TOMO VINKOVIĆ je napisao/la:
strtongbody je li ti traktor može orat sa dvobraznim plugom(je li šlajfa)-kakva je zemlja kod vas
da.moze orati s'dvobrazdnim plugom.mislim da plug ima oznaku TV240 (nisam siguran)a traktor mi je TV420 od 86 godiste,a mi smo ga kupili februara meseca 87 godine-novog.zemlja je razlicita ali vecinom je dobra.al ima i neke teze parcele, koje imaju crvenu zemlju koda nas se ta zemlja zove crvenika.ponegde imamo i malo tezu (kao glinu),ali vecinom se ore bez problema. traktor ne proklizava, i ne manjka mu snaga,iako plugove redovno idu maximalno u zemlju.a kad nekad ipak proklizi, malo smanjim dubinu oranja i to malo proklizavanje nestaje.nekad redje ubacim ga u prvi brzi prenos, al u 95 posto slucajeva orem sa 2 brzom.potrosnja je oko 8 -9 litara na hektaru u zavisnosti od zemlje.nekad jedan dekar (10m x 100m) izorem za 30tak minuta a nekad za 50tak. sve u zavisnosti od stanje zemljista i njene vlaznosti.bas sam pre dve nedelje ,usluzno orao jedan vocnjak velicine 0.8 ha.izorao sam ga za oko 6 sati(racunajuci i putovanje do vocnjaka i nazad ukupne razdaljine od 5km, a i samo oranje vocnjaka je duze u odnosu na njivu, jer u vocnjaku ili vinogradu skoro uvek ostane malo neoranog zemljista pored korenja drveca, pa traktor ide zhvatajuci zemlju jednim plugom samo,kako bi se sav prostor medju \redove obradio) i potorosio sam 6.5 litara dizel. ja sam prezadovoljan od traktora.al me sad zabrinjava ulje sto se javlja pod poklopcu na motor...a kako si ti zadovoljan?
OVO JE NAPISAO NAŠ ČLAN strongboy KOJI JE IZ MAKEDONIJE :!: :!:
tokom ljeta sam uzorao sve svoje oranice samo nisam najveću-nju sam uzorao prije misec i po,odlučio sam se za taj dan jer je prije 2-3 tjedna padala kiša i zaladilo je,zemlja je bila vlažna,orao sam sa jednobraznim plugom pri dubini od nekih 38-40cm-prijatelj od 76 kg je sidio na plugu tako da je plug bio cili u zemlji,traktor je išao u 2.brzoj bez ikakvih problema,tu oranicu sam mogao uzorat i sa dvobraznim plugom-traktor bi ga vukao bez problema ali ne toliko duboko,na kraju je ispalo odlično,zemlja je bila lipo složena-šteta što nemam slika(puka mi je ekran na fotoaparatu)....
:!:
plug je ovakvi samo šta ja skinem jednu brazdu i podesim ga da ulazi u zemlju najdublje šta je moguće:
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.