis 2012
Poruka
547
Kolega je kupio deutz fahr rb 2.30 1988 god. za 5100 € ,veže špagom u ekstra stanju .

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Ova mi na slikama ne izgleda loše, uz to ima vezanje mrežom i špagom, pocinčani pikap, istovarnu rampu... Vidim da piše "mini stop" to valjda znači da ima upozorenje na punu komoru, automatsko vezanje, ili nešto treće?

CetojevicM

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2015
Poruka
123
Moj komsija ima takvu slicnu, cini mi se da je oznaka Kr125, isto je letva lanac sistem, spagom veze, dobro ga sluzi, oko 10 hiljada je dao za nju pre 3-4 godine

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
U suštini to su iste balirke, 125 i 130, dimenzije bale su 120 X 120 kod obadvije, jedino što je 130-ka imala opciono široki pikap, zračne kočnice i još par nekih sitnica. Osnovni modeli u standardnoj opremi su isti.

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Imam ja, samo nije katalog nego uputstvo za upotrebu u PDF-u na Hrvatskom, veličina 5,65 MB, samo ne znam da li se može poslati e mailom.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Ne tak veliki.
Možeš otvoriti Jumbo mail i tam postaviti file do 800Mb, ps se može 10x skidati.
Ili ako ne možeš, pošalji mi mailom pa ću ga ja ovdje postaviti.

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Postavio sam ovdje na 4Shared i ovdje na Yandex disk, pa odakle bude lakše i brže za preuzeti.

Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh