• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Berba kukuruza 2013

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,499
Ima, ima potrebe. Probaj pa se buš uvjeril.
Davno sam imal T35 (i T80). Loše sječka i znaju pući noževi od premale brzine.
Osim toga, rakete teže otkidaju bat.
Ili digni gas ili napravi multiplikator (mi smo imali ovo drugo).

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,805
Samo ti njega zavrti na malo veće okretaje pa ćeš vidjet kak mu paše i kolko ćeš bit brži sa branjem. Nije tvornica propisala 540 okr. kardana bez veze.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
sa rusom je išlo sa 600-650 pa sam znao dobiti klip u zadnju šajbu.......

Tu od
15 Kol 2011
Poruka
70
ja sam osobno napravio sanduk od 1m3 i u njega su stale 32 kante po 15kg svaku kantu vagao tako da je to za mene valjana kilaža,a prošle godine prikolica 6m3 dala 2300kg suhog zrna a po vašem bi to bilo više baš super kod prodaje da možete nekog tako ubijedit svaka čast na obrazloženju :D:

Tebi očito nije matematika jača strana ja bih volio od tebe onda kupovat u kubicima a ne u kilama. U kubik stane zavisno od hektolitra ali oko 690 do 750 kg suhog kukuruza a kamenja stane zavisi kojega od 1100 do 1500 kg.

vikicab4

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
276
pametne moje prazne glavice mene nije zanimalo kolko u 1m3 ide kukuruza u zrnu nego kolko se dobi iz 1m3 kukuruza u klipu kukuruza u zrnu, i ako sam napisao da 1m3 u klipu iznosi 480kg i danas sam runio i dobio 391 kg kukuruza u zrnu,a vi malo bolje čitajte i ne pravite se previše pametni jer niste u pravu :icon_lol:

Posljednje uređivanje od moderatora:

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
@Vikicab4...izgleda da ti je prepuna glavica..malo je isprazni.." Prvotno napisano od margonalis
1 m3 koruze u zrnu je cca 550 kg a a može imati i više (zavisi od vrste i vlage u zrnu).
poštovani kolega evo ja sam jučer išao vagat kukuruz u klipu i ispada mi 480 kg na 1m3 tako da je nemoguče dobiti 550kg u zrnu a danas ču ga runit pa ću vidjet kolko to ispada u zrnu po mojoj pretpostavci bi bilo oko 400kg u zrnu javim rezultat"
Ako te nezanima koliko ima m3 zrna, što si se mješao u post kolege margonalisa.

CaseIH

Član
Tu od
3 Stu 2013
Poruka
57
Ima, ima potrebe. Probaj pa se buš uvjeril.
Davno sam imal T35 (i T80). Loše sječka i znaju pući noževi od premale brzine.
Osim toga, rakete teže otkidaju bat.
Ili digni gas ili napravi multiplikator (mi smo imali ovo drugo).

Imam jos nesto za brati sutra, probat cu ga jace stisnut, hvala :(talk): , ali i ovako cisti dobro i dobro freza :)

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,872
vikicab4 : Lani sam susjedu prodao prikolicu 6 m3 kukuruza- sorta pajdaš- i ovo proljeće kad je krunio (ruljio) kaže da je dobio 1600 kg zrna. Mislim da susjed nema razloga lagati. Jeli nevalja naša računica ili tvoja kukuruza :icon_scratch:

Tu od
15 Kol 2011
Poruka
70
pametne moje prazne glavice mene nije zanimalo kolko u 1m3 ide kukuruza u zrnu nego kolko se dobi iz 1m3 kukuruza u klipu kukuruza u zrnu, i ako sam napisao da 1m3 u klipu iznosi 480kg i danas sam runio i dobio 391 kg kukuruza u zrnu,a vi malo bolje čitajte i ne pravite se previše pametni jer niste u pravu :icon_lol:

Koliko stane u 1m3 klipa ne znam i ne zanima me jer sa klipom neradim već 12 godina ali da 1m3 stane 32 kante od jupola to nikako ne stoji i ne može bit točno.

Posljednje uređivanje:

dejan.d

Aktivni član
Tu od
28 Pro 2011
Poruka
939
To sam ga pital koliko vode de u njegov jupol kantu. Moja za 50x 20l= 1m3

vikicab4

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
276
pa ko je rekao da je bila kanta od jupola tuke jedne:(rofl):

vikicab4

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
276
cijena u dučanu je 2.45kn/kg a ja suhog prodajem 1.80-2.00kn/kg zavisi kolko uzmu i pošt je kod nas skuplji repromaterijal i kukuruz je skuplji evo danas prodao 150kg po 1.5kn ovogodišnjeg i 50kg lanjskog po istoj cijeni.sjemenski kukuruz 550kn vrečica ja sijao pioneer 13 vrečica pa računaj, radazin bio oko 100kn litra,1.5tona15-15-15 25 kg bio mislim 107kn,1300kg KAN 79kn +700 l nafte i branje bit če oko 40 tisuča kn i da li ga mogu prodat jeftinije pitam ja vas

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906
bio ovih dana kod kolege forumaša markach u ispomoči berbe kukuruza...glavno da smo mi to riješili sad može dalje kiša padat..
prinos nekih 11-12 t/ha, vlaga 20-24%

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Danas smo dobili obračun za prodanu kukuruz u Grubišnom Polju u mlinu prodali smo tvrtki Granolio.Kada smo prodavali govorili su da je cijena 1.05kn za 14% vlage a mi smo imali 17,4% i nadali smo se cijeni preko 90lipa,a na kraju cijena je mizernih 84lipa za 17,4% vlage pop*šili smo i to pravo,bolje da smo odvezli u Hrastovac kod gospodina Pavlaka koji je imao cijenu 85lipa za 20% vlage i plača na ruke ili drugi dan uplačuje novce na račun,a ovdje smo čekali skoro 1mj i još vako mizerna cijena

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Ma jesmo vraga,još tih 2jutra što smo kombajnirali imamo u zakup tako da smo lijepo popu...
Još pametan tata nije htio da se ta kukuruz napiše na mene ili na mamu i još smo sad pop.. 3000kn bzvz mora se platit porez,dali 1100kn kombajneru i ostalo nam manje od 5 000kn ako se s tim može zasijat 2jutra onda super.Sramota me to za reč ali šta se može događaju se i strašnije stvari,nagodinu čmo bit pametniji :icon_hang:

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh