mislis da ne uzimam bez onog djela sto vodi od magistralnog voda do rasprskivaca ona cjev od cca metar ili misliš na navoj sto ide na njega70 - 100 kn cca. Nazovi i saznaj iz prve ruke
Savjet ne kupuj rasprskivač bez original kolčaka ili kako se to već zove. Navojna šipka ti j muška oni imaju redovno muške sprinklere tako da kod njih kupiš taj ženski ženski spoj.
Naša sam na youtubeu ovu baterijsku prskalicu s rezervarom od 25l, http://www.youtube.com/watch?v=8kN1-WidgRo
Zna li možda netko ima li nešto ovako kupit u hr?
Naša sam na youtubeu ovu baterijsku prskalicu s rezervarom od 25l, http://www.youtube.com/watch?v=8kN1-WidgRo
Kako svaka reklama može biti ista rayer: ovome na videu nikad nestati vode :mrgreen: To mi dođe nekako isto kao kod jeftinih akcionih filmova. Čojek stalno puca, a metaka nikad nestat'. :rolfer:
Ja mislim da kad bi ja to kupio, morao bi zaposliti još dva radnika da me opslužuju. Jedan da mi odmotava crijevo (pošto bi se morao skopčati na rezervoar od min 1000l kad vidim kako to curi), a drugi da namotava. Il' ako bi išao sa postojećim rezervoarom, onda bi morali donositi sretstvo u kantama. :mrgreen:
Gle friki, ja sam prije nekoliko godina (prije nego je Pevec propao) kupio jednu motornu prskalicu (nešto kao ovo na videu) od 20 lit. (prskalica, ne atomizer). Znači sada je već 5 godina, i mala neumoljivo radi; ide samo malo više ulja u mješavinu (1:30), ipak je to kineski motor, jednom godišnje prmjena svijećice i to je to. Za cca. 1.500,00 kn.Naša sam na youtubeu ovu baterijsku prskalicu s rezervarom od 25l, http://www.youtube.com/watch?v=8kN1-WidgRo
Ma tako i ja nisam baš pri lovi , pa bi uzeja neku jeftiniju, mada imam Sabartovu električnu montiranu na limenu bačvu od 200l, koju koristim kad prskam voćke, al za prskat npr kupus ili krumpir mi je nepraktična jer ne mogu radit sam (ka u voćnjaku), nego mi mora neko povlaćit gumu (100m) unazad, a nemam koga uvatit nego ženu, a onda ona mora vatat punicu da čuva dicu, a to mi je sve prekomplicirano, pa bi rađe ako triba nosija na leđima ako triba i prskalicu sa rezervarom od 30lGle friki, ja sam prije nekoliko godina (prije nego je Pevec propao) kupio jednu motornu prskalicu (nešto kao ovo na videu) od 20 lit. (prskalica, ne atomizer). Znači sada je već 5 godina, i mala neumoljivo radi; ide samo malo više ulja u mješavinu (1:30), ipak je to kineski motor, jednom godišnje prmjena svijećice i to je to. Za cca. 1.500,00 kn.
Jedino sam promjenio metalni dio rasprskivača. Ono kinesko je bilo neko limeno sranje, pa sam u agrariji kupio pravi komad i gore montirao promjenjivu diznu (koristim za više voćke (uski mlaz) i za povrće (široki mlaz).
Evo čak je i crijevo još uvijek original (i naravno, stavio sam i druge obujmice, one kineske su isto bile limene).
I stvar i dalje radi. :lol:
p.s. I ja sam misilo uzeti Sthil, ali tada nisam imao novaca. A ova još uvijek radi rayer:
heheheheh daj je meni jednu sezonu pa ćeš viditi koliko će trajati, nemoj sebe racunati i covika koji ima hektar i nesto krumpira kao kolega frikiGle friki, ja sam prije nekoliko godina (prije nego je Pevec propao) kupio jednu motornu prskalicu (nešto kao ovo na videu) od 20 lit. (prskalica, ne atomizer). Znači sada je već 5 godina, i mala neumoljivo radi; ide samo malo više ulja u mješavinu (1:30), ipak je to kineski motor, jednom godišnje prmjena svijećice i to je to. Za cca. 1.500,00 kn.
Jedino sam promjenio metalni dio rasprskivača. Ono kinesko je bilo neko limeno sranje, pa sam u agrariji kupio pravi komad i gore montirao promjenjivu diznu (koristim za više voćke (uski mlaz) i za povrće (široki mlaz).
Evo čak je i crijevo još uvijek original (i naravno, stavio sam i druge obujmice, one kineske su isto bile limene).
I stvar i dalje radi. :lol:
p.s. I ja sam misilo uzeti Sthil, ali tada nisam imao novaca. A ova još uvijek radi rayer:
Imam ja istu takvu, samo je dio kod akumulatora crni a ne crven. Taj stroj ne bi mjenjao niti za jedan sličan u prskanju. Znači ni Solo ni Stihl! Prošle godine sam uzeo još jednu kapaciteta 18 lit i nešto manji akumulator. Češće ga punim ali je prskalica drastično lakša. Rad sa akumulatorskom prskalicom je zakon. Čisto, tiho, jeftino i milina. A bogami odlično okupa ako ti je to cilj. Akumulator u slabijoj varijanti ne možeš potrošiti za jedan dan rada nema šanse. A ovaj veći puniš jednom mjesečno ako i toliko. Tlak koji stvara prskalica je odličan za povrće, a kad treba raditi sa totalcem onda na regulatoru stavim jedinicu, slabiji tlak i oprznije možeš raditi. Idealna j kod površina gdj imaš miks i gusti nasad i gdje može doći do gaženja vreža. Ovisno o štapu ti sa njom možeš baciti i radiju cca 15 m. Ali je utrošak škropiva znatno veći. Ako možeš kupiti kupi akumulatorsku, nećeš pogrijšiti. Na njuškalu imaš oko 1500 kn su kvalitetniji a ima i jeftinijih varijanti. Od ostalih tih leđnih prskalica imam sve varijante, znači atomizer, prskalicu bez motora, prskalicu sa motorom, disk prskalicu na baterije i dvij akumulatorske, najrađe se svih hvataju akumulatorske Poz
Nema mješanje jer diafragmalna pumpa radi na principu usisavanja i tlačenja. Nije kao klipna da rotira škropivo. Budem slikao prskalice možda nabacim i filmić da vidite kako to radi i koji je model.