• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Bočne i stražnje STRIŽNE kose

B

BAGERISTA

Guest
ja ču ti reč,iskreno prezadovoljan,,evo da kucnem u drvo,dela ko znaj,,.
Do sada na njoj minimalnih troškova,jednom urađena centralna bukula,da nema lufta u glavnoj osovini,koja ide kroz onu kockastu gredu,,,promijenjene oba dvije kose,komplet nove,,,,,,,,,i to je to,stara je znala pucat kod drugog i trečeg zuba,mada je krivo,jer se dosta savije kad okrečeš,(kad je dignuta),,,,i to je to,,za sad 9+ ocijena.........

evo malo slik.
262m5vd.jpg

15grx9k.jpg

o8sxf7.jpg

v5g9s9.jpg

Nisam skužio,šta nekome pucaju,lame,jer nije u centru stisnuta,,,,,,tamo di se lovi glani greben na one dvi vide....?

Posljednje uređivanje:
B

BAGERISTA

Guest
Da,,,,inače bi je uvijek podmaziva,silazija svakotoliko dole,,ovako če bit ko šta je bilo nekad na zmaju,nači pomalo da kaplje,svakotoliko...po meni bi trebalo bit samo bolje,jedino ču u košnji podesit cijev, da mi baca ulje među prva 4 zuba..

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Ovo može biti samo dobro što podmazuje, kao što ste spomenuli staroga Zmaja, dan danas u momje kraju jedan takav radi, i njegov kombajn najtiše radi, kosa samo zuji dok kod drugih kombajna lupa nekako..tako i kosa, ja ju uvjek mažem kad završim sa košnjom i u sljedećoj njivi mi samo zuji, a ovo će biti jako dobra stvar po meni.. Morao bi i ja sebi složiti tako nešto..

A ne razumijem vas šta vam znače lame?

B

BAGERISTA

Guest
A ne razumijem vas šta vam znače lame?

Mislija sam na oba dvije kose,,samo šta mi kosu zovemo komplet,,,,a za lame,kažemo komplet štahga s noževima,ili zubima kako očeš.

Ja isto tako radim,od prvog dana,i na staroj i na novoj (za ovu klažem da je nova),podmazujem,i štedim na ulju,ako je njiva dosta velika,,stanem i bacim malo ulja,,,,,,,mada ovako ču samo na početku dat malo po cijeloj,a ovo neka radi svoje..nemože škodit.
Reci mi ima li tvoja cilindar za dizanje ili je čiste mehanika,,di su nagibi dođe dobro kad ima hidraulični cilindar..

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Mislija sam na oba dvije kose,,samo šta mi kosu zovemo komplet,,,,a za lame,kažemo komplet štahga s noževima,ili zubima kako očeš.

Ja isto tako radim,od prvog dana,i na staroj i na novoj (za ovu klažem da je nova),podmazujem,i štedim na ulju,ako je njiva dosta velika,,stanem i bacim malo ulja,,,,,,,mada ovako ču samo na početku dat malo po cijeloj,a ovo neka radi svoje..nemože škodit.
Reci mi ima li tvoja cilindar za dizanje ili je čiste mehanika,,di su nagibi dođe dobro kad ima hidraulični cilindar..

a sad vas razumijem, pa meni je pucala kosa samo, protukosa nikada, samo zna ona prva dva zuba odpasti..al poštelali smo ju i sada ide i ide...pucala je tamo odmah prije prvog noža..

Moja je čista mehanika i ne znam meni nikada nije trebao cilindar.. Ja kosim s njom preko međa, kanale, obale, jedino za obalu bi dobro došao da ju drži malo na koso kada je nako uspravna, al koliko šišam obale dobro je i ovako.. Ja sam ju poštelo na onim lancima da se vrh kose brzo digne i onda ako treba dignem ga u času..

B

BAGERISTA

Guest
Nama je pukla jednom,,,,,ali čini mi se da jke bila krivica moja,jer sam je dosta drža,,,a zub je malo klapa,,,,,ali eto sad čemo vidit..

E ,,naša je kosila svega,imamo dosta njiva s nagibima,,,koje kosim i održavam,ali nisu moje,a ova je došla sa cilindrom,i sad je stiga..baš da ga probam,a i bit če slik,,nešto sam mijenja na podmazivanju,bila je plastična cijev,,,sad je sva gumena i odradija nosač,da je trava ne počupa,radi ventila,,,mada če bit friških slik danas,,,,,a eto idem da probam,jer mi vrag neda mira...:(giggle):

B

BAGERISTA

Guest
E i ona je finjena,,,spremna za bacit koji hektar,,:p:,,,do sada je mali 539 dela s njom,,,,e sad če malo FIAT,da kosi..

Podešena da stoji malo više,,..
b3ljfb.jpg

2ih5p35.jpg

2m6snyg.jpg

B

BAGERISTA

Guest
A nekako mi se čini da če bit bolje,em radi hidraulike,,,em radi toga šta ima kvačilo kardana pod ruku,,

Danas pritega kosu,,odnosno približija je da nema lufta između kose i svih klizača,sad radi ko singerica,isprobano,eto je parkirana,i čeka prvu košnju.....

Uploaded with ImageShack.us

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Vi isključujete kardan kada dižete kosu?? Ja ću svoju zakvačiti tek kada budem išao kositi i onda ću sve malo doteći gdje treba..:)

B

BAGERISTA

Guest
More i na TI....:icon_pidu:

Ne,,ne isključujem,jedino ako treba duže radit,dok se radi slog pa dođe daleko,mada uvijek gledam preglavi(otvorit),na više mijesta,,jedino, kad idem preko brazde ili kad trebam duže se vrtit,nije mi teško iskopčat......

Neznam dali radiš ti isto,,,(ako more na TI):p:
Ma več kad je bila gore,reka cijelu pregleda,napravija lance za držat visinu,jer mi je fergi ima krače,,,,,,,ali nekako mi bolje leži,na fiatu,i za starog dok grabi da ga menj piči sunce u kabini...

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Ma može na TI :icon_mrgreen:

E tako i ja kosim i onda se samo vrtim i napravim posao za čas, Ove lance za držat visinu ja nemam, ja si na hidrauliku napravim graničnik dokle spuštam i onda samo gas.. Ja najviše sa 549Dv kosim, 539 mi je težak na volanu, al onda razdvojim kočnice i okrećem ko lud.. Dobro je dok se radi..:)

B

BAGERISTA

Guest
Tako i mi,,,,,malo mu je prevelika za fergija,ma doduše i do dan danas je kosija on,,,,,,ali eto da malo promijenimo,ipak je fiat jači...

Mi radimo na lancima,i onda najlakše kopira teren,,,mada bez njih nisam ni proba,sad neznam,,,ali isto se da delat,kako kažeš,,,,,,,sad neznam dali kad prelaziš preko brazde ili neke veče rupe,odnosno,,kao vala,dali je trebaš tražit na komandama,ili je ok .....

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Tako i mi,,,,,malo mu je prevelika za fergija,ma doduše i do dan danas je kosija on,,,,,,ali eto da malo promijenimo,ipak je fiat jači...

Mi radimo na lancima,i onda najlakše kopira teren,,,mada bez njih nisam ni proba,sad neznam,,,ali isto se da delat,kako kažeš,,,,,,,sad neznam dali kad prelaziš preko brazde ili neke veče rupe,odnosno,,kao vala,dali je trebaš tražit na komandama,ili je ok .....

Kopira teren dobro jer ima onaj lanac, a on bude labav malo.. a recimo ako moram dići odaziv na hidrauliku je odmah jer ju drži na hidrauliku.. a spustiti nikada nisam morao, jer sve što kosim je skoro košnja kao po cesti i ravnica je..:)

A mislim da nije velika, pa nosi on to, možda ga malo zavlači u stranu, jer ipak je to 220, al kada se navikne na bolje onda se radi na boljem..Ipak sa FIAT-om je lakše rukovati..

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Bagerista, predstavi nam tog Fiata u temi fiat!!! Da vidimo o čemu se radi?

B

BAGERISTA

Guest
Kopira teren dobro jer ima onaj lanac, a on bude labav malo.. a recimo ako moram dići odaziv na hidrauliku je odmah jer ju drži na hidrauliku.. a spustiti nikada nisam morao, jer sve što kosim je skoro košnja kao po cesti i ravnica je..:)

A mislim da nije velika, pa nosi on to, možda ga malo zavlači u stranu, jer ipak je to 220, al kada se navikne na bolje onda se radi na boljem..Ipak sa FIAT-om je lakše rukovati..

Tako sam i mislija,,,,,,,ma skoro je svejedno,samo ovako spustiš i lanci su ti ki odrade visinu i nema brige,a i kod tebe ,je ok,,,,,kako se čovik navikne,,,,isto dođe,,,,,stvar navioke i dela...samo neka ona dela za drugo nema zime..
Bit če slika od košnje,od ovega lita kad se krenepa čemo si stavljat,....:icon_mrgreen:
same bez kvarova,,,ostalo če bit kako triba..
Bagerista, predstavi nam tog Fiata u temi fiat!!! Da vidimo o čemu se radi?

Pomalo doj če red i na njega,,,,hehhehe ča si nestrpljiv.,:(giggle)::(giggle):,ima se vimena.

universal340

Član
Tu od
29 Kol 2011
Poruka
82
bočna strižna kosa za universal

zanima me može li se bočna strižna kosa sa imt 539 pripasat na universal 340 jer mi se kosilica raspala pa bi htio sa dedinog imt-a (pošto mu netreba kosa) stavit na universala ???

Najnoviji postovi

Na vrh