• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Biserke

ivanhecimovic

Aktivni član
Tu od
11 Ruj 2014
Poruka
688
Kod mene je još gore, lani su bila sva oplođena, ali ove godine u prvoj turi nije bilo niti jedno jedino oplođeno!! sad je druga tura pod biserkom i još nisam lampirala. tko zna... one su ipak afričke kokoši pa im možda ova vlagurina i kišurina smetaju...

A koliko ste jaja stavili u prvoj turi.
 

ivanhecimovic

Aktivni član
Tu od
11 Ruj 2014
Poruka
688
Katastrofa

Katastrofa od 7 jaja što sam odnesao ujni leć pod puru svih 7 mućki.:frown::frown:
 

ivanhecimovic

Aktivni član
Tu od
11 Ruj 2014
Poruka
688
jel bi mogal jedna jedinka biti ili treba par? ..ili dvije ženske

Trebao bi biti par.Ali ako se uzimaju odrasle trebalo bi im posjeći perje na krilima inaće pobjegnu u šumu ili negdje drugdje.
 

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,312
Tako je, odrasle se ne mogu privikavati na okolinu i nestanu.
 

ivanhecimovic

Aktivni član
Tu od
11 Ruj 2014
Poruka
688
Ako biserka nese vani te se raskvoca dali ju se smije preko noći pokrivat sa košarom? Meni je ove godine jedna nesla vani a nisam znao dali ju smijem pokrivat preko noći pa sam jaja stavio pod shabo koku.Kada je biserka skužila da jaja nema poćela je nest na gnjezdu sa kokošima.Za ovo sa košarom pitam jer su moja baka i ujna to radile sa racama i guskama.
 

ninci

Član
Tu od
31 Svi 2012
Poruka
206
Ne znam koliko je jaja bilo u prvoj turi, jer joj ih nisam uzimala (jer ako ih uzimam, onda počne nesti na neko skrovito mjesto koje ne mogu imati pod nadzorom od lisica i sl.) ali evo, jučer sam lampirala 15 jaja koja su sad pod njom, i pola ih je za čudo oplođeno, iako ne znam kako bu to išlo jer je već sad dosta hladno i kasno, pa dal da joj uzmem piliće ako se kaj izlegne? (čak ne znam ni kad je legla točno, ali mislim da ima nekih 10 -15 dana).
i kod mene elarmiraju na jastrebe ali kako je rekao Filip tu i tamo ipak bude prekasno i uspije uzeti koju koku/pile, a zadnji puta i mladu puru. :(
Ali isto tako vidim da jedu zmije ako ih uhvate, kao i žabe i miševe, a čak su ubile i jednog ne baš malog štaksija...
sve u svemu, po meni vrlo korisne iako divlje beštije...
iako se treba malo naviknuti na buku koju znaju raditi.
 

ivanhecimovic

Aktivni član
Tu od
11 Ruj 2014
Poruka
688
Ja bi ih na vašem mjestu zajedno sa mamom zatvorio u neku gajbu i metno im neku slabiju žarulju.
 

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,312
Tako je, ali problem ih je uloviti i po mraku...Mlade biserke ne budu sve pod mamom, već znaju biti koji metar dalje. Tako da nije nimalo jednostavno, nije ko obična kvočka. Po meni je najbolje na dan izlijeganja staviti ih u gajbu.
 

ninci

Član
Tu od
31 Svi 2012
Poruka
206
Biserke je po meni općenito teško uloviti i po danu i po mraku. Kad ih primiš one odbace pun kufer perja!! Na žalost, biserko mi je očito ostao vani preko noći (žena mu sjedi pa ne pazi na njega) i sad ga nema.... jako mi ga je žao, već su dugo sa mnom i svašta smo već prošli... sad mi nitko ne alarmira po dvorištu pa se bar nadam da će ostaviti bar nešto podmladka, tako da ako se pilići izlegu pod biserkom, onda ću ih uzeti.

Ne znam kako će se ona sad ponašati kad je sama... tako da ću možda morati sad na jesen i mužijaka nabavljati ako se bu derala od 0-24.

zna li netko dal bi ona uopće htjela prihvatiti drugog mužijaka?? već je stara sigurno 4 godine... i cijeli život je par s tim mužijakom...kojeg više nema.
 

Najnoviji postovi

Na vrh