OPG HORVAT
Član
- Tu od
- 24 Ožu 2011
- Poruka
- 696
Moji zato još ćekaju na polju , mislim višak
gdje je to 1.5kn da ja vozim svoje
U njemačkoj u hamburg dopremljena.Moji zato još ćekaju na polju , mislim višak
Ma jesmo vraga,još tih 2jutra što smo kombajnirali imamo u zakup tako da smo lijepo popu...
Još pametan tata nije htio da se ta kukuruz napiše na mene ili na mamu i još smo sad pop.. 3000kn bzvz mora se platit porez,dali 1100kn kombajneru i ostalo nam manje od 5 000kn ako se s tim može zasijat 2jutra onda super.Sramota me to za reč ali šta se može događaju se i strašnije stvari,nagodinu čmo bit pametniji :icon_hang:
Danas smo dobili obračun za prodanu kukuruz u Grubišnom Polju u mlinu prodali smo tvrtki Granolio.Kada smo prodavali govorili su da je cijena 1.05kn za 14% vlage a mi smo imali 17,4% i nadali smo se cijeni preko 90lipa,a na kraju cijena je mizernih 84lipa za 17,4% vlage pop*šili smo i to pravo,bolje da smo odvezli u Hrastovac kod gospodina Pavlaka koji je imao cijenu 85lipa za 20% vlage i plača na ruke ili drugi dan uplačuje novce na račun,a ovdje smo čekali skoro 1mj i još vako mizerna cijena
Ja sam prodao u Pitomaču u silose 6400 kg, nakraju me ispalo za 23,4% vlage 71 lipa/kg, to je bio višak i moralo se skinuti s polja zbog sjetve, dobio sam 4500 kn, a bilo je s površine oko 2 rali i to s svakakve zemlje, na pjeskuljama gdje je i do 50% izgorilo u suši.