• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

BCS kosilica

sosta

Član
Tu od
2 Lip 2014
Poruka
205
Po 20 litara je pakiran, bar tak vele ovdje i ne znam jel to dobavljivo kod nas, mislim da sam jednom pitao, pa su rekli da nemaju. Da ne bude zabune, ja pričam o motornom petroleju kojeg točiš na pumpi kolko ti treba.

http://www.petrol.si/energija-za-dom/izdelki/petrolej/svetilni-petrolej

20 litrski svetilni petrolej (neoznačeni) petrolej je v rabi kot pogonsko sredstvo za kmetijsko mehanizacijo (npr. kosilnice), tudi kot zimski dodatek k dizelskemu gorivu; na razpolago je v 20-litrski plastični embalaži.

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Ovakvu kosilicu ima tast, to Isus Bog ne narihta na onom polužju fergazer da ima ravnomjerni gas a da ne puca na početku i ne gasi se na kraju, a negdje u sredini radi ok :) ali ta sredina je jebena, ja sam mislil da bum dupe zgubil kak sam za tim vragom trčal.... još stalno vrag na vagi i non stop treba pritiskat u pod da kosi do kraja... pa šperu stalno jer nosi u brazdi... pa auspuh okrenut prema naprijed i direkt pare u facu.... uglavnom ogluhnul sam kad to zdrapa onak rafal...

Olympia sa diesel ruggerinijem doma je zakon. sporija, teža naprijed, i stalno vuku oba kotača.... baciš u brazdu i hodaš za njom bez naprezanja (nemrem se vozit na vozičku jer je brijeg...)

Ako već slažeš tu kosilicu i hoćeš neke koristi od toga, a kosu buš bacil.... onda lepo napraviš naprijed rotacijsku...

Recimo ovo

http://www.bolha.com/kmetijstvo-goz...cs-dizel-701-1298450715.html?aclct=1454958776

komar

Član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
132
Po 20 litara je pakiran, bar tak vele ovdje i ne znam jel to dobavljivo kod nas, mislim da sam jednom pitao, pa su rekli da nemaju. Da ne bude zabune, ja pričam o motornom petroleju kojeg točiš na pumpi kolko ti treba.

http://www.petrol.si/energija-za-dom/izdelki/petrolej/svetilni-petrolej

20 litrski svetilni petrolej (neoznačeni) petrolej je v rabi kot pogonsko sredstvo za kmetijsko mehanizacijo (npr. kosilnice), tudi kot zimski dodatek k dizelskemu gorivu; na razpolago je v 20-litrski plastični embalaži.

Ipak se tu radi o svetilnom petroleju, koji se može koristiti i za pogon petrolej motora. Zbog toga je potrebno stavljati u njega benzin u udjelu od 30 %.

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Evo da prvo malo pojasnim taj pogon od bcsa.Diferenciala nema,stalno vuku oba točka ali ima poluge sa kojima se odklapa pogon levo i desno.Znači mogu vuč obadva točka ili samo levi ili desni a mogu se izključit i obadva dok je menjač još u brzini pa ostane bez pogona.Raskopo sam i reduktore da su se zamenili semeringi kod točkova.Na slikama se vide mokre kočnice kakve ima a i ležajevi kod točka mislim koliko su veliki da se ih i kakva prikolica ne bi posramila.

upload image
screengrab
how to take a screenshot on a pc
photo uploading
host image online

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Sasvim jednostavno kao kod pakni,excentar razširi prsten.
010320161595.jpg
[/url][/IMG]

rudamaca

Aktivni član
Tu od
6 Ruj 2007
Poruka
501
E moja je potrošila par komplet grebena , a kose sam znal bacati po dvadeset komada kad više nisu bile za prekovati.
lani sam ju kresnul nakon dosta godina.( zahrđalo je gorivo u rezervaru od starosti) kompresija
ispod 6. Kresnula je u drugom pokušaju .
Jedino kaj sa benzinom nema ni onaj zvuk ni miris.

Kerozin na malo, gdje toga ima za kupiti?

rudamaca

Aktivni član
Tu od
6 Ruj 2007
Poruka
501
Abarth, kakvo ulje budeš stavljal u kočnice?
Kad je moja kroz semeringe ispustila origina ulje, više nikad nije kočila onak dobro ko prije.

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
Već nekoliko godina (možda već i deset) imamo BCS benzinku, doduše noviji model od ove, ima diferencijal, kosa "15 zubi". Što se tiče motora svako malo otkaže svjećica, tek sad nazirem razlog otkazivanja ali to bi tek isprobali ove godine, naša prži na bezolovni. U mjenjaču je hipenol 90 ili 140, kočnice su odlične, komande kočnica su na desnoj ručki. Motor puca kad platine stradaju, s novim platinama, kondenzatorom i svjećicom nema pucanja i potrošnja goriva drastično opadne. Mjenjač je vrlo kvalitetan, ležaje osim ako nisu očigledno oštećeni nebih mijenjao, semerinzi su ipak bolji novi.
Čim uhvatim vremena postavit ću slike i video.

sosta

Član
Tu od
2 Lip 2014
Poruka
205

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
a kak se misliš s tim vozikati ako je stalno ušperana ..to se bude hitilo vgrabu

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
Odšperat će kad krene na vožnju, vozit će ga samo jedan točak koji odabere.

komar

Član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
132
E moja je potrošila par komplet grebena , a kose sam znal bacati po dvadeset komada kad više nisu bile za prekovati.
lani sam ju kresnul nakon dosta godina.( zahrđalo je gorivo u rezervaru od starosti) kompresija
ispod 6. Kresnula je u drugom pokušaju .
Jedino kaj sa benzinom nema ni onaj zvuk ni miris.

Kerozin na malo, gdje toga ima za kupiti?

kerozin ti je onaj čuveni svetilni petrolej, kojeg prodaje Petrol u SLO. A drugdje ti neznam reči nego, da to svaki aerodrom koristi za mlazne avione :)

rudamaca

Aktivni član
Tu od
6 Ruj 2007
Poruka
501
Znam,pretočilsam ga u vojsci dosta tisuća litara.Jeftiniji je ali nema na malo za kupiti

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
abarth nije ti to po meni za 5+ prije za 50+, ali imam osječaj da ti to nama malo po malo komplekse nabijaš ili dižeš letvicu sve više i više, si ti siguran da svi imamo toliko slobodnog vremena i volje (i smisla) tak' kak' ti :icon_mrgreen:
Bravo za obnovu, odlično to izgleda

Na vrh