• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Berači kukuruza

vargas

Aktivni član
Tu od
15 Kol 2012
Poruka
525
Pozoveš prijatelje sa nečim sličnim
Ch-54_Army.jpg
 

markach

Iskusan lik
Premium
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,891
@vargas, dobro je imat take prijatelje, spremne za svaku situaciju

@dado, samo za usporedbu traktor od 135ks ga povuče u rikverc ako mi je iza neki priključak. Inače ove godine bilo je negdje 2-3 zapadanja i te tolko situacija gdje si sam pomognes a usput majstor naprijed s imt 533 ti samo smeta i k tome mu još crkne traktor .. :)
 

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,485
Nova igračka, od prije nekoliko dana, nadam se da ću ga srediti do branja, i ono najvažnije, napraviti koš na hidrauliku, ovaj ima i tarup, al jako loše noževe, traži i farbanje......






 

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,701
Bome kolega, puno posla kak i sa svime ako hočeš urediti kak treba :) Nek te dugo služi i zaradi za bolji :) sretno!
 

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,485
Nije iz Trpinje, iz Petrovaca, nije radio par godina, što se i vidi, al nije puno radio, samo je stajao vani i to ga je koštalo boje, ovako sklopovi na njemu su dobri, bolji nego na beraču prije, ima hidraulično podizanje hedera, onaj nije imao, kao i tarup, trebam još napraviti kipu, klip imam, srebam spojnicu i crijevo, te kilogram elektroda i par šajbi za brusilicu.

Berač prije se dovoljno naradio, pa nije bilo smisla da radim koš na njemu, nije imao ni tarup, koji novi košta 200€.

Al koliko para toliko muzike, nitko nebi ni pogodio koliko je plačen.

Htio sam 2 reda, al ovaj je uletio, pa ću ostati na njemu, i komušači su odlični, kao i svi lančanici, ima bolje rješene ležajeve na komušaljki kod lančanika, od lopatica iznad komušača su bolji ležajevi itd itd

bio je još jedan koji je bio opcija, al sam stigao prekasno, otišao za 7000kn, bio bi pravi stroj kada bi se sredio

evo i slika: (new idea, uni-system, heder 3 reda)



 
Posljednje uređivanje:

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Čestitke na kupnji, i nek se što prije otplati.
Ako nije tajna, koliko si platio berač?
 

MASSEY2620

Novi član
Tu od
8 Sij 2016
Poruka
10
Evo jednog primjera kako sam ugradio kipu na berač zmaj 212 koji je bio u još lošijem stanju jer potrošio sam samo na limariju 2 table lima 2mm i puno radnih sati. Nije kompletno bojan jer je kupljen pred sezonu branja pa se to nije stiglo odraditi. Stavljeni su odmah novi ležajevi na elevator i tarup koji je bio bez ijednog noža te nove gumice na cilindre koša i beračke sekcije. Provjeri odmah i ležaje na kotačima jer na unutarnjem kotaču su kod mene bili otokareni. Elevator je ubrzan smanjivanjem broja zubi na lančaniku pogona lopatica.












 
Posljednje uređivanje:

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,485
Najbolja prerada zmaja 212 koju sam vidio :icon_super:

Inače svi okreću koš, uz minimalne prepravke, a tvoj koš se još podiže uvis i onda kipa. Koš izgleda kao na SIP beračima!

Morat ću to sve prekopirati od tebe!!!!!! :icon_weed:
 

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,804
Ivanz, ja bi reko da je cjeli koš komplet sa nosačima od nekog rashodovanog SIP berača :)
 

MASSEY2620

Novi član
Tu od
8 Sij 2016
Poruka
10
Sastavljan je od tri berača :icon_fU: jer sve što je imalo i najmanje tragove trošenja bilo je zamijenjeno. Bunker je od SIP-a tornado 35, šasija, elevator, beračka sekcija i komušački stol su od zmaja 212 s prve slike a od zmaja 211 su osovina eliminatorskog valjka za pogon elevatora, dijelovi komušačkog stola ( gumeni valjci jer na 212 su stavljane nove gume pa su osovine bile savijene) i neke čahure koje su malo poderane. Za sljedeću sezonu u planu je ubaciti kardan s duplim zglobom i povisiti bunker da klipovi ne lete van bunkera jer elevator je ubrzan a možda dobije i novu reaktivnu boju i lak. Kad budeš skraćivao elevator skrati ga odozdo jer je sigurno trul po onim slikama što si ubacio a i to ti je jedina prilika. Provjeri gumice od cilindra za dizanje beračke sekcije jer ako je stajao vani sigurno će curiti a taj problem sigurno ne želiš u sezoni branja. Za detalje se javi da preciznije slikam :icon_super:
 

Najnoviji postovi

Na vrh