• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Bob

kulak

Član
Tu od
21 Pro 2024
Poruka
16
Opet nisam vjerovao svom instiktu a od početka sam sumljao u cijelu ovu priču oko sjetve boba. Ovo je prva i zadnja godina sjetve boba za mene,ubuduće se držim sjetve naših tradicionalnih žitarica.

kulak

Član
Tu od
21 Pro 2024
Poruka
16
Sve je očitije da je firma Nutris koja je ugovorila sjetvu cca 15000 hektara boba pred financijskim slomom. Već neko vrijeme ne plačaju svoje financijske obaveze. Tko tamo preda bob novaca vidjeti neće. Svoj sam bob uskladištio kod sebe u silos,trenutne ponuđene cijene drugih firmi za otkup boba su mi preniske i još kad uzmem u obzir da je bio loš urod boba oko 2200 kg/ha zbog poplave ostvario sam minus u toj proizvodnji.

#Pajdaš

Aktivni član
Tu od
7 Sij 2023
Poruka
134
250-350 eura/T i 700eura analiza?? Pa tko im sljedeće godine bude predao?
tako sam cuo od par kolega..lijepo im je nutris i ostali učačkali..klasična navlakuša
700e analiza na gmo, pesticide i ostalo..svaki proizvođač plaća analizu....cijena 250 od 350e/t s obzirom na kvalitetu, kod nas kako cujem sve je lose po kvaliteti a prinosi katastrofa, od 600 do 2400kg/ha prosjek nekih 1500 kg/ha....kod nas mislim da nitko nece biti ni na nuli s njime, čak će ih dosta završiti u dobrom minusu na njemu a boba posijano najvise u ataru ove godine :( cak vise od psenice i jecma...
sto se tice isplate, isplata na 3-5rata navodno..
ja sam imao 550kg na 3000kv tj 0,3ha..ovo je mislim 13ti put da ga sijem u zadnjih 20g i tvrdim s njim il pukovnik il pokojnik, moze izgledat ekstra a iz tog ekstra izgleda moze da da ekstra nizak prinos 😂 ..s obzirom na ozime kulture on je najvise podbacio, ubio ga 6ti mjesec bez kapi kiše..

Ivan00

Aktivni član
Tu od
29 Stu 2020
Poruka
110
Samo treba pogledati tko je vlasnik Nutrisa,i malo upotrijebiti internet preglednik pa će vam sve biti jasno. Žao mi je ljudi koji imaju ugovorenu proizvodnju,ali sa Sedlićima poslovat...

Najnoviji postovi

Na vrh