• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Berači kukuruza

bozic.hrvoje

Aktivni član
Tu od
1 Lis 2013
Poruka
320
kod nas cetveroredni beraci drze 50-60lipa/čvh
ja konkretno sa jednorednim 40lipa/čhv

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Mali, ne možeš prodavati maglu stalno. Da zakačiš za 100ks traktor ne ide brže nego što berač može progutati. 539 ga bez brige goni punim kapacitetom. Jedino može igrati ulogu nijanse kod traktora sa većim izborom brzina, jer baš u dobrom kukuruzu 3. spora zna biti brza,a 2. spora prespora, taman fali nešto između.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,477
Šima, taj problem (premalo brzina) riješil sam na beraču.
Kak traktor nema dvije brzine kardana, imal je berač, pa su mi na raspolaganju bile 4 brzine za branje umjesto jedne (rijetko dvije).
Vjerojatno je bil najbrži T35 u okolici :)

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,596
kod nas cetveroredni beraci drze 50-60lipa/čvh
ja konkretno sa jednorednim 40lipa/čhv

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Kako mozes biti konkurentiji cijenom s manjim beracem?
Kod nas ovi sa 6-8 redi jeftinije vrse nego ja sa 4.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,477
Mora biti, jer za 1-rednog treba obirati ručno 2 reda.
Da je cijena veća, nebi imal mušterija.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Ne berem više puno, uglavnom sebi i nešto malo okolo tako da ni to nije neki problem. Pola sata vamo tamo.

Ja nisam nikada gazio dva reda, samo jedan, a ako i jedna i druga strana dobro posiju ide malac između bez gaženja.

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Bhorv, covjek govori da je placal branje 200 kn po bunkeru, a ne da je prodaval bunker klipa po toj cijeni..
To je preko previse, po meni 500 kn za jutro je dosta za platiti uslugu branja.
Naravno..ja sam ga dobro razmel, zato sam rekel da je to pljačka..200 po bunkeru platit branje, još je mogel dodati 300 kn. i držati ruke u džepu i kupiti cjeli bunker..bez oranja i kopanja...

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Mali, ne možeš prodavati maglu stalno. Da zakačiš za 100ks traktor ne ide brže nego što berač može progutati. 539 ga bez brige goni punim kapacitetom. Jedino može igrati ulogu nijanse kod traktora sa većim izborom brzina, jer baš u dobrom kukuruzu 3. spora zna biti brza,a 2. spora prespora, taman fali nešto između.

Ako bude prilike snimim moze ići.
Čovjek ne štedi stroj ide dobrim gasom.
A berač guta solidno .
Jedino ako je mala vlaga slabije čisti ali ujutro za rose sve čisto.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Stigla prinova , biće sređivanjaaaaaa

15pir9z.jpg

11gt8p5.jpg

15ojciu.jpg

vqp4id.jpg

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
223 , kažu ljudi da je to najbolji model od zmaja.

Stigao je već u mrak a znate da slikam fiksnim. haha

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,477
Jednom davno, prije kupnje Tornada 80 sam naletil na njega, ali je bil preskup za stanje u kakvom je bil.
Koliko te je okvirno koštal?

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Ovo je ispomoć burgonu , nemožem da stignem usluge sve u špic sezoni , a i za malo nezgodnije terene sa nagibima jer ih burgon baš i ne voli.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,246
Kako vam beraci ciste kukuruz ove godine?
Kod nas je uzas, ja svaki dan idem u 5 ujutro brat i do 8 ide donekle, dalje upekne sunce i puse vjetar i vise nema branja.
Drugi ljudi se isto jako zale, vele da toliko ima smeca i komusine u prikolicama koliko nije bilo nikada.
Rijetko koje jutro je ona prava rosa, stalno vjetar puse i sunce grije.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Kod mene sasvim ok, Eko 3500 po suncu.
fd09af300b9a858bfd499ccacbc06a69.jpg

Poslano sa mog F5321 koristeći Tapatalk

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,246
Mozda kukuruz nije toliko zrel, ja sam trebal zavrsiti berbu jos pred dva tjedna, a jos imam tjedan dana za brati, jer berem jutro na dan..
Kod nas se skroz kukuruz prosusil, na prikolici od 6 kubika klipa ima 3 kante jupola zrna.

Vec sam razmisljal da berem po noci, ali dzabe, kad nema rose.

Na vrh