cabage
Aktivni član
- Tu od
- 1 Ožu 2008
- Poruka
- 2,462
Kakva se sada kiša spustila. Sve i jedna vremenska prognoza totalno ali totalno krivo pokazala I cjeli dan su obilniji pljuskovi. Mrak.
Šuti, samo šuti, šuti .....
Kakva se sada kiša spustila. Sve i jedna vremenska prognoza totalno ali totalno krivo pokazala I cjeli dan su obilniji pljuskovi. Mrak.
sta je bilo cabage da nije steta??? kako ide proizvodnja paprike?Šuti, samo šuti, šuti .....
eto o tome sam ti ja prica zasto kod nas nema proizvodnje na malo uparvo zato sto krastavac ja nikad necu prodati po 10 samo zato jer je kod nas recimo sad 4kn,,,uprav za to o cemu smo pricali vas ima par povrćara a kod nas jedan covjek ima plastenik kao sto vi svi povrćari imate gore u kralovcu sve skupa zemlje,,i kad dođe do blokade robe na veletrznici cjena nenormalno padne cjena krastavca je trnutno 4-5kn i tako i mrkva :finga:krastavac 10, mrkva 10, ostalo nemam u ponudi...još...
Pa ja neznam zar smo mi takva država u k..... da nemamo protugradne rakete , susjedi srbi lijeepo pucaju sa svih strana ,a naša strana i srije koji je pun vinograda ( bar ovaj dio gdje ja živim) samo čeka led da padne i još od njih kupujemo rakete ,a imali smo........... :roll: :madmana:
Inače pošto prodajete na malo ; papriku , paradajz , breskve , krastavce ,mrkvu ?
sta je bilo cabage da nije steta??? kako ide proizvodnja paprike?
Imamo mi proizvođača protugradnih raketa,međutim nekome je iz vrha vlade pasao uvoz,pa su ga skoro uništili,a i to što su uzeli od njega nisu mu platili,pa se nije mogao previše buniti jer je ovisio o dobroj volji jednog gospodina.Direktor i vlasnik tvornice je osobno meni i mome suprugu objasnio i pokazao dokumente,onda kada smo se išli u ministarstvo poljoprivrede izboriti-zbog pokušaja ukidanja protugradne obrane-da se provođenje nastavi,što smo i uspjeli.Bilo je to u doba ministra Čobankovića,a mi smo ugovorili sastanak sa ondašnjim doministrom Mikolčićem.O tome sam nešto napisala na temi o protugradnoj obrani kao odgovor na post,ali nije bilo daljnjeg interesa,pa su mnoge stvari ostale neizrečene.Sporadični interes o ovako važnoj temi postoji samo dok se s...e već dogodi.
Protugradne rakete DJELUJU, i to nije uopće dvojbeno. Naravno, u zemlji gdje ima 4.000.000 nogometnih izbornika, 4.000.000 predsjednika i 4.000.000 nemam pojma tkoga još, naravno da ima i onih pametnih, koji tvrde da rakete ne djeluju (vjerovatno niti neznaju kako te rakete funkcioniraju, ali glavno da BLEBETAJU na televiziji; TO SE SADA TAKO NOSI :finga.negdje prije sam gledao neku emisiju gdje je bila rasprava o tome,i postoji čak i teza da te rakete uopće ne djeluju,da je to bacanje love,prije je to imalo svako selo a ipak je padao led,e sad dali ga ublaži,otjera oblake,otopi ga gore ili neznam šta,uglavnom intresantna rasprava bila.
... samo kako bi se osiguravateljski lobij mogao naplatiti, jer po njima najučinkovitiji sustav zaštite je osiguranje :finga:
:rolfer::rolfer::rolfer: pa koji riječnik imaš doma? U mom riječniku nema tog pojma već 20-tak godina, samo prazna kockica, bez teksta... nemam pojma što tu bilo pisalo. :weedman:...naših vrlih državnika ...
:rolfer::rolfer::rolfer: pa koji riječnik imaš doma? U mom riječniku nema tog pojma već 20-tak godina, samo prazna kockica, bez teksta... nemam pojma što tu bilo pisalo. :weedman:
Oprosti Njoko ali osiguranje od oluje i tuče nije jedno te isto he he Tu moraš dva osiguranja platiti Pa kažu i kvalitet i tako Tri osiguranja za jedno osnovno.
Nažalost, i to je degradacija jednog dijela nacionalne opstojnosti. Šteta, jer je HRV vrlo bogata različitim varijantama dijalekata, ali o tome se vrlo malo vodi računa.....da,moj izvorni govor se bitno razlikuje od službenog hrvatskog,toliko da netko tko nema doticaja sa selom neke naše izvorne riječi niti ne razumije.Nažalost,puno ih se u posljednjih tridesetak godina pogubilo i zaboravilo,tako da ih niti naša djeca ne razumiju,nažalost.