• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Bla bla svaštara

damir23

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2023
Poruka
282
Zbog nedostatka vremena. Ove godine je mama zadužena za rasadu.

Kupio sam potingera.

Jedino što ona sije u saksije. Ne vjeruje u kontejnere..

Ne znam gdje mi se izgubilo sjeme rajčice. Imao sam samo jednu malu karticu eduardo f1.. Sad moram po gradu vidjeti jel ima gdje za kupiti neko ok sjeme..
Ček jel to potingera koristiš za saksije ili 🫣
Gdje si kupio tak velke saksije 🤔

damir23

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2023
Poruka
282
U svakom kontejneru mi propalo par biljaka.. Jel se mogu dosaditi druge sad kad budu spremne za pikiranje. Negdje sam pročital da se to ne radi jer ih kao stare biljke uguše. Sad to ne kužim ako su svaka u svojoj "sobi"

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,959
zato se sade po dvije sjemenke, pa imaš odmah dovoljno za pikiranje...slobodno popuniš rupe, ali uvijek je bolje sve ispikirat....

damir23

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2023
Poruka
282
Je, pikirao sam, ali neke su biljke "ispale iz igre". Sijem ih u drugoj posudi pa onda pikiram u kontejner, ali neke očigledno nisam uspio adekvatno premjestiti 🫣

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,959
pa i kod hibrida F1 ima do 10% nepravilnosti/neispravnosti, a kamoli kod domaćeg sjemena, ili obične sorte...to je jednostavno postotak na koji se mora računati... još 10% će stradati kad se presadi na stalni teren od raznih utjecaja štetnika i mehanike, te zadnjih 10% posto otpisuješ u vegetaciji...
uglavnom, ako je tako, na paprici i paradajzu ostaje još uvijek debeli plus..

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,020
Preporuka za neku dobru pumpu za zalijevanje? Imam potopnu pumpu jer skupljam kisnicu. Medutim ona ne napravi dobar pritisak pa nebrem staviti onoga za zalijevanje kaj se okrece. Jel bi ok bila ovakva puma?
1000025742.jpg

ili mi ipak treba hidropak? Nebi se jako puno koristila, ali sad bi mi bila korisna kaj ne moram s kantama zalijevati po vrtu. Sve mi se kora napravila od vjetra i sunca pa moram malo zalijati kaj sve nikne kak treba...

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,569
Taj kaj se okreće je zlo za vrt.

To je otvoreni poziv za gljivične bolesti... Visoka vlaga od isparavanja i mokar list...

Bolje kanalice uz redove i pusti vodu u kanal..

Ja sam znao uzeti drenažnu cijev. Na početku i kraju reda kolac i tu ju podignem da voda ne može iscuriti.. Potopnom pumpom napunim cijev I ona lagano curi...

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,020
to koristim samo sada kada mi je problem kora, kasnije ne zalijevam tako. paradajz, paprika,krastavci sve imam navodnjavanje. ovo zalijevam zapravo golu zemlju dok sve ne nikne. sunce i ovaj vjetar su mi napravili uzasno tvrdu koru gore. ne može mlada biljka probiti kako je sve zapeklo...

damir23

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2023
Poruka
282
I kod nas je tako. Posijali salatu, a sad su gore keramičke plocice. Sad ne znam da li to malo razrahliti ili pustiti

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,020
Samo zalij gore da malo omeksa..niknut ce...ali treba svaki dan malo zalijati...meni mrkva i persin niknuli tako...ja ih imam pokrivene i agrotekstilom dodatno bas zbog toga...

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,959
pumpa dobra...gledaj najjeftiniju na tržištu i uzmi...mana je što se hidropak ugasi kad nabije pritisak, a ona stalno vrti...ali niš joj se neće dogodit ako vrti...

Najnoviji postovi

Na vrh