karlo.bozic
Član
- Tu od
- 27 Svi 2011
- Poruka
- 703
Lijepo ocisceno, svaka cast... Dobro izgleda.
Kod mene krenula berba jutros, evo dvije slike dok sam čekao prikolice!
Kolega, kako ide imt s t 40? u kojoj brzini ga pretezno tjeras i na koliko okretaja motora? i dal vec dugo beres s 539?
Što se tiče čišćenja kukuruza, gume na valjcima su loše i trebaju nove! Kukuruz je čist zbog rose, a i kukuruz sam po sebi lako se bere, već prije valjaka skoro svaki klip bude čist.. Ja sebi samo rano ujutro berem da bi bio tako čist radi lakšeg istrpavanja, a usluge jako malo radim..
A imam ga od neke 95. ne znam točno! Ove godine ide treća spora, prošle godine je na dosta parcela bila prva, gas na 1400... Taj 539 je godišnje brao po 70kj samo usluga, al sa nekim drugim beračem, ne sjećam se koji, bio ja malen! T 40 je vukao i u onoj mokroj godini, berač propadao do osovina, al 539 ne odustaje, išao je, ali teško, radio je i po brdima, sad ima nekih 6200 sati rada i još ide živo..!
Što se tiče čišćenja kukuruza, gume na valjcima su loše i trebaju nove! Kukuruz je čist zbog rose, a i kukuruz sam po sebi lako se bere, već prije valjaka skoro svaki klip bude čist.. Ja sebi samo rano ujutro berem da bi bio tako čist radi lakšeg istrpavanja, a usluge jako malo radim..
Tako i ja sebi, samo ujutro berem. Svakemu komu rečem da je bolje ako idmo u rosu brat misli da se šalim i da je bolje da se bere suhi i kad sunce prži:icon_e_confused:
A koji je to hibrid? Stvarno se dobro čisti. Moj deda ima BC 354 i več na hederu je on skoro svaki čist.
Onda nemaš na metalnim valjcima prste??
giggle):
E ne bi stvarno znao koji je hibrid, mislim da je Bc, al ne mogu se sjetiti!
Ima na metalnim valjcima prste..
Čemu to, ne vjeruješ ili!?
A imam ga od neke 95. ne znam točno! Ove godine ide treća spora, prošle godine je na dosta parcela bila prva, gas na 1400... Taj 539 je godišnje brao po 70kj samo usluga, al sa nekim drugim beračem, ne sjećam se koji, bio ja malen! T 40 je vukao i u onoj mokroj godini, berač propadao do osovina, al 539 ne odustaje, išao je, ali teško, radio je i po brdima, sad ima nekih 6200 sati rada i još ide živo..!
giggle):
Vjeruje ti,samo malo provocira.
To ti je normalno kod njega.
Ovo kaj veli Torpedo je istina. 539 može brati samo po tvrdoj podlozi. Ak je meni Štore s duplim pogonom stal s beračem u blatu na nizbrdici, onda tu 539 nema kaj niti prazan iskati.
Čuj, neznam kakve zemlje imaš, no 549 nema kaj tražiti s T80.Sve je tvornički! Da ima posla kao prije uzeo bi T 80 i njega bi vukao sa 549.. Berač je na kardanu lagen, ja teram koliko berač može traktor radi normalno ne muči se...
Sve je tvornički! Da ima posla kao prije uzeo bi T 80 i njega bi vukao sa 549.. Berač je na kardanu lagen, ja teram koliko berač može traktor radi normalno ne muči se.. Pošto imaš brda mislim da bi ti bilo malo problema u mokrijim godinama, u suhima bi išao... Al moja preporuka je da ne uzimaš T 40 jer je jako slabo napravit.. I da kod mene je jedan čovjek sa 533 brao sa T 40 i ide bez problema, on samo radi usluge i tera po 10 sati dnevno sigurno...
Čuj, neznam kakve zemlje imaš, no 549 nema kaj tražiti s T80.
Imal sam i njega, i vlekel ga sa 70ks traktorom, nekaj težim neg je 549. I nisam mogel baš svakam z njim. Kad je mokro ili jako visi, bere samo jedan red...
Ukratko, stroj za ravnicu i suho polje. Čim je mokro, bolje je z njim niti ne krenuti z dvorišta. Ima premale kotače, dok, recimo Zmaj 222 ide bez brige.